Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

HAJVÁGÁS Kócos Manó módra – Gyermekfodrászat kimaxolva

HAJVÁGÁS Kócos Manó módra

Mi anyukák, vagy legalábbis az anyukák többsége, szeretjük megadni a módját szemünk fénye hajvágásának, főleg, ha az az első alkalom.

A környezetünkben végzett gyors felmérés alapján elmondható, hogy van néhány olyan elvárás, amihez az anyukák ragaszkodnak, ha gyermek fodrászt keresnek:

– legyen nagyon kedves és barátságos a fodrász

– legyen gyerekbarát a fodrászat

– ajánlja más anyukatárs is.

Ezek olyan elvárások, amikkel mi is maximálisan egyet értünk, és mivel a Kócos Manó nevű fodrászatot már annyian ajánlották nekünk, nem is kellett keresgélnünk a minden szempontnak megfelelő, tökéletes helyet, rögvest az oldalukon találtuk magunkat. A Kócos Manó oldalát nézegetve a fiam azon nyomban indulni akart hajat vágatni. Amikor felhívtam a számukat, Erika, az üzlet tulajdonosa vette fel a telefont, akivel már az első perctől egy hullámhosszon voltunk.

Rövid beszélgetés után megegyeztünk az időpontban és elindultunk Danival a nagy kalandra. A fodrászat közel van Gödöllő központjához, és az egyik legbarátságosabb sütizőhöz, a Caravellához.

A hivatalos nevén Kócos Manó Családi és Gyermekfodrászat, barátainak csak Kócos Manó :), Gödöllőn található.

Egy családi és nagyon családias fodrászat, ahol nem csak gyerekek, hanem a szüleik és nagyszüleik is új frizurát kaphatnak.

Már a belépéskor egyértelmű volt, hogy ez a fodrászat más, mint ahol eddig jártunk, sokkal több annál: a gyerekeknek is és a felnőtteknek is szuper kikapcsolódási lehetőség, egy közösségi tér, ahová jó bemenni, ha éppen egy kis énidőre vágyunk, szépülni, vagy éppen beszélgetni szeretnénk.

Miközben Dani szépült az egyik „ROLLS ROYCE-ban” és kedvenc meséjét nézte a beépített képernyőn, addig Erika körbevezetett a birodalmában.

Erika célja, hogy a Kócos Manó a családok hajvágó szalonja legyen, hiszen számtalan alkalommal bebizonyosodott már, hogy a hajvágást nem igazán szerető gyerekek sokkal szívesebben jönnek, ha apának vagy anyának is levágják a haját. Ezért a páros, apa-fia és anya-lánya hajvágás a fodrászat egyik legnépszerűbb szolgáltatása. A szombati napok szinte már tényleg csak a családoké, hiszen a legtöbb szülőnek ez szabadnap, így ilyenkor igazán hangos a szalon. 🙂

Amikor korábban kifejezetten gyerekbarát fodrászatokat kerestem a neten, rendszeresen a Kócos Manót dicsérő kommentekbe botlottam. Mindenki csak szuperlatívuszokban írt a fodrászatról. Ottlétünk során értettem meg, miért: nagyon rég nem voltam ennyire barátságos, gyerek-, és vendégcentrikus, fantasztikusan felszerelt helyen, mint egy all inclusive luxusfodrászat. Nem csoda, hogy aki már megfordult náluk, tovább ajánlja a fodrászatot. Erikától tudtam meg, hogy vannak vendégek, akik 100-, vagy akár 200 km-t is utaznak, hogy eljöjjenek hozzájuk.

És hogy még miért imádják kicsik és nagyok egyaránt a Kócos Manó Fordászatot?

Az ott töltött idő alatt több család, illetve anyuka érkezett kisgyerekkel, akiken látszott, hogy törzsvendégek: a gyerekek azonnal birtokba vették a kialakított játszósarkot, az anyukák elkezdtek beszélgetni, a kisebbeket vitték a pelenkázóba (bizony, baba-mamabarát mosdó pelenkázóval teszi kényelmesebbé az ittlétet), egyszóval mindenki otthon érezte magát.

Akinek nem volt kedve a játszósarokba menni, az már indult is be a fekvő fejmosóba, ami első látásra olyan volt, mint egy futurisztikus csigaszobor.

Akik először járnak itt, ahogy mi is, kapnak egy Hűségkártyát, amiben pecséteket lehet gyűjteni (minden hajvágás után egyet kap a kis vendég), amiket aztán beválthatnak kisebb apróságokra, Dani már előre ki is választotta, hogy mire fog gyűjteni, amilyen gyorsan nő a haja, hamar meg lesz a verdás készlet:).

Nagyon tetszett, hogy mialatt ott voltunk, érkezett egy kisfiú, aki nem szeretett volna anyukája nélkül hajat vágatni. Teljesen természetes volt a fodrász számára, hogy anyukája ölébe ül a hajvágás alatt. De ha még ez sem lett volna elegendő, akkor bármilyen körülmények között teljesítették volna a feladatot. (A fodrászat mottója lehetne: Mission Possible) És hogy a mosoly teljes legyen, Erika óriás buborékokat fújt, így hamarosan már a kisfiú nevetése miatt kellett szünetet tartani.

Amikor elkészült Dani szupermenő frizurája, egyáltalán nem akart hazamenni, ezért a nagyobbak számára kialakított részbe mentünk PlayStation-özni. A játék alatt elkészült Dani első hajvágós emléklapja, egy hosszabb hajtincsével együtt, amit azóta mindenkinek büszkén mutogat.

Végül Erika megmutatta azokat az anyagokat, amikkel dolgoznak a fodrászatban: a Kócos Manóban egész biztos, hogy nem fogja csípni a gyerekek szemét, vagy károsítani a hajukat, fejbőrüket a sampon és a wax, hiszen a fodrászatban kizárólag biotermékeket találunk, sőt, meg is lehet vásárolni őket, ha otthon is a legjobb minőségű hajápolókat szeretnénk használni.

És a legkülönlegesebb dolgot a végére hagytuk: szülinapi zsúrt is lehet tartani itt, ahol nem csak ünnepi frizurával és arcfestéssel kedveskednek, hanem zenével, tánccal és bulival is.

Dani (is) nagyon elégedett a végeredménnyel, sőt az ovistársak is megdicsérték az új frizurát, én meg csak lesem, hogy milyen nagyfiú lett a kisfiamból.

Gyertek ti is, próbáljátok ki a Kócos Manót!

Elérhetőség: https://www.facebook.com/kocos.mano/

A Facebook oldalon a „Foglalás most” gombra kattintva akár időpontot is tudtok foglalni, vannak olyan időszakok, amik nagyon közkedveltek: pl. a hétköznap délutánok, szombati napok. Sőt, ha hétköznap 12:00-15:00 között foglaltok időpontot, akkor a Happy Hour keretében 15% kedvezményt kaptok.

Cím: Gödöllő 2100 Szilhát utca 51.

+36 20 50 66 818

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet