fbpx

TOP 8 GYEREKHANGSZER – MINIPIAC KÖRKÉP

Hangszeren igazán jól játszani bizony fáradságos munka, de a végeredmény vegytiszta szórakozás! Az alábbi hangszerek segítségével a gyerkőc korán megtapasztalhatja a siker ízét, hiszen némi gyakorlással és szorgalommal egy-egy dalt önállóan és büszkén előadhat majd a rokonságnak, családnak.

HANGSZEREK A LEGKISEBBEKNEK

A zene gyógyító, hangulatjavító és őszintén szólva szerintem az élet egyik lényeges eleme. A zene egyfajta válasz... bármit is érzük, legyünk akár fusztráltak, vagy éppen boldogok, vagy kiváncsiak, vagy éppen szeretnénk egy hosszű mókázás után megnyugodni a gyerekkel, teljesen természetesen, hogy zenét kapcsolunk be. Vagy éppen zenélni kezdünk mi magunk.

A kutatások szerint valójában nem csak a hangulatunkat változathatja meg, hanem mély hatást gyakorol a testünkre és a pszichénkre is.

Fontos, hogy minél hamarabb elkezdjük gyermekünk zenei nevelését, fejlesztését, és ehhez tökéletes társaink a gyerek hangszerek. Egészen kicsi korban már nagyon hasznos lehet a xilofon, aminek segítségével az ütemeket is megismertethetjük a picivel, később, óvodás korban már a furulya is segíthet a tovább fejlesztésben.

HANGSZEREK NAGYOBB GYEREKEKNEK

Nagyobb óvodás és kisiskolás korban már érdemes megkérdezni a gyerkőcöt, hogy milyen hangszeren szeretne játszani.

Pédául a különleges kalimba, ami egy dél-afrikai eredetű hangszer, hüvelykzongorának is hívják, van, aki művészi szinten szólaltatja meg. A ritmusszett, a szájharmónika a ritmusérzéket fejleszti, míg a 6 húros gitár kezdő rock sztárok alaphangszere.

Népszerű cikkek

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)