Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

KIS BŐRÖND VÁLASZTÓ NAGY UTAZÁSOKHOZ (IS)

bőrönd választó

Ebben a cikkben, amit hívhatnánk kis bőrönd határozónak, segítünk eligazodni a bőröndök világában és a cikk végére egész biztosan tudni fogod, hogy melyik a legmegfelelőbb bőrönd a számotokra.

Állítólag gyerekkel utazni csupa móka és kacagás, leginkább olyanoktól hallani ezt a kedves mondatot, akiknek nincs gyereke. Gyerekkel utazni lehet móka és kacagás, de leginkább folyamatos B tervezést igényel. Már maga az előkészület, gondolok itt a csomagolásra, felér egy laza maratoni futással, de bízom abban, hogy nektek is van egy szuper excel táblátok, amiről minden évben megfeledkeztek, amiben egyébként tök jól össze van írva, hogy mit kell magatokkal vinni. Csak persze senki nem tudja hova lett elmentve.

Csomagolni, de mibe?

A családtól teljesen függetlenül már most szólunk: egy jó bőrönd elengedhetetlen ahhoz, hogy utazás a lehető legzökkenőmentesebb legyen. Elég tágasnak kell lennie ahhoz, hogy minden elférjen, amire szükségetek van, könnyűnek és kompaktnak kell lennie ahhoz, hogy könnyen hordozható legyen, és nem utolsósorban strapabírónak kell lennie ahhoz, hogy elbírja az utazás során felmerülő külső igénybevétel. Persze nem mindegy az sem hányan utaztok, repülővel, kocsival, vonattal, mennyi időre stb.

Ha esetleg a cikk végére mégsem vagy abban biztos, hogy milyen a megfelelő bőrönd számotokra, akkor létezik egy szuper bolt a Katona József utcában, a Cactus Luggage Studio, ahol további tanácsokat tudsz kérni.

Mi is szakértői segítséget kértünk a Stúdió tulajdonosától, Sárdi Benjámintól, aki a holland March Bőrönd kollekciójából válogatott nekünk különböző szempontok szerint.

Mire kell figyelni a családi nyaraláshoz szükséges poggyász kiválasztásakor

Fontos a poggyász mérete és a súlya

1-2 gyerekkel, repülővel terveztek utazni, akkor a kézi poggyász mérete lesz az elsődleges, amire figyelni kell.  Nem tudom, ti, hogy vagytok vele, de minél több helyem van, annál többet pakolok, és a végén mozdítani se tudom a táskámat. Szóval az évek alatt megtanultam, hogy a legjobb poggyász családi utazáshoz nem feltétlenül a legnagyobb!

Az 55 centiméteres, 38 literes March- Bel Air kabin bőrönd  például pont a megfelelő választás lehet a maga 2.2 kilos súlyával. Az anyagának ( polypropylene ) köszönhetően tuti nem lesz törés rajta a (szinte elkerülhetetlen) reptéri dobálás közben sem. Nagyobb verziókban is megtaláljátok az oldalon: 70 és 107 literesben is, amelyeknél az oldalsó kézfogó pluszban jár, ezek lesznek a feladható poggyászok.

Tudtad? A 100% PPT anyag ruganyos, sokkal lágyabb, mint egy polikarbonát bőrönd, becsapódás után horpad és hajlik, nem pedig törik vagy reped.

Pro tipp Benitől
Pro tipp Benitőll Sárdi Benjamin
Tovább olvasom
Repülős utazáshoz milyen anyagot válassz? Az ABS bőröndök könnyen törnek, így azt semmiképp. Repülős utazáshoz polipropilén, vászon vagy jó minőségű 100% polikarbonát bőröndöt érdemes választani. Ezek nem fognak eltörni!

Utazás előtt ne felejts el érdeklődni légitársaságánál a poggyász méretkorlátozásáról.

A súly korlátozások általában kézi poggyász esetén 7-10 kiló, a feladható poggyásznál 20-23 kilogram. A nagy méretű Canyon bőröndök nagyon strapabíróak és nem nehezek, 3.1-3.9 kilogramm súlyukkal biztosítják, hogy később se szakadjuk meg a cipelés során. 

Záródnak az ajtók, avagy nem mindegy milyen a bőrönd zárja

Kötelező elem a TSA zár, ami egy olyan biztonsági zár, amelyhez a reptéri biztonságiaknak van egy speciális kulcsa, amellyel kinyithatják a vizsgálni kívánt bőröndöket, így nem kell a zárat tönkretenni. Amennyiben nem TSA lakat van a bőröndön, úgy a lakatot letörik és többet nem lehet használni. A March bőröndökön TSA007 zár található lezárható ziphúzóval, számzárral.

Pro tipp Benitől
Pro tipp Benitőll Sárdi Benjamin
Tovább olvasom
A bőröndök gyári számkódja 0,0,0 amit természetesen meg lehet változtatni. Érdemes utazás után felírni az aktuális kódot egy cetlire és a bőröndre ragasztani, hogy a következő utazásnál, ami lehet csak fél év múlva lesz, ne felejtsük el. Illetve ne lezárva rakjuk el a bőröndöt. Kellemetlen amikor pont szükségünk lenne a bőröndre, de nem tudjuk kinyitni.

Forgó kerek

Pro tipp Benitől
Pro tipp Benitőll Sárdi Benjamin
Tovább olvasom
Válasszunk olyan bőröndöt, amihez vannak pót alkatrészek és szerviz szolgáltatás. Kerék, húzóka, zár stb... Ne kelljen kidobni egy bőröndöt mert elkoptak a kerekei, vagy a húzóka nem jön ki. Nem mindegy, hogy 1 vagy 10 évig tudunk használni egy bőröndöt.

Nemhogy forgó kerék kell a bőröndökhöz, de leginkább teljesen körbe forgó kerekek. Négy körbe forgó kerékkel rendelkező bőrönd földöntúli boldogságot jelenthet az utazás során. Ha nagyobb sétát kell a bőrönddel tenni akkor a March Fjord bőrönd tökéletes választás lesz a sínes kerékfelfüggesztésével , a 4db könnyen, csendesen guruló dupla kerekeivel, melyek 360˚ -ban forognak.

Tehát nem lesz az idegesítő csörgő hang, amit a bevásárló kocsik húzásakor hallani, engem konkrétan ki lehet vele kergetni a világból.

Nézd meg a fogantyút

bel air bőrönd

Az erős hosszabbító fogantyú a táska húzásához kritikus fontosságú, és ha együtt jár a négy teljesen forgó kerékkel (mint fentebb írtam), akkor olyan lesz a bőröndös séta, hogy szinte észre se fogod venni.

A Bel Air bőröndöknél például nyomógombbal működő, magas minőségű teleszkópos alumínium troli húzóka jár, a kisebb utazáshoz ajánlott Kober vászon bőröndöknél is teleszkópos fogantyú van, ahogy minden March bőröndnél. 

Belső elválasztók, hevederek

Te sem szereted az összevisszaságot? Én sem, ezért nem is ajánlok olyan bőröndöt, amiben nincs belső elválasztó. Néhány March bőröndökben például mindkét oldalon külön-külön zipzáros elválasztó van, plusz még az egyik oldalon ruhaleszorító is.

Pro tipp Benitől
Pro tipp Benitőll Sárdi Benjamin
Tovább olvasom
Fontos a jó méret választás. Ha nem szeretnénk, hogy ruháink gyűrődjenek, akkor ne válasszunk túl nagy bőröndöt. A nagy mérető bőröndök inkább 2 hetes utazásra (vagy 2 fő 1 hétre) valók. Ha túl nagy bőröndbe pakolunk, akkor amikor lábra állítjuk az összes ruha leesik az aljára. A közepes méretű bőröndöt tudjuk legtöbbször kihasználni és az autóba is könnyebb vele utazni.

Kinézete is legyen

A bőrönd már nem csak egy táska, amellyel egyik helyről a másikra szállíthatjuk a felszerelésünket aka fél háztartást! Legyen esztétikus, modern megjelenésű, nem igaz?

Bónusz csak tőlünk, csak nektek:

Hatékony csomagolási tippek családi utazásokhoz

A hatékony csomagolás a családi utazásokhoz már önmagában művészet, simán díjakat oszthatnának érte az ügyes anyukáknak, apukáknak.

Íme néhány tipp, hogyan hozhatod ki a legtöbbet March bőröndödből:

Tekerd, ne hajtogasd: Ha összehajtogatás helyett görgeted a ruháidat, nemcsak helyet takarítasz meg, hanem csökkented a gyűrődést is.

Használj rendszerezőket: Ezek a praktikus rendszerezők segítenek szétválasztani és kategorizálni a különböző tárgyakat, így könnyebben megtalálod, amire szükséged van anélkül, hogy káoszt hoznál létre a bőröndben.

Maximalizáld a helyet a vákuumos zsákokkal: A kompressziós zsákok életmentő szerepet töltenek be, egyszerűen csak szorítsd ki a felesleges levegőt, és máris több helyed lesz.

Védd a bőröndödet: használj elasztikus bőrönd huzatot, hogy minél kisebb legyen az esélye a sérülésnek. Az elasztikus anyagú huzatokat könnyedén fel tudod helyezni a bőröndre majd, és tuti elveszed a kedvét a bőrönd szarkáknak a nézelődéstől.

Tudod már melyik lesz a te kedvenc bőröndöd?

Irány a Cactus Stúdió, és szerezd meg ma az igazi, neked, nektek való bőröndöt, legyen szó March, Samsonite, vagy Amercian Tourister-ről.

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet