fbpx

SCHATZ

Az elmúlt időszakban érzékenyebb lettem a tudatos életmódra, átváltunk az eldobható nejlonokról a vászonszatyros bevásárlásra, igyekszem csökkenteni az impulzusvásárlásaim számát, illetve elkezdtünk komposztálni, sőt, csökkenteni a hulladékot. Ennek részeként a következő, egyszerűen megvalósítható tippet hoztam nektek. Almateát készítek almahéjból.

Néhány hete kaptunk két mesekönyvet, amit én választottam ki a leírásuk és a képek alapján, és amikről úgy gondoltam, hogy a kisfiam már elég nagy hozzájuk, de nekem sem a könyökömön megy ki a mondókázók és egyéb fura dizájnú lapozgatók után. Az Álomgyár kiadó által megjelent könyvekről hozok most néhány gondolatot.

Isteni finom, bármennyit meg tudnék enni belőle, kicsit a diós bejglit idézi, megspékelve az almalekváros mascarpone krémmel és a sós karamellel. A férjemnek készítettem szülinapjára, mert azt kérte, legyen sós karamell torta, és mivel tudom, nagyon szereti az almás sütiket, így kombináltam a kettőt. Recept következik.

Minden évben eljön a pillanat karácsony előtt, amikor azon gondolkodom, mit adjak a szeretteimnek. Mi az az ajándék, aminek örülnének, amire szükség van, ami egy szép emlék lesz. Az még nagyobb fejtörést okoz, hogy én mit kérjek, hiszen úgy érzem, mindenem megvan.

Alkalomra, buliba, vagy akár otthonra mert miért ne; neked, barátnődnek, kislányodnak; egy virágos fejdísszel feldobhatjátok magatokat és a frizurátokat. A következő néhány lépésben bemutatom, hogyan tudod otthon is könnyen elkészíteni ezt a vidám kiegészítőt.

Pár éve a két sógornőmmel mézeskalácsoztunk, és konyhatündér sógornőm hál’Istennek át is küldte utána a receptet. Azóta minden évben legalább egyszer elkészítem ilyenkor ezt a szuperfinom, és azonnal (AZONNAL!) puha mézest.

Egyszer én is feltettem ezt a kérdést egy kicsit másképp fogalmazva egy volt kolléganőmnek, mikor bejött hozzánk látogatóba a kislányával. Kissé ingerülten válaszolta, hogy a babával foglalkozik, amúgy meg mos, tereget, főz, és marhára nincs szabadideje. Akkor még nem teljesen értettem, hogy miért volt ez a reakciója…de mostanában nekem is picit felmegy az agyvizem, amikor az ismerőseim (főleg gyermektelenek) irigykedve mondják, hogy olyan jó nekem, hogy annyi időm van.

Úgy érzed, jó lenne egy kis plusz energia? Olvasd el az alábbi tippeket, amelyekkel könnyebben veheted a mindennapok akadályait, és a rövidülő napok okozta melankolikus hangulat is messze elkerül!

A minap olvastam egy nyílt levelet Timitől, a TheLifeWithMimi blog írójától, ami nagyon megfogott; akár én is írhattam volna. Arról írt tulajdonképpen, hogy mennyire megváltoznak a barátságok a nők körül, amikor anyává válnak.

varázskert

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket