fbpx

A 12 LEGSZUPEREBB GYEREKNAPI AJÁNDÉK – MINIMAG SZERINT

Hamarosan itt a gyereknap, szeretnénk nektek bemutatni azt a 12 ajándékot, aminek szerintünk, minden gyerek örülne. Korosztályra lebontottuk, így mindenki fog tudni inspirálódni a gyereknapi cikkünkből.

MINIMAG KISOKOS

A nemzetközi gyermeknapot a világ számos országában megünneplik, az év legkülönbözőbb napjain. Az ünnepet először Törökországban tartották meg 1920-ban, majd később a genfi Gyermekjóléti Konferencián 1925-ben.Magyarországon a húszas években vált rendszeressé, és 1953-tól minden év május utolsó vasárnapján tartjuk, idén ez egész pontosan május 31.

Gyere tedd emlékezetessé a gyereknapotokat, válassz a Minimag gyereknapi ajándék tippjei közül.

Kinyílik a világ

1 éves kortól kinyílik a világ a kisgyerek számára. Megteszi az első lépéseket, felfedezi a világot, a formákat. Mozgásfejlődés szempontjából a hinta segíti a test teljes koordinációs összehangolódását, ha nem fér be a szobába, akkor a hintaló is tökéletesen helyettesítheti, majd, ha a helyzet engedi, a szabadban gyakoroljátok. A picik imádnak pakolni, kivenni, betenni játékokat, erre találták ki a medve tárolót, ami még gurulni is tud. A formabeillesztők, toronyépítők a kézügyesség fejlesztését segítik elő.

Óvodás korosztály

Az óvodás korosztályt gyakorlatilag minden érdekli, nyitottak a világra. A képzeletüket használják, imádják a kreatívkodást. Fontos, hogy minél többet szabadon játszhassanak, ugrálhassanak. Vannak már kialakult szokások, amikhez ragaszkodnak: alvás plüss nélkül például nem az igazi, a pihe-puha lajhár ( több színben is kapható) amolyan ölelgetős fajta, akivel még utána szerepjátékozni is lehet. Apropó szerepjáték: az ovisok imádnak főzőset játszani, utánozni minket felnőtteket. Nálunk például a leggyakrabban a konyhában, azon belül is kávéfőző mellett látnak a gyerekeim, nem csoda ha rákerült a listára 🙂

Kisiskolások játékai

A kisiskolás korban a kognitív fejlődésé a főszerep. Kinyílik a tudás kapuja, a könyvek világa, és óriási örömet okoz számukra, hogy egyre több mindent értenek meg a világból, szinte szemmel láthatóan okosodnak napról-napra. Kiváló ajándék lehet számukra, a kezdő olvasóknak szóló ismeretterjesztő könyv sorozatok, ezek által bővül a szókincs, az általános ismereteik. Egyre fontosabbá válnak a társak, de még ugyanúgy kötődnek hozzánk. A délutáni társasjáték, vagy kártya partik a jó hangulat generálása mellett számtalan készséget is fejlesztenek. A klasszikus építőjátékok, golyópályák a kreativitást és a figyelem fejlesztésén túl, alkalmasak az esetleges iskolai feszültség kijátszására is.

Gyereknapi élmény

Május 23-án végre újra nyitja a kapuit a ROBIRTOK, a Kosdon található élménybirtok. Miközben természetesen az összes higiéniai szabályt betartják a birtok tulajdonosai, várják a gyerekeket , és szüleiket, egy csodás napra. Bármelyik hétvégén elmehettek, csak előre kell regisztálni hozzá a RoBirtok oldalán. Ismerkedjetek meg a birtok állataival testközelből, bekapcsolódhattok az etetésekbe, kipróbálhatjátok a szalmaugrálót.De ha többre vágytok, akkor akár sétáltathattok alpakát vagy szarvast is! Biztosak vagyunk benne, hogy nehéz lesz gyerkőcödet hazavinni!

 

Népszerű cikkek

Kövess minket

GYERE NÉZELŐDNI

Ajándék ötletek, letölthető játékok, téli dekorációk. Minden benne van a Minimag Karácsonyi Különszámában