Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

ReAd

Egy nagyszerű dolog indult útjára pár napja egy nagyon veszélyes, mindenkit érintő vírus miatt. Ez a #maradjotthon kampány Nem tisztem megítélni az országos helyzetet, viruskutató és hasonló sem vagyok. Nem is szeretnék írni a koronavírusról, sem pánikban, sem anélkül! Megvan persze a kialakult vél
Az autista gyermekeket nevelő családok élete sokszor misztikus a külvilágnak. Ablakot szerettem volna nyitni az átlagos családoknak, hogy lássák, nem szomorúság a teljes életünk, akkor sem, ha vannak nehézségeink.
Nem irigylem a mai nőket. Mindenhonnan az ömlik ránk, hogy a nő akkor kívánatos, akkor igazi nő, ha az élet összes területén toppon van. Vigyen el a hátán mindent, akár segítség nélkül is, de jó képet is vágjon ám hozzá. Panaszkodni nem ér! Elvárások elvárások hátán.
A horgászatról nem tudtam sokat korábban. Kell hozzá egy pecabot és csali, meg sok türelem, csend, ami nem az én kenyerem hosszútávon. Mégis érdekelt, mi vonzz annyi embert, köztük ritkán, de nőket is e tevékenységhez. Kiskoromból volt némi emlékem arról, hogy apukám felpakol és nekiindul a nagyvilá
A mai, haladó világban túl közel vagyunk egymáshoz. A buszon utazva, egymáshoz préselve, a munkahelyünkön, a moziban, szórakozás közben és szinte mindenhol. Ez nem nagy baj annak, akit nem zavar a túl közeli kontaktus. Na de mi lesz azokkal, akik nem szeretik, ha belemásznak avatatlanok a személyes
Van jó pár kiborító játék, amitől a hajam szála égnek áll. Az megvan, mikor a gyerek nagy örömmel bontogatja a kínai halandzsát játszó műanyag valamit, ami amorf és ijesztő? De persze ő azonnal beleszeret, a kedvence lesz, még el sem veheted tőle. Téged közben a gutaütés kerülget, a dallam másodjára

Jamrik Márta a mai interjúm alanya. Hogy honnan lehet ismerős a neve számotokra? Az LCF Kids Clubból. Az LCF Kids Club Vidám angol néven tette le a voksát a jövő generációja idegennyelvre oktatása mellett játékosan, egyszerűen, kényszermentesen. A legkisebbektől egész a nyelvvizsgát szerző iskolásokig átfogó tanulási lehetőséget biztosít az iskola a tanulóknak. Egy izgalmas franchise rendszeren keresztül elérhető az ország összes pontján az oktatás. Ez mellett nyíltan elkötelezettek a korai nyelvtanulás és a kevésbé poroszos, inkább vidám, játszva tanulás mellett. Én egy kicsit elfogult vagyok, mert középsőkém, Viki is jár az órákra itt helyben és roppantul élvezi. Vidáman jön haza és nem érti, hogy ebben mi a tanulás, hisz ő csak jól érzi magát, mondókáznak, nevetgélnek, igaz angolul.

A rendíthetetlen ólomkatona, aki mindig ott van, mindent elvégez, mindig kapható mindenre. Gondolkodás nélkül mond igent bármilyen munkára, szórakozásra, plusz feladatra mind a munkájában, mind otthon. Mindenkit meghallgat, segít, ha kell. Fáradhatatlanul ápol, tanít, játszik, főz, takarít és a saját munkáját is elvégzi. Még azt a kért sütit is megcsinálja este nyolckor, ha úgy kívánják. Mindent elvállal és megcsinálja a lehető legjobban, tudása szerint. Mindent bevállal és csinálja, csak csinálja. Aztán ha beteg lesz, akkor csak legyint. Majd jobb lesz! És megy tovább megállás nélkül, mint egy úthenger.

Textilből álmodja meg a csodákat Csanádi Judit, a Textil Fészek tulajdonosa. Szebbnél szebb dolgokat alkot belőlük. Meglepő, hogy egy-egy anyagból mennyi minden készíthető megfelelő kézügyességgel, egy jó varrógéppel és kreativitással, ötlettekkel. Judit, szerintem az az ember lehet, aki ránéz egy anyagra és rögtön látja lelki szemeivel, mivé fog válni a kezei alatt.

Miért nem divat mostanában olvasni? Ez egy nagyon jó téma, amiről órákat lehetne beszélgetni, oldalakat írni, de választ sosem találnánk rá. Találgatni lehet. Én is azt teszem most.

Gabriella és Andrea kiemelt céljának tekinti, hogy a mentesen étkezők számára minél többféle lehetőség nyíljon a megfelelő étkezésekre házon kívül is. Róluk és a Mentesen étkezők utazó közössége csoportról szól e mai cikkem.

„Az első benyomás nagyon fontos és abban nagyon nagy szerepet játszik az, hogy hogyan nézünk ki, mielőtt még meg sem szólalunk.”

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet