Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Viva Magenta 2023 – Erőt sugároz és kísérletezésre ösztönöz | Momchic

Viva Magenta 2023 – Erőt sugároz és kísérletezésre ösztönöz
A Pantone Intézet szín- és formatervező cég választja ki minden decemberben az év színét, amelyhez a divat, a lakberendezés, a filmvilág, a technológia és más egyéb, vizuális területek aktuális trendjeit is górcső alá veszi, az eredménnyel pedig amellett, hogy tükröt kíván tartani a kortárs kultúrának, a korszellem hangulatát is igyekszik megragadni. A Viva Magenta a vörös családon belül egy intenzív pinkes, céklás árnyalat, mely igazán felrázza a hangulatunkat. A Viva Magenta PANTONE 18-1750 hivatalos meghatározása szerint egy olyan szín, amely az erőt és a bátorságot demonstrálja, merész és vibráló, az életöröm és az optimizmus ünnepe, amellyel új narratívát írhatunk.
Pantone színskála 2023
Forrás: pantone
„Már a neve is elárulja, hogy ez egy olyan szín, amellyel ünnepelni lehet, egy túláradó árnyalat, amely optimizmust és örömöt sugall. Kizárt, hogy ezt a színt viselve ne irányuljon rád minden figyelem” – magyarázta Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute ügyvezető igazgatója.

Hogyan viseld az év színét? Nézzük meg színtípusonként!

A Pantone a meleg és a hideg árnyalatok közötti egyensúlyt hangsúlyozza, véleményem szerint a Viva magenta inkább élénk és sötét, hidegbe hajló céklapiros, mely szín tulajdonságok a tél típus palettájára jellemzőek. Elsősorban nagy felületen, arc közelében nekik áll jól (ruha, ékszer, hajszín, rúzs), de egy Hideg nyár (true red helyett), Élénk tavasz vagy egy Sötét ősz is szeretni fogja.
Viva Magenta 2023 – Erőt sugároz és kísérletezésre ösztönöz
Forrás: Szerző

A kifejezetten meleg (Meleg tavasz, Meleg ősz) típusoknak egy kicsit tüzesebb verzióját kell keresniük (korallpink, meleg pinkek, lazac), vagy számukra előnyösebb, ha inkább nadrágot, szoknyát, cipőt, táskát, szereznek be belőle (azaz arctól távolabb helyezik el).

A Világos Nyár, Lágy nyár lágyabb tónusban vagy kisebb felületen szépen be tudja illeszteni a mindennapjaiba, mivel nekik a tűzpiros helyett sokkal barátságosabb lesz finom jellemzőikhez.

Viselhetjük monokróm szettként, ez az igazi feketeöves kategória, készüljünk, hogy minden szem ránk fog szegeződni. Ezt a hangsúlyos megjelenést a tél típusoknak ajánlom.

Tél típus – monokróm összeállítás, nagy felületen érvényesülhet​

Forrás: beaumonde

A tél típus legizgalmasabb rúzs színe is lehet a Viva Magenta.

Forrás:Kilian

Nyár típus – törtebb, világosabb rózsaszínek formájában, vagy ezekkel kombinálva, akár kiegészítők formájában viselhetik (táska, sál, csizma, ékszer)

nyár típus pantone 2023
Forrás: lidathiry

Tavaszoknak meleg mintával keverve sokkal kedvesebb lesz, arctól távolabb pedig nadrágként, szoknyaként is izgalmas kísérője lehet egy tavaszi felsőnek (pl.türkiz, narancs, krém)

Forrás:frockaholics
tavasy típus 2023 pantone
Forrás:sarahhearts

Ősz típus – melegebb bordó, azaz marsala a magenta egy lágyabb tónusa, ősz típusnak ez a tone on tone megoldás tökéletes választás.

ősz típus pantone 2023

A SZERZŐ

Szalai Szilvi
Szalai Szilvia 
Beauty Coach 
 
Két gyerkőc Anyukája, ex-HR tanácsadó, harmónia nagykövet.
 
A Beauty Coach mindent magában foglal, ami én vagyok: tanácsadó, mentor, sminkes, színtanácsadó és egy kicsit pszichológus.
 
Nagyon szeretem átadni a tudást, felemelni másokat, megmutatni a Nőknek, hogy mennyire értékesek és gyönyörűek a természetes színeikkel.
 
Oktatásaimat, sminkjeimet éppen ezért sok beszélgetés jellemzi.
 
Vendégeim megismerése, igényeinek és céljainak feltérképezése segít abban, hogy maximálisan személyre szabott lehessen egy-egy tanácsadás vagy épp az adott kapszula smink szett.
És ahol megtalálsz: Insta oldalam

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet