Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Terhességi kalkulátorok – Számold ki hány hetes terhes vagy! A Minimag összegyűjtötte a legjobb terhességi kalkulátorokat

Tehességi kalkulátorok

TERHESSSÉGI KALKULÁTOROK

Ha még bizonytalan vagy, abban, hogy terhes vagy-e, akkora az egyetlen módja annak, hogy biztosan tudd, a terhességi teszt elvégzése. Ugyanakkor vannak korai előjelek, amire érdemes figyelni.

Vajon minden nőnek van korai terhesség tünete?

Minden nő más, ebből kifolyólag nem minden nőnek ugyanazok a terhességi tünetei, vagy akár két terhességnél is eltérőek a tünetek. Az is, előfordulhat, mivel a terhesség korai tünetei gyakran utánozzák a mensturáció előtt és alatt tapasztalt tüneteket, simán lehet, hogy valakinek fel se tűnik, hogy esetleg terhes.

A terhesség néhány leggyakoribb tünetete

  1. Görcsök. A fogamzás után a megtermékenyített pete a méh falához kapcsolódik. Ez görcsöt okozhat, amik hasonlítanak a menstruációs görcsökre, olykor enyhe vérzés is előfordulhat, melyet implantációs vérzésnek is szoktak nevezni.
  2.  Megváltozik a mell. A mell megváltozása a terhesség egyik nagyon korai jele. A nő hormonszintje a fogamzás után gyorsan megváltozik. A változások miatt a melle, egy-két héttel később duzzadhat, fáj, kipirul. Az is lehet, hogy nehezebbnek érzed őket, szinte húznak, a szokásosnál érzékenyebb, de nem úgy:)). A mellbimbók körüli terület, az úgynevezett areola is sötétedhet.
  3. Fáradtság. Na ez nagyjából a következő 18 évben végig fog kísérni. Általában  a fogamzás után egy héttel már elkezdődhet a  szokatlan fáradtság érzete, mely gyakran a progeszteron nevű hormon magas szintjéhez kapcsolódik, bár más dolgok – például alacsonyabb vércukorszint, alacsonyabb vérnyomás és fokozott vérképződés – is hozzájárulhatnak. Ha a fáradtság a terhességgel kapcsolatos, fontos, hogy bőven pihenj, ne hajtsd túl magad, figyelj a szervezetedre. A fehérje- és vasban gazdag ételek fogyasztása segít ellensúlyozni a fáradtságot.
  4. Hányinger. Na ez az a része, ami tényleg változó, nekem pl. egyik terhességemnél se volt a kettőből. A reggeli hányinger pontos oka nem ismert, de a terhességi hormonok valószínűleg hozzájárulnak ehhez a tünethez.  Hányinger a terhesség alatt a nap bármely szakában fordulhat elő, leggyakrabban azonban reggel.
  5. Kimaradt mensturáció. Ez az a tünet , amiből a legtöbb nő észreveszi, hogy itt bizony van valaki, egy albérlő a hasunkban.A terhességen kívül más okok is vannak , amelyek kimaradát okoznak, ezért minél hamarabb végezzük el a tesztes ellenőrzést.
  6. Egyéb tünetek, melyek a megváltozott hormonszinthez kapcsolódhatnak: gyakori vizelési inger, székrekedés, fejfájás és hátfájás, szédülés és ájulás, hangulatingadozás.

A hangulatingadozás egy igazán jó buli, kitarthat végig, nálam a csúcs az volt, amikor a TAXI 3 legbénább jelenetén röhögőgörcsöt kaptam, majd minden átmenet nélkül elkezdtem üvöltve zokogni, mindezt 3 perc alatt. 

HA POZÍTIV LETT A TESZTED

Keresd fel az orvosodat, és ha bebizonyosodott a terhesség, kövesd velünk nyomon, hol tart a magzat a fejlődésben.

Összegyűjtöttük nektek egy helyre a terhességi kalkulátorokat.

Terhességi kalkulátor I.

Terhesség hétről hétre

Terhességi hízás kalkulátor I

Terhességi vizsgálatok

Magzat mérete

Terhességi hízás hétről hétre

Terhességi és szülési kalkulátor

Terhességi hízás II.

 

Magzat mérete II.

Baba vércsoport 

Baba horoszkóp

Baba neme

 Ha már meg van a baba:

KALKULÁTOROK GYEREKNEVELÉSHEZ

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet