fbpx

gyereknevelés

Elsőre úgy gondolhatjuk, hogy ennek a területnek a fejlesztése nem annyira számottevő, hiszen az érzéseinket jól tudjuk azonosítani. Azonban biztos, hogy jól értjük magunkat? Egy helyzetben a testünk jelzéseire oda tudunk figyelni? Vajon tudjuk azt pontosan, hogy milyen érzés lesz rajtunk úrrá?
Mint minden tapasztalattal rendelkező szülő, én is rohadt okos vagyok, ha mások gyerekeiről van szó. Ezért hadd mondjam el neked, mit tanultam kis korkülönbséges anyaként az első néhány évben!
Biztosan sokan találkoztatok már a korai zenélésre épülő programokkal, zenebölcsikkel, zeneovikkal, olvastatok a foglalkozások számos előnyéről. Ma már több tudományos bizonyíték alátámasztja, miért jó, ha együtt énekelünk, mondókázunk a gyerekekkel, milyen készségek és képességek fejlődnek már egész pici korban is.
Ha azt gondoltad a gyerek dicséreténél egyszerűbb dolog nincs is, akkor egyrészről igazad van, másrészről nincs. Igen tudom, rossz ezt most így olvasni, de biztos vagyok benne, hogy értőn olvastad, és büszke vagyok rá, hogy egyetértünk. Naa, sejted mire gondoltam az előbb?
Ha követed ezt a praktikus útmutatót, akkor könnyebb lesz bevonni a konyhai munkákba gyermeked, legyen kisgyermek, óvodás, nagy gyerek vagy tinédzser korú (őket egy kicsit nehezebb lesz:).
A Minimag bemutat néhány szívmelengető idézetet az anyákról és a hozzájuk kapcsolódó szeretetről, ha esetleg keresnéd a szavakat. A mi torkunk is elszorult…
Az Abracadabra Worldben instant megoldásokat találtok, amik egy-egy helyzetben segítenek megtalálni magatokban a varázslatot. ​
Amikor kisgyermeked vagy a csecsemő korú babád túl korán ébred, akkor az egyenesen arányos lehet egy borzalmas nap kezdetével, igazam van? Szeretem a gyerekeimet, de amikor meghallom, hogy a kicsi reggel 7 előtt kimondja a nevemet, azonnal készen állok a sírásra, elvégre egy anyának is szüksége van alvására, vagy nem, rosszul tudom?
Olvasd el, hogy a híres, népszerű emberek mit gondolnak a gyereknevelésről. Ídézetek, amik nagyon be fognak találni, ha te is szülő vagy.
Ha lenne a gyermekektől elhangzó mondatoknak TOP 10-es listája, ez biztosan benne lenne. Dackorszaktól függetlenül is az „Anya, nem akarom!” az egyik leggyakrabban elhangzó kifejezés édes szeretteink szájából. Mi pedig annak rendje és módja szerint, ki is készülünk tőle.
De vajon tényleg mondhatjuk azt egy gyermeknek, hogy soha nem halunk meg? Hogyan beszéljünk a halálról?
Egy épelméjű és -szívű szülő a gyermekének mindig a legjobbat akarja. Anyáink emiatt még a Spock-könyvet bújták, mi pedig az összeset, amit csak árulnak az üzletek. Sok különbség a maiak között nincs, a Spock-kal összevetve azonban bőven.

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

GYERE NÉZELŐDNI

Ajándék ötletek, letölthető játékok, téli dekorációk. Minden benne van a Minimag Karácsonyi Különszámában