fbpx

Jelek, amik azt mutatják, hogy nem vagy már kezdő szülő

kezdő szülők
Kézbe tartod az újszülött babád: egyszerre hatalmas boldogság, és őrületes félelem halmaza. Meg van-e mindene, jól működik, miért sír, és így tovább. Aztán múlik az idő, és te egyre rutinosabbá válsz, nem ájulsz el attól, ha kicsit csipás a szeme, vagy éppen visszajött a reggeli ( szájon át).

ÍME A LEGBIZTOSABB JELEI ANNAK, HOGY TÚLJUTOTTÁL A KEZDŐ SZÜLŐSÉGEN

1. KEVESEBB FÉNYKÉPET KÉSZÍTESZ

anya fotozza a babáját

Vagyis most már nem óránként készítesz 15 képet, hanem mondjuk egész napra elosztva összesen. Még az is előfordulhat, hogy olyan kép is készül, amin nem szerepel a gyerkőc.

2. RENDSZERESEN ZUHANYZOL

Húha, emlékszel azokra a napokra, amikor sírni tudtál volna 5 perc zuhanyzásért? Na ez az idő is elérkezett. Oké hajat mosni, még nem biztos, hogy lesz időd, de, ahogy Rocky is mondja: egy lépés, egy ütés, egy menet.

Egész pontosan így hangzik:

Rocky
Rocky
Tovább olvasom
One step at a time. One punch at a time. One round at a time

3. FELISMERED MIT SZERETNE A BABÁD

Eddig úgy tűnt minden sírás egyforma, de mostanra már kezd ( kezd!!) kikristályosodni, hogy melyik sírás mit jelent, mikor éhes, fáradt, a porszívóra vagy valamelyik sorozat zenéjére tud jobban elaludni.

4. LEHET, HOGY EZ MÁR A RUTIN?

Nagyjából be tudod már lőni, hogy mikor van a reggeli, ebéd, vacsora ideje, és mi fog történni akkor, ha ezeket nem tartod be.

5. TE IS ITT VAGY?!

szex

Csalhatatlan jel: ha észreveszed, hogy a párod is ott él veled, sőt mi több „úgy” is észreveszed, akkor nincs mese, te már bőven túl vagy a kezdeti nehézségeken.

6. ELÉG A NAPI 3-4 PELENKA

Egyik része a dolognak inkább a babádnak köszönhető: ahogy növekszik megváltozik az emésztése, kevesebbet kakil. A másik az te vagy: bizony előfordul, hogy pár percnél tovább hagyod rajta a pisis pelenkát: egyértelmű, hogy túl vagy a kezdeti fázison.

+1 Ez nem biztos, hogy rád is igaz lesz: ALVÁS, MÁRMINT A TIÉD

Szóval, ha már nem percenként ellenőrzöd a légzését, zsepit tartva az alvó gyerek orra alá, hogy mozog, és képes vagy egyben aludni pár órát,nemcsak azért, mert a babád alszik, hanem mert te alszol. Ez egy sarkalatos pont, de ha nem jön össze, ne idegeskedj, nekem 3 évig nem jött össze, de nem én miattam, egyértelműen a gyerek tehet róla.

ISMERŐS VALAMELYIK PONT? AKKOR ÜDV A RUTINOS SZÜLŐK VILÁGÁBAN

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)