fbpx

Átlagos reggel egy többgyermekes családban – TELJESEN SIMA, UNCSI NAP

vicces reggelek három gyerekkel

Tegyük fel, hogy nem egy, hanem több gyermeked is van. Attól függően, hogy különböző korúak-e, és hogy az a korkülönbség mekkora, lehetnek könnyebbek vagy nehezebbek a reggeleid. Persze egy gyermekkel sem könnyű, de többel egyenesen logisztikai szakembernek kell lennünk hozzá. Mutatjuk milyen egy átlagos reggel egy többgyermekes családban.

Példánkban vegyünk egy olyan anyukát, akinek három gyermeke van: két kisiskolás és egy óvodás. Nehezítsük a körülményeket azzal, hogy a három gyermek egyike lány, a középső pedig kiskamasz. De menjünk tovább, nézzük meg a természetüket is.

  • A leányzó visszahúzódó, szorongó, de szorgalmas és nagyon igyekvő.
  • A sportos fiú nyegle, flegma és minden ilyesmi, ami a korával jár.
  • A legkisebb, az óvodás, tipikus „dumagép”, továbbá nagyon öntörvényű és akaratos.

Elképzelted a helyzetet? Na, akkor most nézzük meg mindezt az anya szemszögéből. Vajon milyen is lehet ebben a családban egy tipikus anyareggel?

 

Reggeli ébresztő anyamódra

MINIMAG anyakavezik

Anya legalább félórával korábban felébred, hogy a kávéját viszonylag nyugodt körülmények között el tudja fogyasztani. Természetesen, amikor tök kómásan kibotorkál a konyhába, hogy meg is főzze azt a bizonyos reggeli ébresztő nedűt, minimum kétszer leejti a kávéfőzőt vagy magát a kávét (a szűrőt, a kiskanalat, ez szabadon választható), rálép az este a padlón hagyott visító gumicsirkére és belerúg a tűzoltóautóba is, amelyikben épp előző nap cserélt elemet, hogy a legkisebb szemefénye örüljön.

Ezek után magától értetődő, hogy a három gyermekből legalább egy (de inkább mindegyik) felébred, a nyugodt Anyareggelnek pedig lőttek. De nem baj, Anya nem bosszús (annyira) és mosolyogva ölelgeti meg porontyait. Már ha hagyják. Aztán hirtelen felgyorsulnak az események.

 

Amikor gyerek reggeliztet gyereket

reggeli sok gyerekes családban

A nagyok önállóak, ezért képesek egyedül is elkészíteni a reggelijüket (nagyon nehéz, ugyebár, a müzlit tejjel összekeverni egy kistálban), de a legkisebb még segítségre szorul. Anya viszont – mivel lelkiismeretes – éppen a gyümölcsöket darabolná fel a tízóraikhoz, ezért valamelyik szabadkezű tesót kéri meg az ovis szimultán történő megetetésére. A joghurt egy csodálatos találmány, csak az a baj, hogy könnyen lecsúszik a kanálról, ezért a gyermeketetés kisebb káoszba torkollik. De most sincs baj, hála Istennek Anya elfelejtette öltöztetéssel kezdeni a napot, a pizsama pedig estére majd csak megszárad.

Ahogy a fürdőszoba is, ami minden reggel nemcsak fényárban, de árvízben is úszik. Hiszen kifejezetten nehéz úgy arcot és fogat mosni, hogy egyszerre többen is tolonganak a mosdókagylónál, vagy visít a legkisebb, hogy „Anya, közben kakilnom is kell!”

Az biztos, hogy mire a család eddig a pontig eljut, már mindenki felébredt, pedig közben a kávé legalább kétszer is kifutott ahelyett, hogy Anya bögréjében landolt volna.

 

Reggeli indulás kávé nélkül

Ideje viszont felöltözni, bepakolni az iskolatáskákat, mert bár a háziszabály az esti előkészülést irányozza elő, ez valahogy mindig elfelejtődik.

Fél nyolckor még egy utolsó villámcsekk, hogy mindenkinek megvan-e mindene: maszkok, vizeskulacs, tízórai a táskában, pulcsi a hűvös reggelre és persze cipő a lábon, mert papucsban azért mégiscsak prosztó lenne emberek közé menni. Ha minden oké, akkor indulhat is a fáklyás menet.

Hogy Anya nem sminkelt, nem kávézott? Oda se neki. Megvan annak az előnye is, ha otthonról dolgozunk. Ha neked viszont anyaként be kell járnod, minden tiszteletem a tiéd.

Elmesélhetnéd, nálad milyen a reggel, ha magadra is kell időt szakítanod. – Várjuk a leveled a szerkesztőségbe: info@minipiac.hu

Szerző: Davida

Ha tetszett, akkor ez is tetszeni fog:

Szoptass, ahogy írva vagyon!

 

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)