Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

5 tipp, ha kicsi a gyerekszoba és szeretnéd, hogy nagyobbnak tűnjön

5 tipp, ha kicsi a gyerekszoba-minimag
Ha a gyerekszoba mérete nem éppen ideális, akkor itt az ideje néhány trükköt bevetni. Az ideális gyerekszoba méret valahol 12-14 négyzetméter kellene legyen, de sokszor csak 10 négyzetméter áll rendelkezésre, ilyen-olyan okokból. Ez a tervezést és berendezést igazi kihívássá teszi.

Szóval, ha a gyerekszoba inkább kisebb méretére hajaz, mint egy tágas játszótérre, akkor íme néhány trükk, hogy a gyerekszoba ne csak praktikus, hanem szuper stílusos is legyen.

1. Világos színek és apró minták faldekorációhoz

A világos színek a barátaid. A pasztell színek, a semleges szürke vagy a hófehér csodákra képesek, mert visszaverik a fényt, és nagyobbnak tűnik tőlük a szoba. De figyelj, ne legyen túl steril! Az egyik falat fesd sötétebbre – mondjuk zsályazöldre – hogy adj egy kis mélységet is a térnek. A tapétákat se felejtsd el! Kisebb mintákkal dekoráld a falakat, hogy ne érezd magad úgy, mintha egy kaotikus képregény közepén lennél.

A világos színek a barátaid. A pasztell színek, a semleges szürke vagy a hófehér csodákra képesek, mert visszaverik a fényt, és nagyobbnak tűnik tőlük a szoba. De figyelj, ne legyen túl steril! Az egyik falat fesd sötétebbre – mondjuk zsályazöldre – hogy adj egy kis mélységet is a térnek. A tapétákat se felejtsd el! Kisebb mintákkal dekoráld a falakat, hogy ne érezd magad úgy, mintha egy kaotikus képregény közepén lennél.

Ha nem szeretnél teljes falat beszínezni, akkor a te választásod egész biztosan egy falmatricára fog esni, nagyon is jogosan. Akár tematikus mintában, akár non figuratív kombinációban gondolkodsz, itt is célszerű betartani a kevesebb több gondolatot.

A mi kedvenc tapétánkat, és falmatricánkat, amikkel szuperül lehet dekorálni egy kis gyerekszobát, a Babyberrynél találtuk meg, nézzétek csak: 

virágos tapéta gyerekszoba
VIRÁGOS TAPÉTA GYEREKSZOBÁBA
"MÓKUS, SÜNI ÉS BARÁTAI" FALMATRICA, LILIPINSO
"MÓKUS, SÜNI ÉS BARÁTAI" FALMATRICA

2. Egységes megjelenésű bútorok

A különböző formájú és színű bútorok csak káoszt okoznak egy kis szobában. Tartsd az egységes megjelenést! Válassz 2-3 színt, és ragaszkodj hozzájuk. Egy meleg fehér ágy és egy hófehér szekrény nem éppen a harmónia csúcsa. Egy kis szobában minden sokkal közelebb van egymáshoz, így az összhang még fontosabb.

3. Többfunkciós bútorok használata

A sok kis bútor csak zsúfolttá teszi a szobát. Válassz inkább néhány nagyobb bútort, amelyek jól kihasználják a magasságot. A magas, kis mélységű szekrény például rengeteg tárolóhelyet kínál, anélkül, hogy túl sok helyet foglalna. Előnyben részesítsd a lábas modelleket, mert ezek kifinomultabbnak tűnnek. Egy galéria ágy nem csak menő, de alatta rengeteg helyet szabadíthatsz fel tárolásra vagy akár egy kis íróasztalnak.

Hogyan alakíts ki játszósarkot?

Itt írtunk róla: 

Játszósarok a kis gyerekszobákban | 5 tipp, amivel helyet takaríthatsz meg

4. Tárolási megoldások és rend

Tervezz előre, és döntsd el, mi marad a szobában. Az ágynemű és a szezonális ruhák biztos találnak helyet máshol is. A játékokat rendszeresen cseréld, hogy ne legyenek állandóan elérhetőek. így mindig fenn tarthatod az érdeklődését gyermekednek. Használj különböző méretű kosarakat és dobozokat, hogy mindennek meglegyen a maga helye. És ne felejtsd el: a polcok legyenek elérhető magasságban, hogy a gyerekek is megtanulják a rendet.

Hogyan és miért variáld a játékokat?

Itt írtunk róla: 

Variáld a játékokat -mindannyian jól jártok

A MyMiniversum saját gyártású MaxiBOOK gyerek könyvespolca ideális választás a könyvek és játékok rendezett tárolásához. Emellett az összecsukható rekesz tároló, mely több méretben és színben is megtalálható a webshopban, tökéletes megoldást nyújt a kisebb játékok rendszerezésére.

Könyvespolc
MaxiBOOK gyerek könyvespolc – natúr
összecsukható rekesz gyerekszoba
Összecsukható rekeszek

5. Több fényforrás alkalmazása

Világítás, világítás, világítás! Egy jó mennyezeti lámpa alap, de ne állj meg itt.  A mennyezeti világítás mellett fali lámpa, égősor és állólámpa is növeli a térérzetet. A különböző magasságokban elhelyezett lámpák nemcsak hangulatot teremtenek, de optikailag is nagyobbá varázsolják a teret.

A legjobb gyerekszoba lámpákat keresed?

Itt írtunk róluk: 

Fél a sötétben a gyermeked? | Minimag éjjeli lámpa mustra

Záró gondolatok

A kis gyerekszoba is lehet kényelmes, praktikus és stílusos!

Ne hagyd, hogy a kis méret korlátozzon, engedd szabadjára a kreativitásod, és varázsold a gyerekszobát egy igazi kuckóvá!

Legyen szó világos színekről, többfunkciós bútorokról vagy okos tárolási megoldásokról, a lényeg, hogy jól érezd magad a folyamat során, és a gyerkőcök is szeressék a végeredményt.

Kezdj neki bátran, és nézd meg, milyen csodát lehet kihozni egy kisebb méretű gyerekszobából!

Bordás Andrea

Bordás Andrea

Minimag főszerkesztő

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet