fbpx

MIÉRT FONTOS A SZÍNEZÉS? | MENŐ SZÍNEZŐK AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

miért fontos a színezés minimag
Színezni jó dolog, nem véletlenül készülnek már egészen kicsiknek is színezők, és szintén nem véletlenül készülnek a felnőtt színezők. Mi most olyan színezőket mutatunk nektek, amik az egész család számára szórakozást fognak nyújtani.

SZÓRAKOZÁS AZ EGÉSZ CSALÁDNAK

családi színező minimag
SZÍNEZŐ POSZTER | ATLASZ

Igen ez egy jó móka lesz: az OMY óriás poszter színezői, ami a MiniArt kínálatában találtunk meg akár több napra elegendő mennyiségű elfoglaltságot kínálnak, ráadásul korosztálytól függetlenül, mindenki imádni fogja színezni ( még a hozzátok érkező vendégek is) őket.

Kell hozzá egy nagyobb padló felület, de ha igazi mókát akartok, akkor tegyétek a falra őket ( 70*100 centiméteresek, szóval kell a hely hozzá) és kezdődhet a színezés. Mi felosztottuk a felületet és a felső rész a felnőtteké, az alsó pedig a gyerekeké, aki éppen arra jár színez rajta egy adagot.

Jó minőségű, masszív papírból készülnek, amelyek tökéletesek a színezéshez, és különféle témákban készülnek, amelyek minden érdeklődésnek és preferenciának megfelelnek.

SZÍNEZŐ POSZTER | DZSUNGEL MINIMAG
SZÍNEZŐ POSZTER | DZSUNGEL
SZÍNEZŐ POSZTER | ÓCEÁN MINIMAG
SZÍNEZŐ POSZTER | ÓCEÁN
MINIMAG
MINIMAG
Tovább olvasom
Tökéletes lehetőség, hogy feldobjátok a hosszú nyári szünetet ezekkel a színezőkkel. És mennyire menő dekoráció lesz majd a gyerekszoba falán :))

MIÉRT FONTOS A SZÍNEZÉS A KICSIK A SZÁMÁRA?

Segít a kézerő fejlesztésében

Az egyik legfontosabb oka annak, hogy a színezés az óvodás korban nagyon fontos játékos tevékenység, mert elősegíti a kézerő fejlesztését. Felnőttként évtizedek óta írunk, gépelünk és finom motoros készségeket folytatunk, ami azt jelenti, hogy a kezünk erejét természetesnek vesszük. A kisgyermekek és az óvodások azonban csak most kezdik felépíteni ezeket az izmokat.

A kéz ereje fontos minden kézzel kapcsolatos finommotorikus készség szempontjából, különös tekintettel a kézírásra. Az íráshoz erő és kézügyesség kell, a színezés pedig segíti ezeknek az izmoknak a gyakorlását. A megfelelő kéz erősség a gyermek megfelelő ceruzafogását is támogatja.

BÁRSONYSZÍNEZŐ | AZ ERDŐ
MEGLEPETÉS SZÍNEZŐK | PUPI KIS AJTÓI
MEGLEPETÉS SZÍNEZŐK | PUPI KIS AJTÓI

Ceruzafogás gyakorlása

A zsírkréta valószínűleg az első olyan íróeszköz, amelyet gyermekünk a kezébe fog.  A zsírkrétával gyakorolva lényegében finomhangolja a megfelelő ceruzafogást. A megfelelő ceruzafogáshoz szükséges a kézerő, és persze a gyakorlat. A színezés mindkettőt lehetővé teszi!

KREATÍV ESZKÖZÖK | 8 DUPLAVÉGŰ ZSÍRKRÉTA
ECSETFILC KÉSZLET |10 KLASSZIKUS SZÍN

Serkenti a kreativitást

Ha elegendő lehetőséget biztosítasz a színezésre, akkor ezzel ösztönzi fogod a gyermeked fejében lévő kreatív központokat. Színek, formák, értelmezések és elképzelt történetek mind jelen vannak, amikor színezünk. Még ha ugyanazt a képet színezi újra és újra, akkor is bevonja az agy kreatív központjait, azokat, amelyek feldolgozzák a színeket és formákat.

Ösztönzi az önkifejezést

Amikor lehetőség adódik a színezésre, akkor a gyerekek önállósága és önkifejezése is fejlődik. Milyen színeket válasszak? Hogy fog kinézni? Nagy vagy kicsi lesz? Sok színű lesz, vagy csak egy színű? Mosolyognak vagy összeráncolják az arcukat a figurák? A kérdéseikre adott válaszok tudatosan vagy tudat alatt kifejezik önmagukat és / vagy érzelmeiket. A rajzolás, és a színezés egy lehetőség arra, hogy gyermeked fel tudja dolgozni az érzelmeit, és biztonságos környezetben fejezhesse ki magát. Lehet, hogy szavakkal még nem tudja kifejezni az érzéseit, de a színezés lehetővé teszi a gyermek számára, hogy kifejezze magát anélkül, hogy ehhez szókincsre lenne szüksége

KARTON T-REX | CSINÁLD MAGAD KÉSZLET
KARTON T-REX
KARTON TRICERATOPS | CSINÁLD MAGAD KÉSZLET
KARTON TRICERATOPS

Javítja a finom motoros koordinációt

Kora gyermekkorban a gyermekek még képesek fejleszteni a finom motoros koordinációs képességeket, amelyek később támogatni fogják őket a mindennapi tevékenységeik végzésében. Gépelés, írás, főzés, házimunkák, egy könyv lapozgatása, eszközök használata, haj készítés – nagyjából mindenhez finommotoros képességekre van szükség. Amikor gyermek színez, akkor közben fejleszti is a finom motoros koordinációját. A finom motoros koordináció kialakulását segíti például a pont-pont kép, a nyomkövetés, a színező oldalak sorain belüli színezés, a kép másolása egy üres papírlapra.

Segíti a fókusz, a figyelem fejlesztését

A színezés nagyszerű figyelemfelkeltő gyakorlat. A főkuszálás a gyermekek számára fontos tanulási készség. A fókusz az, ami segít átlátni minden feladatot az elejétől a végéig.

FELNŐTTEKNEK IS

Felnőttként a színezés könnyen a kedvenc tevékenységed lehet, tökéletes egy hosszú nap utáni kikapcsolódásra. Az OMY óriás színezők színezését építsétek be a napi rutinba:

KÜLÖNLEGES SZÍNEZŐT KERESEL?

Úgy gondolod, amit eddig mutattunk az maga a dög unalom? Természetesen egyáltalán nem értünk veled egyet, de hogy lásd mennyire jó szándék vezérel minket mutatunk néhány nagyon is különleges színezőt. A részleteket a MEGNÉZEM  gombra kattintva találod majd.

erdei 3d szező
ERDEI TÖRTÉNET
SZÍNEZHETŐ ÖVTÁSKA
SZÍNEZHETŐ ÖVTÁSKA
3D SZÍNEZŐ SZETT | KOLIBRI
3D | KOLIBRI
SAJÁT BABAHÁZ
SAJÁT BABAHÁZ
FÓKUSZBAN

SZÍNEZHETŐ ÖVTÁSKA

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)