fbpx

Minimag ESTI MESE ajánló – gyerekkönyvek minden korosztálynak

ESTI MESEAJNALO

Az utóbbi időben (is) gyakorlatilag faljuk a könyveket a gyerekeimmel, nincs olyan nap, ami nem esti mesével zárulna. Az este mese az, amivel olvasóvá nevelhetjük a gyerekeinket: ha 21 napon keresztül minden nap olvasol mesét, akkor szinte biztos lehetsz benne, hogy kialakítottál egy szokást, amit aztán lehet folytatni, később önálló olvasóvá neveléssel.

Szóval igazán idillien hangzik a mi esti mesés életünk, igaz? Az is, de azért azt hozzá teszem, hogy igen markáns véleménnyel rendelkezünk könyv ízlésünket tekintve mind a négyen. A fiamnak a férjem ( amúgy nem az, de most minekisnevezzelek van) , a lányomnak én olvasok, és néha 10 perc is eltelik mielőtt megszületne a döntés az esti meséről. 

Ezért is vezettem be, hogy már fürdéskor ki kell találni, hogy mi legyen az aznapi mese. Minél nagyobbak annál nagyobb az esélye, hogy egy –egy könyv végigolvasása, akár 3-4 napig is eltart.

A MAI SZERKESZTŐI VÁLOGATÁSBAN GYEREKKÖNYVEKET AJÁNLUNK​

Elolvastuk őket, nagyon tetszettek, egész biztos, hogy ti is találtok a gyerekkönyv listánkban szemrevalót, azaz olvasni valót. 

ESTI MESE OLVASÁS A MINIMAGGAL

Vadadi Adrienn: Öten a kőhegyen

Korábban is Vadadi Adrienn rajongók voltunk, de mivel már kinőttünk az ovis korosztályból, és a Leszel a padtársamat is kiolvastuk, így nagyon kíváncsiak voltunk az új meseregényre.

Julka, Bozó és Zsiga teljesen egyedül, FELNŐTTEK NÉLKÜL, szeretne egy nagyoooon titkos feladatot végrehajtani, amiben még szerepet kap Lajos kutya is, meg Kupak is, de Lajos nagyobbat. Sejthetitek, hogy nem lesz egyszerű a feladat, izgalmakban nem lesz hiány, és egy igen megható befejezésből sem. Korosztály 6 +

HA BELEHALLGATNÁL

Az van, hogy a világ bajba került.. és csak egy valaki mentheti meg. Mivel James Bond nem ér per pillanat rá ( tényleg ki az új JB?) ezért nincs mese, Márkot kell megkérdezni, hogy ráér-e. Mázlink van, mert igen. Kerékgyártó István, aki izgalmas regényei után most a kisebbek felé vette az irányt,  jelen esetben a 6 évesek felé, és így egy újabb önálló főhős izgalmas történetét olvashatjuk.

Mármint úgy újabb, mint az előző regény esetében: Márknak meg se kottyan a kemény űrkiképzés, simán veszi az akadályokat.

Lotti és Marci, Márk budaörsi nagymamájának kutyusai is csatlakoznak hozzá, elvégre valakinek csak kell irányítani az űrhajót, amíg a veszélyes küldetés tart.

És, ha azt hiszitek, hogy kisbetűs veszélyről van szó a mesében, akkor elárulom, van benne egy LEGESLEG-VESZÉLYESEBB FELADAT, AMINÉL MÁR NEM IS LESZ VESZÉLYESEBB. Korosztály 6+

HA BELEHALLGATNÁL

A történetben a főszereplő egy gazdi-gyorstalpalón esik át, de ezt nem csak úgy szárazon kell érteni, mert egyrészt más állatok közvetítésével jut hozzá a HASZNÁLATI UTASÍTÁSOK-hoz, másrészt rögtön a repülő kutyával kezdődik az ismerkedés, aki Gáspi, a kaméleon szerint, aranyhal helyett pont jó lenne otthonra.

De megismerkedünk a zsiráfokkal, hangyákkal, macskákkal, papagájokkal és természetesen az aranyhalakkal. Vibók Ildi biológus, és számtalan boldog állat boldog tulajdonosa, és mindemellett nagyon jól is ír 🙂

HA BELEHALLGATNÁL

Egy gyerekkönyv a letehetetlen fajtából.

Ha volt olyan pillanat az életetekben, márpedig biztos vagyok benne, hogy volt, amikor úgy éreztétek, hogy a lassan vánszorgó perceket meg kéne gyorsítani, míg a gyorsan múló pillanatokat le kéne lassítani, hogy tovább tartsanak, akkor te is a mi, és Csongi csapatában vagy

EZ A KÖNYV MINDEN KIS ÉS NAGY GYEREK ÁLMÁT TELJESÍTI BE

Csongor és társai, Duplamik és Fehér Léna, akinek a haja fekete, elkészítik az időgyurmát, és őrült izgalmas kalandokba keverednek.

A SZOKÁSOSTÓL ELTÉRŐ FŐSZEREPLŐK

Mihályi Csongor bár nem az Asperger-szindróma két lábon járó megtestesülése, és Duplamik sem csupán egy túlpörgött, figyelemhiányos kisfiú, mindketten valóságos figurák, a való életből vett személyiségjegyekkel.

TOLERANCIA KÖNYVBE ÍRVA

Fontos, hogy az egyéb, különös szindrómával nem rendelkező gyerekek is megismerjék társaik viselkedésének okát, így a tolerancia könnyebben kiépül, ha a gyerekek értik, mi miért történik, továbbá ismernek olyan eszközöket, melyekkel segíthetnek valamilyen nehézséggel küzdő társaiknak (és egyben maguknak is) a mindennapi kommunikáció, szocializációs helyzet során.

Ó a híres tépett könyv ….

Felejtsd el, hogy szájbarágós módszerrel próbálod az egyik legfontosabb dolgot elmagyarázni a gyerekednek: mindenki lehet más, nem a bőrszín, a frizura, a hagyományostól eltérő családi háttér, vagy az anyagi javak fogják meg mondani, hogy KI VAGY.

Az idei HUBBY, az Év Gyerekkönyve díjazáson a diákzsűri értékelése szerint Az Év Gyerekkönyv Írója lett.


NEM VÉLETLEN

Ahogy fentebb írtuk, nem kellenek ide a szájbarágós módszerek, olvassátok el közösen a 6-12 éves korosztály számára készült könyvet, majd még egyszer, majd még egyszer, nem lesz nehéz, mi is folyton visszatérünk hozzá.

Egy fordulatos történet részesei lesztek, ahol észrevétlenül zajlik az edukációs folyamat. Jó stílusban megírt érdekes történet, amiből minden fontosat megtudhattok: magatokról.

Azt gondolom, hogy király dolog Kufli rajongónak lenni.

Bogyó és Babóca rajongónak nem szerettem annyira lenni, de Kuflisnak igen, teljes mellszélességgel vállalom a Kufliságot, olyannyira, hogy nem sokára egy teljes cikket fogok a Kufliknak szentelni.

A könyvben az a kérdés merül fel, Fityirc révén, hogy vajon van-e valami, amit azon a kellemes réten, ahol laknak, amit még nem csináltak.

Elvégre már túl vannak a bújocskán, bolhapólón, hajócsatán, bogánycsfocin, ruglizáson, jelemezbálon….De mit nem? Eltévedni.. aztt például nem.

Úgyhogy Valér és Fityirc kipróbálja .. Képzelhetitek 🙂

A legújabb társas egy jó kis délutáni megmozgatós: izgő-mozgó gyerekeknek tervezték a kooperatív társast. Jöhet a képzeletbeli pocsolya ugrálás, lehet síkitani ( mondanom se kell, hogy ez a kedvenc), rézni a fejünket, stb.

Lényeg, hogy az esőtánc összeálljon. 3-8 éves korig javasolják, de simán bele tudtam magam élni én is, és a 10 évesem lányom. A 6 éves meg egyenesen lubickolt benne:)

HA MEGHALLGATNÁD

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)