fbpx

Anyagondolatok

Ha azt mondom, hogy nem így terveztem, akkor gondolom olyan nagyon nagy újdonságot nem osztok meg.Pedig nagyon nem így terveztem. Nem terveztem szülinapot karanténban, betegséget, vírust, home office-t, koronát sem.
Persze tudom én, hogy nem trendi kiteregetni a szennyest, és a szociális oldalakon csak a szépet és a jót szabad mutatni. Hogy mennyire rohadt boldogok, és kiegyensúlyozottak vagyunk, de én eddig sem takargattam semmit, és bizony most sem fogok.
Egy apa is lehet magányos, érezheti úgy, hogy őt kihagyják a döntésekből és a mindennapi örömökből. Érezheti úgy, hogy ő csak a pénzautomata, akinek annyi csak a dolga, hogy hazalapátolja a pénzt, és ne is legyen nagyon utána útban.
A tökéletes férj illúziója épp annyira távoli, mint a tökéletes feleségé, vagy anyáé. De játszunk most el egy picit a gondolattal, hogy miket mondhat egy tökéletes férj és persze nyugodtan tegyétek hozzá a saját gondolataitokat
De vajon mitől lesz egy anya jó anya? Ki lehet ilyet jelenti magunktól? Lehet mérni mérőszámokkal, hogy mi tesz egy anyát jó anyává? Van erre valamiféle lista? Vagy a társadalom dönti el? Mi alapján állítjuk fel magunknak a tökéletes anya képét, és mennyire érdemes ragaszkodni hozzá?
Kedves Jézuska, Gondolom fura, hogy éppen egy anyától kapsz levelet, de felötlött a fejemben néhány dolog, amit én személy szerint szeretnék Karácsonyra. Ezek nem feltétlenül pénzért vehető dolgok, de azért remélem tudsz segíteni
Nyakunkon a Karácsony. Ezt általában már októberben elkezdem mondogatni, ami ki is tart december közepéig, amikor is elkezdek pánikolni, hogy még senkinek nem vettem semmit…
Azt nem mondom, hogy soha nem sikerült még elrontanom, de ez a lasagne recept elég jól hasít a családban.
Tehát nyáron a felkapott gyerekbarát szállodák, mint a Kolping, vagy Bambara stb. egyrészt fullon vannak, másrészt egy négytagú családnak kb, 600.000 forintba kerül egy hét. Bizony, megnéztem, kalkuláltam. Ráadásul tömegnyomor van, a medencék ennyi embernek szerintem kicsik…

Nagyon üdvözítő a szemét mérséklése, az újrahasznosítás, de EMELLETT nem mehetünk el szó nélkül a globális vonatkozások mellett.

Ma már az első gondolata az valakinek, ha elakar adni valamit, hogy feldobja a netre. A különböző aukciós oldalak népszerűsége után egyre több adok-veszek csoport alakult, ahol tematikusan kiválaszthatjuk amit szeretnénk venni, vagy éppen eladni.

Mindenki ismeri azokat az abszurd helyzeteket, amikkel kisgyerekes szülőként szembe kell néznie néhanapján. Összeszedtem 20 olyan mondatot, ami nálunk bizony teljesen magától értetődően előfordult (néha többször is):

varázskert

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket