fbpx

Milyen délutáni foglalkozás illik a gyerekem személyiségéhez? – Mi összeszedtük Budapesten a legjobbakat nektek!

délutáni foglalkozások iskolásoknak

Gyerekünk hazajön az iskolábóI, se szó, se beszéd bevonul a szobájába, vagy éppen a legkisebb dolgokon is felkapja vizet, esetleg zombi arccal a telefonját nyomkodja? Ismerős a kép? A válasz legtöbbször egyszerű: gyerekünk fáradt és stresszes. Elengedhetetlen, hogy hagyjunk számára időt a pihentető semmittevésre, de ezzel egyensúlyban fontos becsempésznünk életébe az alkotás, aktív kikapcsolódás, a hobbik, szenvedélyek világát is, hiszen ezek azok a tevékenységek, amelyek során letudja vezetni a stresszt, ő maga is tud töltekezni, és végső soron önfeledt és boldog gyerekkort megélni!

 

De milyen foglalkozást érdemes választanunk neki? A lehető legjobb, ha ő maga is részese a döntési folyamatnak, melyet elősegíthetünk azzal, ha javasolunk neki lehetőségeket a személyiségéhez illően.

Ebben igyekszünk most nektek segíteni, melyhez összeválogattuk számotokra Budapest legjobb délutáni szakköreit! Többek között a SzínMűveletek, Engame Akadémia, Katona József Színház, DemoWood és a jó ügyet támogató II. kerületi Létra Klub foglalkozásait ajánljuk cikkünkben, illetve a Nagy Foglalkozásválasztó eseményt, amelyen különböző szakköröket kipróbálhattok ingyen!

 

  1. Túlmozgó

Sport,sport,sport! Ez egyértelmű választásnak tűnik, egy olyan gyerek számára, akinek az iskolában ülés alatt az energiái csak felhalmozódnak. De hogyan találjuk meg számára azt a sportágat, amit akár egész életen át űz? A képzett, pedagógia érzékű oktatók és jó társaság a legfontosabb szempont a választásnál, de a műfajt illetően ne féljünk kísérletezni! Próbáljatok ki lehetőség szerint valami egyedit, ami segítheti egyénisége, önképe kialakítását! Például korcsolya oktatás a műjégpályán? Vagy falmászás órák a Mászóbirodalomban? De mi van, ha egy hagyományosabb sportot szeret, de nem akar versenyezni? Kombináljátok a sportot az együttműködés fejlesztésével és próbáljátok ki a Fairplay Focit a Létra Klubban!

  1. Kibontakozó

Sok minden érdekli őt, de nem akarod ezerféle foglalkozással túlterhelni? A legkomplexebb foglalkozást keresed számára? Ez esetben nektek való program a színjátszás, ahol az előadóművészet mellett teret kap a mozgás, kreativitás és az önismereti munka is, mindeközben pedig garantált a  fergeteges szórakozás! Felszabadult, “szövegtanulásmentes” színjátszás a Létra Klubban, dramatikus játszóház a SzínMűveletektől, 14 év fölött pedig  a Katona József Színház színjátszó köre, amit mindenképp ajánlunk nektek!

  1. Elmerült

A gyereked már most másképp látja a világot, mint a többiek? Szeret elmerülni a gondolataiban, és akárhányszor kijön a szobájából egy újabb alkotással kerül elő?  Ha szívesen segítenéd őt azzal, hogy kibontakoztasd a benne szunnyadó képességeket, és közben megtalálja a közegét, akkor a Manzart rajziskolára van szükségetek! Amennyiben szereti, ha meg is elevenednek az alkotásai, vagyis épít, mojol, legózik, szerel, makettezik, akkor egy barkács foglalkozáson magasabb szintre emelheti az ösztönös képességeit, pl. a Létrásoknál, vagy nézelődjetek a DemoWood programjai között!

  1. Aki már tudja, vagy tudni akarja, hogy mit szeretne

Már közeledtek a középiskola felé és szeretnéd, ha mindent biztosíthatnál gyereked számára, ami a legmegfelelőbb pálya megtalálásához kell? Akkor kattintsatok az Engame Akadémia, honlapjára, ahol pályaorientációval és külföldi továbbtanulással foglalkozó szórakoztató képzéseiken és workshopjaikon vehettek részt! Garantált, hogy a segítségükkel a továbbtanulásnak nem lőttök mellé!

  1. Családdal együtt

Néha pont egymásra marad a legkevesebb időnk, pedig a család biztonsága és a szeretetteli percek a legjobb útravaló az életkezdéshez!  És mennyire sokat tud jelenteni, ha a gyerekeknek a szüleikkel van közös hobbija! Végre egy másik környezetben is rácsodálkozhatsz, hogy milyen szuper a gyereked és megalapozhatjátok azt is, hogy felnőttként is természetes legyen, hogy a családi eseményeken kívül is „randiztok” egymással! A már emlegetett Létra Klub Családi kórusa erre az igényre ad választ, és még csak énektudás sem kell hozzá!

 

Ha pedig még mindig bizonytalanok vagytok, menjetek el a Létra Klub foglalkozásválasztó eseményére szeptember 11-én 16.00-18.00 között, ahol ingyen kipróbálhattok számos délutáni foglalkozást kötöttségek nélkül!

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)