fbpx

Merülj el velünk a tengerben – Inspiráló gyerektermékek

Amikor az ember életében először megpillantja a tengert tétre/befutóra fogadok, hogy az első gondolat(ok) egyike ez lesz: lenyűgöző. És tényleg az, nem csoda, hogy a gyerek termék, játék, gyerekszoba kiegészítőket gyártó cégek, tervezők is előszeretettel nyúlnak a tengeri témához.
tenger a gyerekszobaban minimag

LENYŰGÖZŐ

A tengerben/óceánokban lévő élet, a bennük és rajtuk való utazás lehetősége, valamint az, hogy miként fedik le bolygónk legnagyobb részét, mind-mind lenyűgöző számunkra. Vegyük csak azt az egyszerű tényt, hogy a bolygónkon az öt óceán összesen a Föld felszínének körülbelül 71%-át fedi le, ami 362 millió négyzetkilométert tesz ki. Vagy például a hang a vízben 1435 m/s sebességgel terjed, majdnem ötször olyan gyorsan, mint a levegőben. A világ kereskedelmének több mint 90%-át az óceánok szállítják, a távközlésnek pedig a fele zajlik víz alatti kábeleken keresztül. Ehhez képest sajnos igen mostohán bánunk vizeinkkel, 5-12 millió tonna műanyag kerül évente az óceánokba. Épp ezért, ha tehetitek kerüljétek az egyszer használatos műanyagokat, amit csak lehet helyettesítsetek lebomló anyagokkal.

TENGER A GYEREKSZOBÁBAN

A Minimag válogatásában olyan tenger által inspirált játékokat és gyerekszoba kiegészítőket mutatunk, amelyeket akár színviláguk, akár tematikájuk alapján a tengert idézik számunkra. Neked melyik lesz a kedvenced?

JÁTÉKOS TENGERI FELADATOK

Töltsd le a Minimag tengeri témájú játékos feladatlapjait , és érezzétek jól magatokat. Sőt, ha feliratkozol a Minimag HÍRLEVELÉRE, akkor adunk ajándékot.

Népszerű cikkek

Kövess minket