Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Építőkocka gyerek méretben | Minimag kitekintő

bygge építőkocka

A Minimagon mindig örömmel mutatunk be nektek különleges tervezőket, játékokat, gyerekruhákat, és nem utolsó sorban bútorokat a nagyvilágból. A mai választottunk egy gyerek méretű építőkocka, mely a BYGGE nevet kapta, és Németországban található.

Több, mint egy építőelem! A Bygge játék építőkockái ösztönzik a gyerekek kreativitását, mozgékonyságát és önhatékonyságát. 

bygge építőkocka

A 2022-ben alapított családi vállalkozás azt a célt tűzte ki maga elé, hogy olyan tartós és minőségi játékot fejlesszenek ki, amely évekig elkíséri a gyerekeket. Építőelemeiket saját 4 (1-5 éves) gyermekükkel együttműködve fejlesztették ki és alaposan teszteltük.

A bygge ötlete egy esős és meglehetősen hideg őszi napon merült fel bennünk. A gyerekek a fejükön forogtak, mi felnőttek pedig a nyaralásról álmodoztunk, csak hogy újra kijussunk.

bygge építőkocka
bygge építőkocka

A bygge dánul,  „építeni”-t jelent. És a játék ötlete egy véget nem érő esős napon pattant ki a szülők fejéből, Dániában. Még aznap elkészültek a vázlatok, papír és karton prototípusok,  és végül megszületett az első bygge építőelem. Ennek a kellemes hangulatos (hygge!) délutánnak az emlékére választották dán nevet és dán termékcímet.

A képzelet fejlesztése nagyon egyszerű lehet, itt írtunk is róla: https://minimag.hu/programok-ajanlok/jatek-tmustra/inditsd-be-a-kepzeletet-minimag-jatekajanlo/ , minél kevesebb a kész játék a gyerekek körül, annál nagyobb szükség van a saját kreativitásukra. 

bygge építőkocka

A byygevel szabadjára engedhetik kreativitásukat, mert az egyszerű, geometriai formák ösztönzik azt. 

A gyerekek fantáziáját jobban megmozgatja, ha a formák kevésbé kidolgozottak, mert így kell az absztrakt képzelőerő, amelyre később az iskolában is szükség lesz, amikor a gyerekeknek számolni kell, vagy más elvont gondolkodási folyamatokban kell részt venniük.

bygge építőkocka

A Bygge alapötlete az volt, hogy nagyméretű építőkockákat dolgozzanak ki, amelyekkel a legkülönfélébb építési terveket lehet egymásra rakva és bedugni. Már az első prototípus elkészülte után világossá vált, hogy gyerekek sokkal többet látnak a termékben.

Az akadálypályától az egyensúlyozó pályán át a különféle játékokig mindig új ötletekkel álltak elő. Ennek megfelelően alakították át tégláinkat, és mára  nem csak XXL-es építőkockákat árulnak, hanem olyan terméket, amely aktívan ösztönzi a gyerekek mozgását.

bygge építőkocka

Képek forrása: 

https://bygge.store/

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet