fbpx

Szülinapi zsúrok alapszabályai

szülinapi gyerekparti szabályok

Ha hiszed, ha nem, vannak olyan „előírások”, amelyek azért születtek a szülinapi (névnapi) zsúrok kapcsán, hogy a szülők ne készüljenek ki idejekorán. Ha te is olyan anyuka vagy apuka vagy, aki nem szeret nagy feneket keríteni a dolgoknak, ez a cikk neked szól. Ha viszont minden egyes gyertyafújást a Halászbástyán tartotok csillagfényben, ne olvass tovább.

Párosan szép a szülinapi zsúr is

Az egyik alapszabály az, hogy „ahány éves a gyermek, annyi vendéglurkót hívj meg a partira.” Maximum. Kevesebbet mindig lehet, de a lényeg, hogy a gyereksereg kezelhető legyen. Ha többgyermekes anyuka vagy, tökéletesen tudod, hogy már három cuki utód is mekkora zajt képes csapni. Most ezt szorozd meg a duplájával, hiszen itt a haverokkal buliznak. Velük pedig a bölcsiben, oviban, általános iskolában szoktak együtt játszani, ahol megszokták, hogy mindenkit túl kell kiabálniuk. (Máskülönben nem érik el, hogy rájuk is figyeljenek.)

Tehát ha 4 éves a kicsid, bőven elég, ha négy pajtását hívod meg, de még jobb, ha hármat, hogy párosan legyenek. Ez ugyanis a következő szabály!

Figyelj arra, hogy mindenkinek jusson partner! Nincs is annál rosszabb, mint amikor a gyerekek a páros játékokban nem tudnak rendesen részt venni. Gondold végig! Szinte minden játék 2, 4,6 vagy 8 főre készül… Meg amúgy is, a gyerekek is társas lények, és amíg kicsik, utálnak is páratlanul lenni. (Kivéve a kisfiam, akinek egy jól kialakult triója volt a bölcsődében; de ott is szétszedték őket sorban álláskor, amikor kettesével kellett menniük.)

Ne vidd túlzásba a vendéglátást!

Egy gyerekzsúron bőven elegendő, ha szendvicseket készítesz, esetleg gyümölcsöt teszel fel az asztalra nasi gyanánt. A kicsik úgyis a tortát fogják várni, a nagy izgalomban pedig nem valószínű, hogy annyira éhesek lennének. Ha eresztettél már össze ovisokat gyerekzsúron, tökéletesen tudod, hogy a kaja az utolsó, ami érdekli őket.

A dekoráció kérdése azonban egy picivel másabb. A kicsik szeretik, ha miattuk, értük fel van díszítve egy helyiség, vagy lufi van a kapuban is. De az is igaz, hogy minél fiatalabbak, annál kevésbé fogják észrevenni az apró részleteket. Felesleges dolog apait-anyait beleadni abba, hogy minden szoba tematikus dekorációt kapjon; bőven elegendő lehet néhány zászló, girland vagy lufi. Persze, ha téged ez tesz boldoggá, hajrá, de ha dolgozó szülő vagy, akkor koncentrálj a lényegre: a gyerekre és ne a divatlapok elvárásaira.

Szerző: Davida

 

Ez a cikk is érdekes lehet?

Hogyan bulizzunk otthon a gyerekekkel -MINIMAG KERTI PARTI TIPPEK GYEREKEKNEK, RECEPTEKKEL

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)