fbpx

Black Friday, vagy amit akartok

black friday

Előre bocsátom: nem hiszek a Black Friday, Glamour, Joy, Single és még sorolhatnám milyen napokban. Hogy a csalódás, a tapasztalat beszél belőlem, vagy egyszerűen csak túl szerencsétlen voltam-e eddig, döntse el mindenki belátása szerint 🙂

Előtted vannak azok az amerikai filmek, amelyekben az üzlet előtt hosszú órák óta sorban álló emberek a nyitásra várnak? És mikor az ajtó kitárul, egymást lökdösve, verekedve tódulnak be, és meg se nézik mit, csak rakják be a kosarukba a termékeket? Őszintén szólva, ehhez hasonló jeleneteket én még élőben csak új áru feltöltés után láttam a szabolcsi turiban (nevettem is egy jót), na meg a Lidl-ben, mikor bejön a softshell overál (apropó, nektek van?).

brazil black friday

Pedig higgyétek el, keltem én már fel a napok óta reklámokban, innen-onnan beharangozott hatalmas akció miatt hajnalban, aztán üres maradt az online kosaram, merthát oké, hogy a hajszárító, vagy a tv akciós, de annyira nem, hogy vegyek még egyet, és ha ezek elromlanak év közben, kizárt, hogy erre a napra várva ne vegyem meg a boltban azonnal.

Novemberben én még nem tudok karácsonyi ajándékokon agyalni, ki sem puhatoltam még senkitől – kivéve a gyerekeket, ők már szeptemberben leíratják a leveleket a Jézuskának, Mikulásnak-, hogy mit szeretnének, mi hiányzik nekik. Csak azért, mert akciós nem veszek semmit, és legyünk őszinték: annyira nagy akció azért idehaza nem igazán szokott lenni, vagy éppen nem azokra a termékekre, amik tényleg népszerűek.

black friday

Az érem másik oldala

Kereskedőként én is tisztában vagyok a kuponkódok, nagy akciós napok okozta hevesebb szívdobogásos állapot hatalmával, ahogyan azzal is, ha raktárkészletet kell kinyomatni, hogy jöjjön a helyébe az új, jól tudnak jönni a kedvezmények.

A vásárló is örül, mert valamit olcsóbban vehetett, és mi is, mert van hely, na meg pénz a következő árura.

De azt, amit az amerikai filmekben látunk, egyszerűen lehetetlen itthon megcsinálni.

Hogy miért? Egyrészt, mert a termékek jelentős része a hazai piacra külföldről érkezik.

A világ egyik legmagasabb adóját fizetjük idehaza, ami bizony-bizony a hasznunkból jön le. Erre jön rá a magas szállítási költség, hiszen sok vásárló nem is tudja, hogy a legtöbb fuvaros cég épp a Covid-időszak elején emelt árat, amit azóta sem vitt le.

Sőt. Ezt az emelkedést pedig egy jó kereskedő benyeli, nem a vásárlókkal fizetteti meg, így hát újabb elvesztett lehetőség az akcióra.

A legtöbb helyen azért vannak ingyen szállítások -általában bizonyos összeg felett- és halkan megjegyzem, ezek a szállítási árak sokszor akár a termék árának 10%-át is elveheti, szintén a kereskedőtől.

Persze félreértés ne essék, nem kell értünk áztatni a zsepiket, örülünk a rendelésözönnek, ami az ünnepek előtt ront ránk, ahogyan annak is, ha megértést gyakorolsz azt illetően, miért nincsenek minden héten akciók, kuponkódok, és egyéb nyalánkságok.

És persze fontos megjegyezni azt is, hogy ahol folyamatosan ilyeneket tapasztalsz, ott nagy eséllyel valami nem stimmel, és előbb-utóbb megérted, nem ér annyit az a 10-20% – már ha valóban volt akció, és nem csak hirtelen felment az ár – minő véletlen, éppen BF előtt.

A szerző

hellomoms_minimag

Szondi-Bihari Beatrix amellett, hogy két kislány édesanyja, a Hello Moms webshop megálmodója is.

A Debreceni Egyetem magyar szakán tanult, és emellett online újságírással is foglalkozott, de ezt a pályát a lányok érkezésével feladta.

Ahogyan ő mesélte: “Az életem nem csak akkor fordult fel fenekestül, amikor 2016-ban megszületett az első, majd 2018-ban a második lányom, hanem akkor is, amikor 2020-ban elindult a Hello Moms, amit ma már viccesen a harmadik gyerekemnek nevezem.

A webshopnak köszönhetően megismerhettem a legújabb gyerekszoba-gyerekjáték-babakocsi trendeket. Ez pedig az én ízlésvilágomon is nyomot hagyott, hiszen a lányoknak is igyekszem ma már inkább fa játékokat vásárolni, ha tehetem.

Boldog vagyok, hogy a Minimagnak hála az írás is visszatérhetett az életembe.”

Bea webshopját itt találhatjátok meg: hellomoms.hu 

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)