fbpx

A világ legcukibb egerei már Magyaroszágon is kaphatóak

the mouse mansion egérkastély

Már többször mutattunk nektek hazai webshopok kínálatában szereplő Maileg egereket, de most egy másik egér csapatot szeretnénk megismertetni veletek, ami annyiban hasonlít a Mailegre, hogy egér:)

Az egérkék története és a keletkezésük is Hollandiához, azon belül is Amszterdam városához kapcsolódik.

egérkastély szerzője Karina Schaapman

Karina Schaapman könyvet szeretett volna írni, de kicsit sem szokványosat. Sam és Júlia, a két egérke története már rég meg volt írva a fejében, amikor úgy döntött, hogy nem elég az írott szó, az egereknek otthonra van szükségük, amit, tekintve, hogy az ő fejében léteznek, Karina saját maga készített el.

KASTÉLY DOBOZOKBÓL

2008-ban elkezdte megépíteni a legelső egérkúriát: kartondobozokból és újrahasznosított anyagokból. Szobáról szobára haladt, és az egerek világa egyre részletgazdagabb lett, egyre valóság hűbbé vált. Három évnyi, teljes munkaidős, építkezés után elkészült a mestermű, a 2 méter széles, 3 méter magas Egérkastély. 2011-ben az álomból valóság lett.

karina egérkastély
Az eredeti Egérkastély

Fotók készültek róla, majd az első könyv, Sam en Julia, is kiadásra került, melyet itthon is lehetett kapni Egértanya címmel. Jelenleg 17 könyv készült el (számos nyelvre lefordítva), míg az eredeti Egérkastélyt Karina és családja kölcsönadta Amszterdam nyilvános könyvtárának, hogy a város minden gyerekének elmélyült szórakozást nyújthasson.

BENNFENTES INFORMÁCIÓK AZ EGÉRKASTÉLYRÓL

Júlia egérkastély
Júlia: upsz ez egy kicsit sok lett..

Júlia lakrésze nagyrészt Karina gyermekkori otthonának kinézetén alapul.

Ez a szeretettel és kreativitással teli otthon alkotja az Egérkastély alapját. A The Mouse Mansion  ( ez a vállakozás angol neve) történeteinek tömkelege Karina gyermekkori emlékeiből származik.

Karinát édesanyja egyedül nevelte, aki egy indonéz bevándorló volt. Otthonukban a szeretetteljes légkör éles ellentétben állt a külvilággal, ahol Karinát és édesanyját is erősen diszkriminálták. A The Mouse Mansion-nel Karina megteremtette az inkluzivitás és a barátság világát, amelyre gyerekként annyira vágyott.

"Az Egérkastély az a világ, amelyben szeretném, ha minden gyermek felnőhetne."

Karina Schaapman
the mouse mansion csapat
Karina és családja

Karina vállalkozásának ma már felnőtt 4 gyermeke is részese, mindannyian részt vesznek a vállalkozás építésében.

Tom

Karinával együtt Tom díszleteket tervez és épít.

Ian

Ian a vállalkozás üzleti oldalának mozgatórugója. Mindig olyan nagyszerű együttműködéseket keres, amelyek gazdagítják a márkát.

 

Manita

Manita fejleszti a termékeket. A Het Muizenhuis webhely létrehozója és az online közösség szíve is.

 

Lili

Lili készíti a DIY videókat. Feladata továbbá a cég pénzügyi adminisztrációja és a Mini Múzeum irányítása.

Mini Múzeum

mini múzeum
A múzeim és a bolt

Bizony, a család nyitott egy múzeumot is, ahol szabadon megtekinthető az Egérkastély minden apró részlete. A múzeum Amszterdam szívében található, és megnézhetitek benne a titkos bunkit a lépcsőházban, a mozgó hulámvasútat, az Egérkastély minden apró részletét.

egérkastély
Irány a végtelen

AZ Egérkastély lakói Magyarországon

A MiniArt kínáltatában találkozhattok Sammel, Júliával, Emmával, és a velük együtt érkezett Zeeman nagypapával.

Sam és Julia egymás legjobb barátjai. Mindketten az Egérkastélyban élnek, mindegyik a saját külön kis lakrészében.

Sam egérfiú

SAM

Sam szüleivel és testvéreivel lakik együtt, de az Egérkastélyban él két nagyapja, két nagymamája, két nagybátyja és nagynénje is. Sam rendkívül félénk és nagyon jól viselkedik. főleg, ha senki nem néz oda. Amikor Júliával van, olyan dolgokat csinál, amelyeket egyébként soha nem merne megtenni. Amiből Samnek túl sok, Júliának túl kevés, és fordítva. Ők a legjobb barátok, és mindent megosztanak egymással.

Júlia egérlány egérkastély

JÚLIA

Júlia a 6. szinten lakik az Egérkastély hátsó részében. Édesanyjával lakik együtt egy nagyon kicsi szobában. Nincs apja, nincsenek testvérei és nincsenek nagyszülei. Júlia rendkívül kíváncsi és nagyon makacs. Nem szereti az unalmas dolgokat, és amint lehet kimegy a szabadba. Kalandozni. A barátjával, Sammel.

A SZOMSZÉDOK

ella egérlány

ELLA

Ella Sam szomszédja. Nagyon szeret táncolni. Néha tud kicsit macerás ( mondjuk ki:kötözködő) lenni, de szerencsére emellett tud nagyon kedves is lenni.

zeemann nagypapa

ZEEMANN NAGYPAPA

Zeeman nagypapa tapasztalt, mondhatni tenger által edzett, öreg halász, saját csónakkal. Sam és Júlia szívesen látgatják meg őt a kikötőben. Sam nagyapja az Egérkastély legfelső emeletén él. Zeeman nagypapa tengerésztetoválásait Henk Schiffmacher tervezte.

KIEGÉSZÍTŐK

A MIniArt kínálatában találtok nappali bútorokat, konyhabútorokat, sőt még bolt berendezést is, amit összeillesztve olyan színűre festhetek ( a csomagban van festék is) amilyenre szeretnétek.  A berendezést is meg tudjátok oldani a nyomtatott kiegészítőkkel. Kipattintjátok, összehajtogatjátok, és már kezdődhet is a lakberendezés.

egérkastély bolt
BOLTI BÚTORKÉSZLET
egérkastély konyha
KONYHABÚTOR KÉSZLET
NAPPALI BÚTOR KÉSZLET

Ha ti is olyan autentikus hatást szeretnétek elérni a szobák berendezése során, mint az igazi Egérkastélynál, akkor próbáljátok ki a papírmasé mixet, amivel egy pillanat alatt elkészülhet az ódon hangulat.

papírmasé
PAPÍRMASÉ MIX

És ne feledkezzünk meg a méretarányos apró poharakról, tányérokról, egyéb kiegészítőkről, amik nélkül a szerepjáték nem is lenne tökéletes, igaz?

KONYHAI ESZKÖZÖK egérkastély
KONYHAI ESZKÖZÖK
SERPENYŐ | EGÉRKASTÉLY
SERPENYŐ

MINIART, LEGYÉL TE IS MŰVÉSZ

Nézz körül a MiniArton, válogass a klönleges kreatív, művészi, alkotó jtékok közül. Legyél te a legjobb nagynéni, keresztanya, nagybácsi, stb válassz a legmenőbb játékok közül...vagy lepd meg velük magad.

További cikkei

Kategóriák

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)