fbpx

KÉSZPÉNZTASZÍTÁS, KIADÁSKÖVETÉS ÉS LISTÁK – ÍGY LETTEM SZÜLŐKÉNT TUDATOSABB PÉNZÜGYILEG

Little daughter distracted from drawing with felt-tip pens, homework, looking at phone screen with mother, children electronic device addiction, mum surfing internet, chatting in social network

Az anyagi tudatosságom nagyon sokat változott azóta, hogy anya lettem. Eleve a tudatos pénzügyi tervezés a szülőséggel jött az életünkbe, előtte maximum egy nyaralásra tettünk félre (tudom, ez hibás gondolkodás). Kezdő munkavállalóként az volt a legfőbb pénzügyi stratégiám, hogy igyekeztem annyit költeni, amennyit kerestem, de fogalmam sem volt, hogy mikor és mire ment el a pénzem. Azóta azért fejlődtem e téren – nagyrészt a férjemnek köszönhetően, aki már korábban is jóval tudatosabb volt. A három tuti tipp, ami nálunk működik: a szinte teljes készpénzmentesség, a kiadások összeírása, és a listából vásárlás. Tóth Girlzonboard Flóra írása.

Nekem egy szám kézzelfoghatóbb, mint egy bankjegy

Gyerekkorom óta rossz a viszonyom a készpénzzel. Tizenévesen lett bankszámlám, akkor, amikor még távolról sem volt elérhető opció a netbank vagy a folyamatos sms-visszajelzés az egyenlegedről, mégis mindig pontosabban tudtam, mekkora összeg van rajta, mennyit tudok még költeni. Azt viszont legtöbbször ma sem tudom megmondani, mennyi készpénz van nálam, éppen ezért igyekszem nem is tartani magamnál – a nullát viszonylag könnyű megjegyezni.

Tovább olvasom

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)