fbpx

Anyabőrben

Lassan végéhez közeledik a nyár és mi számtalan élményt gyűjtöttünk a lányokkal, főleg a közös programok és a nyaralásunk alkalmával. Hogy mindig olyanok voltak ezek az élménygyűjtős alkalmak, amilyennek megálmodtuk? Nos, nem állítanám teljesen magabiztosan, hiszen akadtak nehézségek, kihívások és olykor fáradtabbak voltunk egy-egy közös program után, de még így is bátran ki merem jelenteni, hogy gyerekekkel nyaralni vagy utazni izgalmas és színes! De még mennyire!

Hogy erre számítottunk-e amikor elképzeltük az életünket gyermekekkel együtt, családként? Dehogy! Mikor még csak párként ábrándoztunk, idilli képeket láttunk magunk előtt, nagy egyetértést, demokratikus, mindig kiegyensúlyozott nevelést és olyan közös élményeket, amelyek közelebb hoznak bennünket egymáshoz, amelyek megszilárdítják a családunk kicsiny várát, amit mi szorgosan és kitartóan építgetünk.

Amikor először jöttünk el megnézni az új otthonunkat, azonnal megtetszettek a felső szinten a tágas, napfényes és barátságos légkört árasztó szobák. Még el sem döntöttük, hogy megvesszük a lakást, már tudtuk, ha mégis megtörténik, melyik helyiséget rendeznénk be Sári és Dorka kuckójának.

Mióta anyuka lettem minden ünnep közeledtével elfog az izgalom és természetesen én is szeretném a Karácsonyt, Húsvétot vagy éppen a Gyereknapot megtölteni élményekkel és vidám pillanatokkal. Tudom, hogy talán nem fognak később sokra emlékezni ezekből, de én mégis azon igyekszem ilyenkor, hogy felejthetetlenné tegyem a számukra ezeket az alkalmakat. Viszont vannak olyan pillanatok, amikor nem történhet minden úgy, ahogyan mi szülők eltervezzük és ilyenkor talán jól jön, ha van egy bevált taktikánk, hogy ne menjen füstbe a közös program!

Nemrégiben a lányokkal a Barbie baba 60. születésnapi zsúrjára voltunk hivatalosak, amit mindannyian izgatottan vártunk és nem csak azért, mert a Sárinak és Dorkának ez volt az első hivatalos sajtóeseményük! Bennem rengeteg gyerekkori emlék idéződött fel, hiszen a húgom és közöttem lévő 8 év korkülönbségnek köszönhetően én elég sokáig “legálisan” babázhattam, aminek jelentős szerepe volt a legszebb gyerekkori emlékeim begyűjtésében (pl.: amikor apukám, anyukám és a bátyám készítettek a babáimnak egy babaházat a hűtőnk kartondobozából, amitől szebbet el sem tudtam volna képzelni), így hát azt hiszem érthető, alig vártam, hogy a lányok is megismerhessék a babákat!

A minap olvastam egy nagyon érdekes cikket olyan anyukákról, akik megbánták, hogy anyák lettek, mert úgy érezték még nem voltak elég érettek vagy felkészültek arra mivel jár a gyereknevelés. Komolyan elgondolkodtatott a bejegyzés és a hozzá érkező kommentek is. Leginkább ezért gondoltam úgy, hogy megírom ezt a posztot.

Neked mi jut eszedbe, ha közeleg a Valentin nap? Valaki szereti ünnepelni ezt az alkalmat, míg mások idegen szokásnak tartják. Számomra szép, hogy ilyenkor a párok különleges programokkal és meglepetésekkel lepik meg egymást, de tény, hogy a szeretet az év bármelyik napján kimutatható és nemcsak egy naphoz kellene kötnünk. Tomival évekig készítettünk egymásnak képeslapot ez alkalommal és idén a lányokat is szeretném meglepni valamivel, de szerintem a Valentin nap még egy dologra nagyon jó, az önmagunkkal való törődésre!

Sára és Dorka két nappal a harmadik születésnapjuk után megkezdték az ovis nagylány létüket. Bár a bölcsihez képest azt gondoltam, hogy nem lesz nagy a változás, meglepett, hogy sok mindenben teljesen más terep az ovi, amibe mindannyiunknak bele kellett rázódnunk. Ebben a bejegyzésben mesélek nektek a beszokásról, az új menetrendünk kialakításáról, az anyai kihívásaimról és arról, hogy mik segítettek nekünk ebben az új időszakban!

Bevallom őszintén, hogy mindig félek kicsit a Szilvesztertől és az újév első napjaitól. Azt érzem ilyenkor, hogy méltóan kell búcsúztatnom az elmúló évet, annak érdekében, hogy az új is jól induljon. Az Internet ilyenkor tele van motivációs idézetekkel, amelyek tettekre ösztönöznek – szeretem ezeket és elolvastam jó pár ilyen cikket – így teljesen hatalmába kerít a drukk, hogy hatalmas erőbedobással induljon az új év!

Tavaly egy nagy bevásárlásunk alkalmával a gyerekjátékok között igazi kincsre bukkantunk. Kis dobozokban nagyon szép, fából készült babaszoba bútorok lapultak, amelyek rögtön elcsavarták a fejünket. Először csak három szobányi bútort vettünk meg, hogy majd jók lesznek egyszer, de a nagyon kedvező áruk miatt Tomi még zárás előtt visszarohant a boltba és megvette a maradék két szobát is. Mikor a lányok lefeküdtek aludni és kibontottuk a dobozokat, úgy forgattuk az apró hintalovat, bölcsőt, zuhanykabint és kanapét tágra nyílt szemekkel, mintha mi is gyerekek lennénk. Tudtuk, hogy egy év múlva a lányok babaházat kapnak ajándékba. Nem is akármilyet!

Akármennyire igyekszem, karácsony előtt mindig nagy a rohanás és a kapkodás, főleg az idei évre jellemző ez, hiszen az ünnepekre készülődés közben még a dobozaink sincsenek mind kipakolva. Nagyon szeretnék leülni és lassítani, de ezernyi teendőim között nem sok alkalmam jut az ünnepi hangolódásra. Ma viszont készítettem egy kis karácsonyi díszítést itthonra, a lányokkal elkezdtük a bemelegítő gyakorlatok a sütésre, beszereztem néhány mézeskalács formát, a gyerekek alvásidejében pedig leültem azt is átgondolni, hogy mivel ajándékozzuk meg idén a szeretteinket.

Már hosszú hetek óta terveztem, hogy a lányokkal végleg elköszönünk a cumizástól, de őszintén bevallom, hogy a végső lépést az előkészületek után is nagyon nehezen tettem meg. Hogy miért? És végül, hogyan köszöntünk el a cumitól? Olvassátok tovább a bejegyzést és mindent elmesélek!

varázskert

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket