fbpx

gyereknevelés

Közeleg a tanév vége, témazárók, felelések, vizsgák, bemutató előadások, kompetenciamérések, közben jó idő, motiváció a tanulásra már nem sok, osztálykirándulások. Hogyan lehet ezt végigcsinálni kiskamaszként?
Az egymásnál alvás, „ottalvás” azaz a pizsiparti nagyon divatos, és teljesen természetes, hogy a te gyermeked azt akarja, hogy a barátja, barátnője nálatok aludjon, vagy hogy ő alhasson a barátnőjénél. Rengeteg együtt töltött időt, közös étkezést és a másik ember egy kicsit jobb megismerését jelenti ez a program, amit nem érdemes kihagyni.
A gyerekek minden eddiginél jobban hozzáférhetnek a képernyőhöz, különösen az internethez. Mi az, amit szülőként tehetünk az online biztonságukért?
Elsőre úgy gondolhatjuk, hogy ennek a területnek a fejlesztése nem annyira számottevő, hiszen az érzéseinket jól tudjuk azonosítani. Azonban biztos, hogy jól értjük magunkat? Egy helyzetben a testünk jelzéseire oda tudunk figyelni? Vajon tudjuk azt pontosan, hogy milyen érzés lesz rajtunk úrrá?
Mint minden tapasztalattal rendelkező szülő, én is rohadt okos vagyok, ha mások gyerekeiről van szó. Ezért hadd mondjam el neked, mit tanultam kis korkülönbséges anyaként az első néhány évben!
Biztosan sokan találkoztatok már a korai zenélésre épülő programokkal, zenebölcsikkel, zeneovikkal, olvastatok a foglalkozások számos előnyéről. Ma már több tudományos bizonyíték alátámasztja, miért jó, ha együtt énekelünk, mondókázunk a gyerekekkel, milyen készségek és képességek fejlődnek már egész pici korban is.
Ha azt gondoltad a gyerek dicséreténél egyszerűbb dolog nincs is, akkor egyrészről igazad van, másrészről nincs. Igen tudom, rossz ezt most így olvasni, de biztos vagyok benne, hogy értőn olvastad, és büszke vagyok rá, hogy egyetértünk. Naa, sejted mire gondoltam az előbb?
Ha követed ezt a praktikus útmutatót, akkor könnyebb lesz bevonni a konyhai munkákba gyermeked, legyen kisgyermek, óvodás, nagy gyerek vagy tinédzser korú (őket egy kicsit nehezebb lesz:).
A Minimag bemutat néhány szívmelengető idézetet az anyákról és a hozzájuk kapcsolódó szeretetről, ha esetleg keresnéd a szavakat. A mi torkunk is elszorult…
Az Abracadabra Worldben instant megoldásokat találtok, amik egy-egy helyzetben segítenek megtalálni magatokban a varázslatot. ​
Amikor kisgyermeked vagy a csecsemő korú babád túl korán ébred, akkor az egyenesen arányos lehet egy borzalmas nap kezdetével, igazam van? Szeretem a gyerekeimet, de amikor meghallom, hogy a kicsi reggel 7 előtt kimondja a nevemet, azonnal készen állok a sírásra, elvégre egy anyának is szüksége van alvására, vagy nem, rosszul tudom?
Olvasd el, hogy a híres, népszerű emberek mit gondolnak a gyereknevelésről. Ídézetek, amik nagyon be fognak találni, ha te is szülő vagy.

egérkastély játékhangszerek

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket