fbpx

FEKETE HERCEGNŐK – lenyűgöző fotósorozat

Untitled design (20)

Bemutatjuk azt a lenyűgöző fotósorozatot, amiben népszerű hercegnőknek öltözött fiatal, színesbőrű, fekete lányokat látunk. MONDJ NEMET A RASSZIZMUSRA

Egy amerika fodrász, számos hozzá hasonlóan gondolkodó emberrel együtt, belefáradt a színesbőrűek megítélésébe, illetve képviseletük hiányába, ezért úgy döntött, hogy megváltoztatja az emberek gondolkodását,  egy lenyűgöző fekete bőrű hercegnő sorozat létrehozásával.

LaChanda Gatson, a nemzetközi filmes haj- és sminkművész,  gyermekként is imádta a tündér, fantázia alapú meséket nézni és olvasni is, mindezt úgy hogy a saját kultúrájának megfelelően újraképzelte őket. Ez volt a FEKETE HERCEGNŐ (BLACK PRINCESS)  sorozat kiinduló pontja.

PRINCESS AQUAMARINE

Egy helyi fotóstúdióval, a CreativeSoul Photography-val együttműködve hozták létre a sorozatot, melyben életre keltették a Disney hercegnőket, csak éppen az ő elgondolásukban fekete lányok formálták meg a híresen fehérbőrű karaktereket. Az eredmény egy csodálatos fotósorozat lett. Gatson irányítása alá tartozott a kreatív oldal és a természetesen a frizurák.

“Szeretem, amit és akit látok a tükörben” – írta Gatson az Instagram-on. “Az afro-amerikai hercegnő sorozatot úgy hoztuk létre, hogy inspirálja a lányokat a világ minden táján, hogy kövessék álmaikat, és tudják, hogy az álmok valóban valóra válnak.”

PRINCESS GARNET

A fekete bőrűek képviseletének hiánya olyasmi, amely generációk óta befolyásolta az ifjúságot. A tíz vezető filmes színész közül csak kettő (kevesebb mint 20 százalék) volt színes bőrű  2017-ben – írta  az UCLA Hollywood Diversity jelentése. Ugyanakkor  egy 2017. évi tanulmány egyértelműen bizonyította,  hogy a változatos bőrszín növeli a bevételt egy-egy film alkotás esetén. Talán eljött az ideje annak, hogy figyeljenek végre a filmkészítők erre a jelenségre, hiszen ez az ő érdekük is.

PRINCESS DIAMOND

Míg a Hollywood, a média és általában az amerikai vállalatoknak még nagyon nagy a lemaradása a rasszizmus elhagyásához, addig a Gatsonéhoz hasonló sorozatokkal  lehet inspirálni a következő generációkat.

PRINCESS AMETHYST

A sorozatot számos Disney Hercegnő  film inspirálta, köztük a Hófehérke, Csipkerózsika,Jégvarázs, több jelmeztervező vett részt benne Los Angeles-től Nigériáig, hogy a megfelelő megjelenés jöhessen létre. Gaston reméli, hogy ez csak a kezdezete a befogadásnak, és a fekete kreativitás végtelen lehetőségeinek elismerésére. Párbeszédek szükségesek ahhoz, hogy megértsük azt, hogy mi az, ami számít a gyermekeinknek, hogy a másik nem elfogadása az nem képezheti a jövőjüknek a részét.

PRINCESS AMBER

A fotókból készült poszterek a CreativeSoul Photography oldalán megvásárolhatóak. A képek forrásai is a CSP.

MI SZERETJÜK AZ INSPIRÁLÓ NŐKET

Eszelősen jó az új Barbie INSPIRÁLÓ NŐK kollekciója

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)