fbpx

SZEREPET JÁTSZANI JÓ! – A LEGJOBB GYEREK SZEREPJÁTÉKOK A MINIMAGON

SZEREPET JÁTSZANI JÓ! – A LEGJOBB SZEREPJÁTÉKOK A MINIMAGON

Merüljünk el együtt a gyerek szerepjáték világban: miért, hogyan fejlesztenek, milyenek a jó szerepjátékok és miért fontosak.

A világon a legjobb dolog játszani. A gyerekkor pedig a leghosszabb idő, amit játékkal tölthetünk, a játék gyakorlatilag természetes velejárója a gyerekkornak. van egy játék típus, amit gyerekként is, felnőttként is szeretünk: a szerepjáték. A felnőtt verzióra most nem térünk kiJ, biztos találtok hozzá megfelelő szakirodalmat….

A gyerekkori szerepjáték egy elképzelt játék, és kulcsfontosságú szerepet tölt be az agyunk egészséges fejlődésében. Elengedhetetlen eszköz ahhoz, hogy gyermeked jobban megértse a felnőttek viselkedését, felelősségét és tevékenységeit. Ezenkívül egy biztonságos lehetőség arra, hogy megismerje a világunkat, amelyben mindannyian élünk.

Piac

SZEREPJÁTÉK KISOKOS –ENNYI MINDENT TANULHAT A GYEREK

A szerepjáték révén a gyerekek megtanulják, hogyan lépjenek kapcsolatba másokkal, hogyan fejezzék ki szükségleteiket, tárgyaljanak és kompromisszumokat kössenek. Kitalálják az összetett kapcsolatokat, és megtanulják, hogyan kell megbirkózni a frusztrációval, a félelemmel és a haraggal. Feltárják, tesztelik, kitalálják és felfedezik, megalapozzák a későbbi természettudományi és matematikai tanulást. A játék a gyermek kognitív, társadalmi, érzelmi és fizikai fejlődésének alapvető része. A játék révén a gyerekek megtanulják a tanulást.

SZEREPET JÁTSZANI JÓ! – A LEGJOBB SZEREPJÁTÉKOK A MINIMAGON orvos

OSZD MEG ÉS URALKODJ – TÁRSAK A JÁTÉKBAN

Körülbelül 2 éves kortól néhány gyermek képes szerepjátékot játszani a társaival, három éves koruktól, pedig sokan világosan meghatározott szerepekkel képesek együttműködő szerepjátékot folytatni; „Te leszel a király, én leszek a sárkány”.

KEVESEBB JÁTÉKIDŐ​

A gyerekek ma körülbelül nyolc órával kevesebbet játszanak hetente, mint az 1980-as években születtek. A technológia szerepet játszott ebben a hanyatlásban, de a szülők azon vágya, hogy a gyerekek 5 éves korukra megértsék az írástudás és a számolás alapjait, azt is jelentette, hogy bizonyos játékokat felváltották az oktatási, fejlesztők játékok.

Valahol útközben elfelejtettük, hogyan kell játszani.

Épp ezért, amikor azt látod, hogy gyermeked szerepjátékkal foglalkozik, ne sietesd őket házi feladatokra, szobájuk takarítására vagy zongorázásra. Hagyj időt arra, hogy elmerülhessen a babák, a konyhai játékok, vagy a vasúti pályaudvar felépítésében

ÉS MOST JÖNNEK A LEGJOBB SZEREPJÁTÉKOK

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket