Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

A 12 LEGSZUPEREBB GYEREKNAPI AJÁNDÉK – MINIMAG SZERINT

Hamarosan itt a gyereknap, szeretnénk nektek bemutatni azt a 12 ajándékot, aminek szerintünk, minden gyerek örülne. Korosztályra lebontottuk, így mindenki fog tudni inspirálódni a gyereknapi cikkünkből.

MINIMAG KISOKOS

A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában megünneplik, az év legkülönbözőbb napjain. Az ünnepet először Törökországban tartották meg 1920-ban, majd később a genfi Gyermekjóléti Konferencián 1925-ben.Magyarországon a húszas években vált rendszeressé, és 1953-tól minden év május utolsó vasárnapján tartjuk, idén ez egész pontosan május 31.

Gyere tedd emlékezetessé a gyereknapotokat, válassz a Minimag gyereknapi ajándék tippjei közül.

Kinyílik a világ

1 éves kortól kinyílik a világ a kisgyerek számára. Megteszi az első lépéseket, felfedezi a világot, a formákat. Mozgásfejlődés szempontjából a hinta segíti a test teljes koordinációs összehangolódását, ha nem fér be a szobába, akkor a hintaló is tökéletesen helyettesítheti, majd, ha a helyzet engedi, a szabadban gyakoroljátok. A picik imádnak pakolni, kivenni, betenni játékokat, erre találták ki a medve tárolót, ami még gurulni is tud. A formabeillesztők, toronyépítők a kézügyesség fejlesztését segítik elő.

Óvodás korosztály

Az óvodás korosztályt gyakorlatilag minden érdekli, nyitottak a világra. A képzeletüket használják, imádják a kreatívkodást. Fontos, hogy minél többet szabadon játszhassanak, ugrálhassanak. Vannak már kialakult szokások, amikhez ragaszkodnak: alvás plüss nélkül például nem az igazi, a pihe-puha lajhár ( több színben is kapható) amolyan ölelgetős fajta, akivel még utána szerepjátékozni is lehet. Apropó szerepjáték: az ovisok imádnak főzőset játszani, utánozni minket felnőtteket. Nálunk például a leggyakrabban a konyhában, azon belül is kávéfőző mellett látnak a gyerekeim, nem csoda ha rákerült a listára 🙂

Kisiskolások játékai

A kisiskolás korban a kognitív fejlődésé a főszerep. Kinyílik a tudás kapuja, a könyvek világa, és óriási örömet okoz számukra, hogy egyre több mindent értenek meg a világból, szinte szemmel láthatóan okosodnak napról-napra. Kiváló ajándék lehet számukra, a kezdő olvasóknak szóló ismeretterjesztő könyv sorozatok, ezek által bővül a szókincs, az általános ismereteik. Egyre fontosabbá válnak a társak, de még ugyanúgy kötődnek hozzánk. A délutáni társasjáték, vagy kártya partik a jó hangulat generálása mellett számtalan készséget is fejlesztenek. A klasszikus építőjátékok, golyópályák a kreativitást és a figyelem fejlesztésén túl, alkalmasak az esetleges iskolai feszültség kijátszására is.

Gyereknapi élmény

Május 23-án végre újra nyitja a kapuit a ROBIRTOK, a Kosdon található élménybirtok. Miközben természetesen az összes higiéniai szabályt betartják a birtok tulajdonosai, várják a gyerekeket , és szüleiket, egy csodás napra. Bármelyik hétvégén elmehettek, csak előre kell regisztálni hozzá a RoBirtok oldalán. Ismerkedjetek meg a birtok állataival testközelből, bekapcsolódhattok az etetésekbe, kipróbálhatjátok a szalmaugrálót.De ha többre vágytok, akkor akár sétáltathattok alpakát vagy szarvast is! Biztosak vagyunk benne, hogy nehéz lesz gyerkőcödet hazavinni!

 

Népszerű cikkek

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet