fbpx

Légy Te is a mese részese! Recirquel Kristály – újcirkusz-mese

Recirquel -kristaly-minimag

A karácsony közeledtével egy olyan különleges programot ajánlunk Nektek, mely gyerekeknek és felnőtteknek életre szóló élményt nyújt majd.

Kedden, december 5-én Szilvi, a Beauty rovatunk vezetője részt vett a Kristály című előadás főpróbáján, mely egyben sajtótájékoztató is volt.

Szalai Szilvi Kristály
 Fotó: Völgyi Attila/Starpath Agency

A Recirquel társulat téli új cirkusz-meséje a MÜPA sátorból idén átköltözött a Millenáris Üvegcsarnokába. Itt a lényegesen tágasabb, magasabb előadótérnek köszönhetően új díszlet- és látványelemekkel színesedik a produkció. Vági Bence művészeti vezető által színpadra álmodott interaktív előadás a tánc és a cirkusz elemeit ötvözve idézi meg a klasszikus mesék világát.

A helyszín a fagyos „Hólandia”, ahol természetesen minden csupa jég és hó.

Tilos a jókedv és a nevetés. A szereplők a nézőket is bevonva a játékba a szeretetet, a fényt keresik, hogy ezek segítségével olvasszák fel Kristály úrnő megfagyott szívét, és így mentsék meg a mesebirodalom népét.

Mint általában a mesékben, a sok megpróbáltatás és viszontagság után itt is a jó győzedelmeskedik, és az olvadó jég alól egyszer csak a szemünk láttára kelnek életre a meseképek.

Fotó: Völgyi Attila/Starpath AgencyMi nézők is aktív résztvevői leszünk ennek az átalakulásának (immerzív előadás), hiszen a játéktér kialakításának köszönhetően szinte karnyújtásnyira suhannak el fejünk fölött az ország legbravúrosabb artistái és játszanak, táncolnak körbe minket a szereplők. Nincs külön választva a tértől a közönség, nincs nézőtér, hanem vonulunk a művészekkel együtt az installációk között.

Kristály
Fotó: szerző

Én teljesen beleéltem magam a történetbe, izgalmas és újszerű érzés volt a művészek között beleolvadni a mesébe.

 

A Kristály világ úrnőjét – mint eddig minden évben – a csodás hangú Horányi Juli alakítja, engem nagyon lenyűgözött csengő hangja. A történet vicces Manóját Egyed Brigitta személyesíti meg. A társulat állandó tagjaihoz ezúttal is számos vendégművész csatlakozik, köztük az ország legmenőbb hip-hop táncosai.

Kristály

Az előadás zenéjét Terjék Gábor és Mester Dávid írta és szerkesztette, eredeti és átdolgozott zeneművekből. A Csendes éj mollban énekelve, hangszerelve rendkívül drámaian hangzott Julitól. A jelmezek és a díszlet, az installációk, a padlón lévő műhó mind-mind hozták a mesebeli jégcsap hangulatot.

Kristály
Fotó: Völgyi Attila/Starpath Agency

Nemsokára itt van az év vége, közeleg az adventi időszak. Ha a karácsonyi forgatagban szeretnénk egy pillanatra megállni, elmerengeni, akkor azt gondolom, ez a szívmelengető, különleges téli mese igazán remek alkalmat ad erre.

Az immerzív előadás december 6. és január 7. között összesen 63 alkalommal látható a Millenáris Üvegcsarnokban (D épület).

Különleges élmény volt benne lenni az előadásban, részesévé válni, mintha belecsöppentem volna egy karácsonyi filmbe. Gyerekeknek és felnőtteknek meghatározó élmény, engem teljesen elvarázsolt. Az artisták lélegzetelállító mutatványai, tehetségük ennyire közelről igazán megindító volt.

Fotók: Szalai Szilvia, illetve Völgyi Attila/Starpath Agency

Jegyvásárlás a Müpa weboldalán vagy a jegypénztárában.

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket