fbpx

PLASZTIK MENTES JÚLIUS – GYEREKSZEMMEL, AZAZ ÉLJENEK A MŰANYAGMENTES JÁTÉKOK

A Műanyag Mentes Július kezdeményezéshez egyre több cég kapcsolódik, de ugye azt tudjuk, hogy a legfontosabb az lenne, hogy egész évben alacsony számon tartsuk a műanyagjainkat. Kis gyerekes családokban ez egy fokkal nehezebb, mert a játékgyárak öntik a műanyagot ránk.

MONDJ NEMET AZ EGYSZER HASZNÁLATOS MŰANYAGRA

Szerencsére, ha kicsit is tudatosabban keresgélünk, számos olyan játékkal találkozhatunk, amelynek gyártása során vagy teljesen minimalizálták a műanyagot (fajátékok) vagy lebomló műanyagot használtak ( pl kaucsukgumi) esetleg újrahasznosított anyagokból készült. Merthogy a műanyag mentes július nem arról szól, hogy minden ördögtől való, amiben műanyag van, hanem, hogy kerüljük az egyszer használatos műanyagokat, az eldobható poharakat, szívószálakat. Mutatjuk mire gondolunk.

JÁTÉKOKRÓL BESZÉLVE

Legkisebbeknek ezt a letisztult, skandináv stílusú babatornázót ajánljuk, amely fából és pamutból készült, és izgalmas felfedezésekre ösztönzi a babát. Kicsit nagyobbakkal irány a játszótér, amihez ezt a különleges 100 % környezetbarát, minden darabjában újrahasznosított utazó kocsit ajánljuk, tele szuper homokozó eszközökkel. A gyerekek másik nagy kedvence a játékkonyha, és társaik, mixerek, kávéfőzők, fából készült smoothie készítők, mindez gyerek méretben. A mozgás alapszükséglet, de 40 fokban nem mindenkinek van kedve kimozdulni, ehhez ajánljuk az otthoni hinta megoldást, a bükk fából készült varázspallót.

MI KELLHET MÉG A GYEREKNEK, AMI NEM MŰANYAG?

Nem csak játékból áll a világ, ha gyerekekről van szó. Nem, nem csak a mosható pelenkára gondoltunk, persze arra is, ezért is tettünk be egy szuper cuki úszópelenkát, ami mosható is. De számos kiegészítőre, gyerekszoba díszre, babatextilre lesz szükségünk az évek során, amelyek kiválasztásánál szintén tartsuk szem előtt az anyagukat, a műanyag mentességüket, környezetbarátságukat. A Hevea macis rágóka gyártása során a cég a lehető legkevesebb ökológiai lábnyomot hagyja maga után, 100% tiszta természetes gumifából készülnek, imádják a babák: a lágy gumi ösztönzi a rágást, és szuperül lehet vele masszírozni az ínyt. Ha alvásra kerül a sor, akkor bambusz, vagy eukaliptusz takarót ajánlunk, selymesen puha, véd az UV sugárzástól, ha esetleg elaludna a pici a fa árnyékában. Végezetül egy különleges gyerekszoba falmatricát mutatunk, ez a PVC mentes, papíralapú falmatrica újrahasznosítható alapanyagból készül, és csodás kiegészítője lesz a gyerekszobának.

EGY MŰANYAGMENTES PIKNIK?

Ahogy a bevezetőben is írtuk, az egyszer használatos műanyag helyett kell más alternatívákat találnunk. Például neki indulnátok piknikezni, ahova alapból egy csomó eldobható cuccot vinnétek. Ehelyett a szendvicseket többször használatos szendvicscsomagolóba tekerjük bele, praktikus, könnyen tisztítható. A gyümölcsöt, nasit bambusz uzsonnás dobozba tegyük, például ebbe az osztott fajtába. Műanyag evőeszköz helyett bambusz evőeszközt vigyetek magatokkal, ezt el is lehet mosogatni. Szívószál nélkül lehet élni, de sok gyerek, köztünk a mieink is, ragaszkodnak hozzá, így érdemes beruházni egy több darabból álló bambusz szívószál készlettel, a képen láthatóhoz még tisztító kefe is jár.

 

Népszerű cikkek

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)