fbpx

Gyereknevelés-Verés nélkül tényleg nem megy?

2005 óta törvény tiltja a gyermekbántalmazást. A nevelő célzatú, jobbító pofonokat is.2020-ban mégis téma lehet egy országos rádió reggeli műsorában.
A műsorvezetők kapták és adják, de legalábbis helyeslik.A gyermeknevelést máshogyan el se tudják képzelni, szerintük a fegyelmezésre nincs más mód.
Véleményüket osztják sokan, hiszen krízishelyzetekben, fáradtan, kimerülten általában ösztönösen cselekszünk, a gyermekkorunkban megtanult minták ilyenkor előtérbe kerülnek. Később pedig a bántalmazva nevelő szülők felmentik magukat, ideologizálják, amit tesznek.Gyermekeik pedig, akiket bár trauma ért, felmentik őket és évekkel később is igazat adnak nekik, hiszen ilyen a gyermeki lélek.A szülő szent és sérthetetlen, hibás csakis ő lehet mindenért.
Mi más lenne kimerítőbb, intenzívebb és leginkább határainkat feszegetőbb, mint a gyermeknevelés. Érthető, ha az embernél néha elszakad a cérna, de az nem helyes, hogy ezért megüssünk egy gyermeket!
Létezik egyáltalán olyan pofon, amitől bárki is jobb ember lesz? Volt már olyan, hogy egy hisztis gyereknek lekevertek egyet, és ettől csöndben, mosolyogva játszott tovább?

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket