fbpx

Matekozik a Minimag – bemutatjuk a Kuvik Matek dobozát

kuvik

Matek tanulás játszva: A Minimag kipróbálta a Kuvik matek dobozát.

Teljesen őszinte leszek veletek, remélem nem adjátok tovább ezt a kissé ciki információt rólam: a matek és én nem vagyunk túl jóban..ennek van némi történelmi háttere, hogy úgy mondjam a 30 egynéhány évvel ezelőtti matek oktatás nem kedvezett annak, hogy jó barátságba kerüljünk. Valamilyen csoda folytán ( oké kellettek hozzá apuka ultraprofi matekgénjei) a fiamnak hihetetlen érzéke van hozzá, ráadásul még a logikai gondolkodás is megy neki ( nem mintha nekem nem menne, dehogyis, megy…). 7 éves létére nagyon ott van matekból: érdekli, szereti, mindenben keresi a számokat. A nagy matekozás közben ( 1 osztály a 8-nál tartanak) adódott egy lehetőség, hogy kipróbáljuk a KUVIK Matek dobozát.

Na most az a helyzet, hogy nem telik el nap, nem telhet el nap, amióta megérkezett, hogy ne használtuk volna a doboz valamelyik elemét. Van belőle bőven: kockák, korongok, számegyenes(ek), pálcikák, óra minden egyes darab olyan minőséget és odafigyelést tükröz, amit eddig csak külföldi játékoknál láttam. Merthogy a Kuvik játékok (több is van ám belőle) teljes egészében magyar fejlesztésűek. Török Judit tervezte, és találta ki az összes játékot, amit csak a shopban találtok.

Judit immár háromgyermekes anyuka, a kecskeméti Pagony vezetője, illusztrátor (a lenti képet ő rajzolta, ezt kaptam a játékhoz,ugye mennyire jól néz ki?) , formatervezést tanult, melynek lezárása, MOME-s mestermunkája a Kuvik fejlesztő játék volt.

Jutta-Torok-thankyou-724x1024

Mindenki emlékszik ugye a 10-20-30 évvel ezelőtti logikai készletre, pálcikákra, kockára, amiben piros és kék papír korongok vannak.. Na az a helyzet, hogy ma, 2021-ben még mindig ezen tanulnak a gyerekek, pontosan ugyanabban a minőségben, színkombinációban mint anno. Judit újra gondolta és megújította ezeket az eszközöket.

A mágnessel záródó dobozban újrahasznosított anyagokból készített eszközöket találunk, melyek az iskolai tantervhez alkalmazkodva segítenek megérteni a számok és mennyiségek közötti összefüggéseket. Az eszközök strapabíróak, de mégis esztétikusak, a számolótáblához például ujjnyi vastagságú fakorongok tartoznak, sokkal jobban kézre esnek, mint a vékony papírkorongok.  A dobókockán nem hat, hanem öt értéket találunk. Az alapszínekkel tagolt számegyenesen száz darab fapálcikával lehet gyakorolni.

MI LENNE, HA MINDENKI EZEN TANULNA MATEKOT?

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: print

További cikkei

varázskert

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket