fbpx

CSAK A FANTÁZIA SZABHAT HATÁRT – nyílt végű játékokat mutat a Minimag

Elegem van ebből a sok játékból! Biztosan te is kiáltottál már fel így, mint mi :). Ha már a játék kezdetén azon agyalunk, hogyan fogjuk ezt a rengeteg játékot elpakolni, az már rég rossz. A Minimag most nyílt végű játékokat mutat neked, amik kevesebb darabból állnak, mégis tovább játszanak vele.

MI IS AZ A NYÍLTVÉGŰ JÁTÉK?

Hosszabban már elemeztük ebben a cikkünkben, most röviden csak egy két gondolat: a nyílt végű játékok, olyan játékok, amikkel akár a végtelenségig lehet játszani, teljesen a gyerek fantáziájára épülnek. Ha sikerül ilyen játékot beszerezni, és meg is szereti a gyermek, akkor biztosak lehettek benne, hogy jól választottatok. Az ilyen fajta játékok nem állnak sok részből, a készítőik előszeretettel dolgoznak természetes anyagokkal, például fával. Ilyen lehet például egy hintaló: főleg, ha nem az:) vagyis nem klasszikus ló formájú. Hidd el, amikor a gyerkőc rápattan, akkor ő már nem a szobában van, hanem mondjuk a prérin, vagy éppen a dzsungelben, miért is ne?

A KONYHA MIÉRT KERÜLT IDE?

Azért, mert csak:) nem nem ezért, hanem, mert az egyik legkedveltebb szerepjátékok egyike a konyha játékok, de ha jól megfigyelitek, a gyerekek szinte soha nem csak konyhásat játszanak vele: piac, bolt, sőt még katonai tábori feltöltő állomás is lehet ( ez tényleg megtörtént nálunk) .A kézzel készült GRIMMS szivárvány montessori játék: szabad teret enged a gyermeki fantáziának. Bármely korosztály remekül eljátszik vele, sőt az anyukás FB csoportokban látható, hogy szinte versneyeznek egymással az anyukák, ki mit tud belőle építeni. Lehet építő játék, bölcső a babáknak, alagút a kisautóknak, híd, vagy éppen kerítés az állatkertben. A babaházakat is ide soroljuk, hova máshova 🙂 ? A babaház lehet szálloda, kórház, napközi, iskola, rengeteg minden, amire most lehet nem is gondoltunk, de a gyerekünknek tuti eszébe fog jutni. Ez a hófehér Little Dutch nagy kedvenc, pont megfelelő magasságú, levehető a teteje, amit akár kertként, vagy éppen játszótérként is lehet használni.Gyerekbarát a kivitelezése, természetes anyagokat tartalmaz csak.

AKKOR MOST MIRE FIGYELJEK?

Szerintünk arra: hogy minél kevesebb darabból álljon a játék, kerüld a műanyag játékokat, amennyire csak lehet, sőt ezt tudatosítsd a rokonokban is: érdemes KÍVÁNSÁGLISÁT készítenetek születésnap, Karácsony, stb. előtt, és azt előre leadni, azokkal a játékokkal, amiket szívesen látnnátok otthon. Így elkerülhetitek a felesleges, nem használt játékok számának emelkedését.

Népszerű cikkek

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)