Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Inspiráló nők a Barbie babák között | Tina Turner Barbie

Tina Turner barbie
A Mattel gondolt egyet, és úgy döntött méltó képen megszeretné ünnepelni Tina Turner immár 40 éves a “What’s Love Got To Do With It” dalát, ezért elkészítette a TINA TURNER BARBIET, tádámmmm.

Az elmúlt pár évben a Mattel mindent megtesz azért, hogy minél több inspiráló nőt mutasson meg a Barbieval játszó gyerekeknek. Az Inspiráló nők kollekcióból már bemutattunk nektek több babát is:

Alig néhány hónapja mutatták be a II. Erzsébetről készült babát, és máris itt van egy újabb ikonikus nőt mintázó Barbie: Tina Turner.

Tina Turner barbie

A márka Signature Music sorozatának részeként a Tina Turner Barbie baba a „ What’s Love Got to Do With It ” dalhoz készült videóban látható Tina Turner stílusát fogta meg:  a jellegzetes textúrájú hajával, farmerdzsekijével, fekete ruhájával, fekete harisnyanadrágjával és hozzáillő magassarkú cpőivel.

 A baba a dal 40. évfordulójára emlékezik, amely Tina Turner első és egyetlen nr.1. kislemeze lett a Billboard Hot 100 Chart-on, amikor 1984-ben megjelent. Három Grammy-díjat is hozott Tinának a szám: az év lemeze, az év dala, és a legjobb női pop énekesnője; a három legnagyobb elismerés, amit csak előadó kaphat. Egy évtizeddel később életrajzi filmjének címe is a dal címe lett, Angela Bassett felejthetetlen főszereplésével.

Tina Turner barbie
Tina Turner barbie

Bár csak ez az egy dal kapott ekkora elismerést, Tina Turner sokkal sokkal többet tett le a zeneiparban. 100 millió lemezt adott el világszerte, 12 Grammy-díjat kapott, és ő volt az első fekete művész és az első nő, aki a Rolling Stone borítóján szerepelt.

„Barbie büszke arra, hogy egy @TinaTurner Barbie babával tisztelheti meg a „Rock ‘n Roll királynője” páratlan karrierjét” – jelentette ki a cég büszkén az Instagramon, miközben a Creations Mattel weboldalán beharangozta „példátlan zenei karrierjét”. „Ő egy Grammy-díjas, listavezető énekesnő, és minden idők egyik legkelendőbb felvételi előadója.”

Tina Turner barbie

Tina egyébként szorosan együttműködött a Mattel csapatával a baba megjelenésének kialakításában. Egy sajtóközleményben így nyilatkozott: „Megtiszteltetés számomra, hogy üdvözölhetem Barbie-mat a már megjelent, úttörő nők csoportjában, és számos gyermeket is megismertethetek az utammal”.

Tina Turner barbie

Tina baba olyan zenészekhez csatlakozik, mint Gloria Estefan, Elvis Presley és David Bowie, a kollekció korábban megjelent limitált babáihoz.

Sajnos Magyarországon nem kapható, egyenlőre az Amazonról lehet beszerezni 55 dollárért.  

 

Képek forrása: Mattel

 

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet