fbpx

MINDFUL MAMA MOZGALOM

Így az új évet, fogadalmak nélkül kezdem, de hálásan. Az új évvel és a hálával kapcsolatban pedig foglalkoztat egy kérdés. Hogyan legyünk hálásak azért amink van és mégis akarjunk többet? Mindenki többet akar. A következőt, azt ami fog jönni. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem vagyunk hálásak azért amink van. Úgy tűnhet, hogy a több iránti vágyunk a realitásunkat, a jelent elnyomja. Gondolhatjuk, hogy hálátlanok vagyunk, mert többre vágyunk, nagyot álmodunk.

Azt tudjuk, hogy ha egy anya, jól érzi magát a bőrében, kiegyensúlyozott és nyugodt, akkor a gyerekek és az egész család is jól érzi magát. Ez tény. Amikor magunkra figyelünk, időt szánunk magunkra, arra, hogy kipihentek legyünk, jól tápláltak és fittek, akkor a lehető legjobbat tesszük a gyermekeinkért. Mert így egy türelmes, szerető, kedves Anyát kapnak. De ezért tenni kell, mindennap.

Hogyan tud ma egy Anya kiegyensúlyozott lenni? Mit jelent a tudatosság a mindennapokban? Mennyi ideje jut önmagára a sok teendő mellett? Hogyan segíthet ebben a mindfulness, meditáció és a jóga? Mit jelent a szépségápolás és az egészséges táplálkozás Anyaként? Ezeket a kérdéseket rakom fel a Mindful Mamákról szóló interjúsorozatomban. Mert az öngondoskodás fontos. Ez az amit szeretnék ebben az intejúsorozatban átadni.

A hidroterápia (a víz terápiás használata), egyidős az emberiséggel és egy módszer, amit széles körben használnak természetes gyógymódként. Az, hogy ha tiszta, friss vizet iszunk segíti az emésztést, anyagcserét, és a bőrt széppé teszi, már rég tudjuk. Az úszás is nagyszerű a nőknek – a vízben történő mozgás gyógyíthatja az idegeket, enyhíti a fáradtságot, lelkünket táplálja. Ezeken kívül még a hideg víz terápia az, ami kívül – belül megszépít minket. Szépen megfogalmazva hideg víz terápia. Hétköznapi nevén: hideg zuhany. Szanszkrit nyelven úgy hívják Ishnaan. Egy komoly csodafegyver a nőknek.

Régóta szeretnéd kipróbálni a mindfulness meditációt, de nem tudod, hol kezdjed? Íme egy gyakorlat, amiben a csokoládé segítségével megismerheted. Mert ki ne szeretné a csokoládét?

Azaz hogyan vásároljunk tudatosan, kacatmentesen és adjunk minőségi ajándékot gyerekeknek, apáknak, egy (jógázó:) anyának és az egész családnak.

varázskert

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket