fbpx

MI IS BEKÖLTÖZNÉNK- BABAHÁZ NÉZELŐDŐ

babahazak.minimag

Annak ellenére, hogy jobban vonzódom az építős játékokhoz, a babaházak mindig is a kedvenceim voltak, sőt középkoromra is azok maradtak. Simán elképzelem magamat, és a nem létező énidőmet, amint szépséges babaházakat rendezgetek, történeteket találok ki hozzá, stb.

Van, aki szereti saját maga elkészíteni a házat, sőt komoly rajongói is van ennek a hobbinak, egész palotákat találnak ki a tehetséges babaház alkotók.

Az egyedülálló Bosdyk babaház megtekinthető élőben is, egészen Ausztráliáig kell elutaznunk, hogy szemügyre vehessük ezt a holland babaházak stílusában épült 5 emeletes, 20 szobás csoda házat. Nem is mernék hozzányúlni, nehogy eltörjek valamit benne 🙂

Vagy például a nézzük a Little Lucciola kis bőröndben felépített babaházát, első látásra csak annyit tudtam mondani, hogy oooooo, később kiegészítettem egy wooo, de csodás elszólással. Bethan Rees alkotja ezeket a szépségeket, a legapróbb részletekig. Meseszép..

Szerencsére most már Magyarországon is találunk olyan babaházakat, amik szinte megszólalnak.

A Manubabánál található Little Dutch babaháza a klasszikus vonalat képviseli: hófehér ház, kék zsalugáterrel, már költöznénk is be a kis figuráinkkal. A teteje levehető, és önálló kertként is funkcionál. A házhoz 19 bútor és kiegészítő tartozik, plusz a matricák. A tervezők maximálisan gyerek baráttá tervezték: természetes anyagokból készült, vízbázisú festékkel, ami semmilyen mérgező anyagot nem tartalmaz. Sőt személyesen is meg tudjátok nézni a 1124, Budapest, Kiss János alt. u. 55. alatt található boltban.

A házhoz többféle kiegészítő is találtunk az Anyaparadicsom kínálatában:

  • gyerekszoba kisfiú és kislány babával, és egy teljes berendezés, sőt még a híres Little Dutch robogót is megtaláljuk benne menta színben.
  • babaszoba: anya, apa és a pici baba, minden szükséges eszközzel és bútorral, ami csak kellhet a babakorszakban, mint például a mini pelenkázó komód, cumisüveg. a holland egyenjogúsághoz híven a Little Dutch konyha kiegészítőben apa figurát találunk, és betekintést nyerhetünk a holland konyha alapjaiba: mini kenyérpirítót és cserepes fűszernövényt is találunk a csomagban.
  • a házi kedvencek csomagban a két leggyakoribb állatot találjuk meg: kutyát és cicát, lakhelyükkel, táljukkal együtt.

  1. Elengedve a skandináv vonalat, a következő babaház élénk színeivel hódít: a neve is Színes babaház. A Djeco fa babaház kortárs stílusban épült, berendezés nélkül vásárolható meg, de számos, valósághű kiegészítőt találunk hozzá a HolnemBolt kínálatában.

  • Thomas családja szeretne elsőként beköltözni a házba: ők két gyermeket nevelnek, de nagyon szeretnének egy harmadikat is, talán már úton is van? J
  • Mit szólnátok egy gyors fürdéshez? A Djeco házhoz kapható komplett fürdőszobában seperc lefürdenek Thomasék.
  • a babaház konyhájában Marion, a baba anyuka készít egy finom pastat, paradicsomszósszal.
  • A ház mellé jár egy házőrző is, igaz? sőt, mindjárt egy egész kutyacsalád, házikóval együtt.

 

Csodaszépek ezek a házak, remek kikapcsolódási, szórakozási lehetőséget nyújtanak a 4-10 éves korosztály számára, aztán ha elmennek a gyerekek oviba, suliba jöhet az anyaidő, és végre mi is játszhatunk majd velük.

Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on email
Share on print

További cikkei

Népszerű cikkek

Kövess minket