fbpx

Matekozik a Minimag – bemutatjuk a Kuvik Matek dobozát

kuvik

Matek tanulás játszva: A Minimag kipróbálta a Kuvik matek dobozát.

Teljesen őszinte leszek veletek, remélem nem adjátok tovább ezt a kissé ciki információt rólam: a matek és én nem vagyunk túl jóban..ennek van némi történelmi háttere, hogy úgy mondjam a 30 egynéhány évvel ezelőtti matek oktatás nem kedvezett annak, hogy jó barátságba kerüljünk. Valamilyen csoda folytán ( oké kellettek hozzá apuka ultraprofi matekgénjei) a fiamnak hihetetlen érzéke van hozzá, ráadásul még a logikai gondolkodás is megy neki ( nem mintha nekem nem menne, dehogyis, megy…). 7 éves létére nagyon ott van matekból: érdekli, szereti, mindenben keresi a számokat. A nagy matekozás közben ( 1 osztály a 8-nál tartanak) adódott egy lehetőség, hogy kipróbáljuk a KUVIK Matek dobozát.

Na most az a helyzet, hogy nem telik el nap, nem telhet el nap, amióta megérkezett, hogy ne használtuk volna a doboz valamelyik elemét. Van belőle bőven: kockák, korongok, számegyenes(ek), pálcikák, óra minden egyes darab olyan minőséget és odafigyelést tükröz, amit eddig csak külföldi játékoknál láttam. Merthogy a Kuvik játékok (több is van ám belőle) teljes egészében magyar fejlesztésűek. Török Judit tervezte, és találta ki az összes játékot, amit csak a shopban találtok.

Judit immár háromgyermekes anyuka, a kecskeméti Pagony vezetője, illusztrátor (a lenti képet ő rajzolta, ezt kaptam a játékhoz,ugye mennyire jól néz ki?) , formatervezést tanult, melynek lezárása, MOME-s mestermunkája a Kuvik fejlesztő játék volt.

Jutta-Torok-thankyou-724x1024

Mindenki emlékszik ugye a 10-20-30 évvel ezelőtti logikai készletre, pálcikákra, kockára, amiben piros és kék papír korongok vannak.. Na az a helyzet, hogy ma, 2021-ben még mindig ezen tanulnak a gyerekek, pontosan ugyanabban a minőségben, színkombinációban mint anno. Judit újra gondolta és megújította ezeket az eszközöket.

A mágnessel záródó dobozban újrahasznosított anyagokból készített eszközöket találunk, melyek az iskolai tantervhez alkalmazkodva segítenek megérteni a számok és mennyiségek közötti összefüggéseket. Az eszközök strapabíróak, de mégis esztétikusak, a számolótáblához például ujjnyi vastagságú fakorongok tartoznak, sokkal jobban kézre esnek, mint a vékony papírkorongok.  A dobókockán nem hat, hanem öt értéket találunk. Az alapszínekkel tagolt számegyenesen száz darab fapálcikával lehet gyakorolni.

MI LENNE, HA MINDENKI EZEN TANULNA MATEKOT?

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)