fbpx

JÁTSZUNK NYÍLTAN – nyíltvégű játékok a mindennapokban- SZAKÉRTŐI PERCEK A MINIMAGON

13268443_1102191479838113_8024628391266043186_o

Nincs is szebb annál, amikor életünk értelme leül, és eljátszik a játékaival. Ok, azt tudjuk, hogy azért ez egy elég idilli állapot, és nem mindenki ilyen szerencsés, köztük én magam sem: életem egyik értelme nettó 10 percet van el önmagával.

De mi a helyzet akkor, ha anya nem adja fel, és stabil meggyőződése, hogy létezik olyan 3-6 éves korú gyerekeknek szánt játék, amivel ezt a fenti perc mennyiséget jelentősen lehetne emelni.

Mindenki megnyugtatására közlöm, hogy létezik ilyen játék: a nyílt végű játékok, azaz olyan játékok, amikkel akár a végtelenségig lehet játszani, teljesen a gyerek fantáziájára épülnek, és ha nem is azonnal, de a siker garantált lesz.

Hogy mi a különbség a nyílt és a zárt végű játékok között? Olvasd el ezt a rövid cikket hozzá.

Szakértői percek rovatunkban, az ANYAPARADICSOM tulajdonosát, Nagy Mónikát kértük meg, hogy ajánljon nekünk nemtől független, nyílt végű játékokat. A felsorolásban egy olyan márkát mutatunk nektek, amit eddig csak külföldről lehetett megvásárolni, de most már az Anyaparadicsom kínálatában megtaláljátok.

A spanyol Grapat cég, egy olyan családi vállalkozás, ami a játékot egy fajta meditációnak tekinti, hisznek abban, hogy a játék az IGEN pillanata, amikor játszik gyermekünk, akkor MINDEN rendben van körülötte. Amikor ezek a pillanatok létrejönnek, akkor fontos, hogy ne kelljen megszakítani, ez egyfajta szent pillanat legyen.

A gyerekek számára a játék érzete a földrengéshez hasonlítható: nem tudod megállítani, bárhogy is próbálkozunk mi felnőttek néha (kész az ebéd, most ezt-azt csináld meg, stb).

A Grapat játékokhoz jár egyfajta javaslat: hagyjuk vele játszani gyermekünket: idő korlát nélkül, lassan. A gyártás során fenntartható erdőből szerzik be az alapanyagot. A fát növényi eredetű viaszokkal és olajokkal kezelik és minden darab kézzel készül.

De mire is gondolunk?:

1.       A 12 darabból álló Grapat Nins figurákkal kezdődhetnek a történetek. Nincs szemük, vagy nemük,  és higgyétek el ez nem fogja zavarni a gyermekünket, neki még nincs szüksége előre megírt, megrajzolt alakokra. Lehetnek kalózok, lovagok, tündérek.

 

12 színes figura, hogy szabadon szárnyaljon a képzelet.

 

2.       A Grapat Nins® az erdőben lakói lehetnek átutazók, erdei manók, vagy éppen eltévedt lovagok… Kérdés, hogy a te gyerkőcöd, ha nem kap semmilyen iránymutatást hozzá, akkor hogyan fogja az erdő lakók életét alakítani.

 

3.       Jöhetnek a bébik? A Grapat baby Nins® figurákkal a generációkat átívelő játékok is megvalósulhatnak.  Így tovább bővülhetnek a történetek. A szetthez a 6 babán kívül egy kókuszhéj is tartozik. Vajon ágy lesz belőle a játék során, vagy teljesen más szerepe lesz, mondjuk egy basszusgitár?

 

4.       Milyen lehet a nyár a Grapat Ninseknél? Örülten színes, hiszen nyáron minden nap érlelte színben pompázik. A Nyár szettjében nem csak figurákat találtok, köztük kalaposakat is, hanem tálkákat, érméket, gyűrűket. Emlékeket ébreszthetnek a gyerkőcben, miközben játszanak velük, vagy éppen újabb kalandok lehetősége vetődhet fel általuk. Olyan ez, mit a szabad alkotás öröme. A szezon többi darabját is megtaláljátok az Anyaparadicsomnál.

 

A természet olyan, mint egy színes képalbum, amely hónapról hónapra gyönyörű képet ad nekünk. Nem számít hol lakunk, vidéken vagy a városban, minden évszaknak megvan a maga szépsége, színei és kincsei. Ez az oka annak, hogy az Évszakok sorozatban minden szett egy évszak színeit idézi.

 

5.       Vajon ha van 6 darab Nins figuránk…apropó, tudtad, hogy a Nins katalánul van, és gyerekeket jelent?, szóval, ha van 6 db figuránk és hozzá 6 db különböző méretű házunk, akkor vajon teljesen egyértelmű lesz a gyermek számára, hogy ki melyik házban lakik? Vagy lehet, hogy ott se laknak? Hmmm …A Grapat Nins® és házak színpompás szettje, csakúgy, mint a többi Grapat gondolkodásra ösztönöz, a szabad játék örömére, a fantázia használatára.

 

A szett tartalma: 6 db Nins® és 6 db különböző méretű ház.

 

A Grapat játékokkal olyan világot teremthetünk a gyermekeinknek, ahol nincsenek szabályok (leszámítva persze, hogy vigyázunk egymásra, a játékokra), ahol minden pillanatban a fent leírt földrengést élhetik át.

Miközben játszik, létrejöhet a VÉGTELEN TÖRTÉNET, és Michael Ende óta tudjuk: Minden igazi történet Végtelen történet.*

A Grapat játékokat az Anyaparadicsom kínálatában megtaláljátok, írtunk már Móniról korábban is:

Anyaparadicsom-ahol vásárolni egy felüdülés

 

Idézet:Michael Ende: A Végtelen Történet című könyvéből.Képek forrása: Anyaparadicsom, Grapat.eu

 

 

További cikkei

[rev_slider alias=”homeslider3″]

Népszerű cikkek

[rev_slider alias=”sidebar-slider-also”]

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket