fbpx

10 különbség az első, és a második babavárásod között

terhesség2gyerek.minimag

Mi a különbség az első és a második terhesség között? A MINIMAG utánajárt.

A második kisbabádat várod? Gratulálunk hozzá, ez igazán jó hír! Nem is kellene ezt a cikket olvasnod, hiszen úgy gondolod, hogy már mindent tudsz, igaz? Nos, még az is lehet, hogy tévedsz:) .

Miért?

Mert szinte biztos vagyok benne, hogy legalább 10 különböző dolgot tudok mondani, hogy miért lesz a második várandósságod más, mint az első: sajnos tévedsz, ha azt hiszed, már mindent tudsz. 😊

Elképzelhető, hogy a babavárás legelső szakaszában is már érzed a változásokat: testileg, és lelkileg is lehet különbség.

Nos, nézzük a leggyakoribb különbségeket:

1: Hamarabb érzed „terhesnek” magad. Nos, igen: a várandósság korai szakaszában megjelenő „örömök” (hányás, émelygés és haverjai) korábban megjelennek, és hamarabb is felismered őket, hiszen már tudod, hogy mire számíthatsz. A második babát váró nők nagy része hamarabb érzi a vizelési inger megjelenését is.

2: Jó hír a második babát váró édesanyáknak, hogy a mell megnagyobbodása, és a test megváltozása kevésbé fogja őket kínozni. Miért? Nos hölgyeim, a testünk már az első alkalommal igazodott mindehhez, így hát könnyebb a testnek visszarázódnia ebbe az állapotba.

3: Fáradékonyabn leszel, mint az első terhességnél: miért is lepődnénk meg ezen? Van egy gyermeked, aki után egész nap futhatsz, így nem kell azon csodálkozni, hogy a második várandósságodnál klasszisokkal fáradtabb vagy, mint az elsőnél. Emlékeztek még, hogy az első alkalommal kényelembe helyeztétek magatokat, és csak „pihentetek”? Nos, ez nagy eséllyel már csak az emlékeitekben fog élni egy ideig.

4: Hamarabb észreveszik mások rajtad a terhességet: az első alkalommal az édes kisbabád megteremtette a maga otthonát, így a második gyermeknek könnyebb dolga lesz már. Az izmaid gyengébbek, így a második várandósságot nehezebb elrejtened a kíváncsi szemek elől.

5: A második gyermekek nagyobb súllyal születnek, ezért elképzelhető, hogy a pocakod is kicsit lentebb lesz, mint az első kisbabád érkezésekor. Hasonló dolog tehet róla, mint az előzőnél: az izmok kicsit gyengébbek: ne félj, ez természetesen természetes!

6: Kanyarodjunk vissza megint az izmokhoz: elképzelhető, hogy nonstop az edzőteremben voltál, de lássuk be nagyobb arra az esély, hogy nem, és nincsen kő kemény hasizmod. (Tudod, az igazi 6-8 pakkosra gondolok!) Namármost: ha nincs „ilyened” , és nem telt el 6-10 év a két gyermeked születése között, van egy jó (legalábbis kezdetekben) hírem: hamarabb érzed a kisbabád mozgását!

7: Első alkalommal is nagy eséllyel megismerhetted a Braxton-Hicks féle összehúzódásokat: most sem lesz ez másként. Differenciaként annyit érdemes megemlítenem, hogy itt gyakrabban fogod érezni, a várandósságod 34-35. hetében is már megjelenhet.

8: Tartogattam egy kis jó hírt is Neked ebben a cikkben, hogy jobb kedvre deríthesselek. Elárulom Neked, hogy a nők nagy része számolt be arról, hogy a második kisbabáját gyorsabban hozta világra! Kevesebb erőt, időt vett igénybe, és minden sokkal könnyebb volt, mint az első alkalommal. Persze, vannak kivételek. De azért reménykedjünk együtt, és bízzunk benne, hogy Nálad a jó hír része lesz érvényben!

9: Nos, egy kevéske rosszat is mondok, de csak azért, hogy lelkileg rá tudj készülni. Mivel a méhed nagyobb eséllyel nagyobb lesz a második babavárásodat követően szülés után, ezért annak az eredeti állapotába való visszaállása kicsit fájdalmasabb lehet. Nem sokkal, mondjuk úgy, hogy picurkát!

10: Végére hagytuk a legjobb hírt! A szoptatás sokkal könnyebb lesz! Miért? Egyrészt már tudod a technikát, másrészt a mirigyek gyorsabban juttatják el a kisbabád táplálékát. Ez azért elég király, nem?

Kiváncsi vagy, hol tartasz a terhességben? Akkor ezt a cikket neked találtuk ki:

Terhességi kalkulátorok – Számold ki hány hetes terhes vagy! A Minimag összegyűjtötte a legjobb terhességi kalkulátorokat

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)