fbpx

FEKETE ÉV – TÖBB, MINT 43000 GYEREK VESZTETTE EL A SZÜLEIT A KORONAVÍRUS MIATT

FEKETE ÉV – TÖBB, MINT 43000 GYEREK VESZTETTE EL A SZÜLEIT

A fenti adat egy amerikai felmérés eredménye, Magyarországon, több, mint 600 gyerek vesztette el valamelyik szülőjét a koronavírus miatt.

Ezeket a gyerekeket éveken át veszélyeztetheti a traumatikus gyász, depresszió, iskolai nehézségek, valamint az öngyilkosság gondolata. A kutatók szerint (is) beavatkozásra és nemzeti segítségre van szükség.

A Jama Pediatrics-ban 2021 áprilisában közzétett új kutatás azt mutatja, hogy az Egyesült Államokban 2021 februárjára 37 300 és 43 000 közé tehető azoknak a gyerekeknek a száma, akik 17 évnél fiatalabbak és elveszítettek legalább egy szülőt a COVID-19 miatt.

Ez akár 20 százalékos növekedését jelenti a szülői veszteségnek egy átlagos évhez képest.

Amerikában a színes bőrű gyerekeket ráadásul ez aránytalanul érinti, mivel az USA-ban a gyermekpopuláció 14% -át ők teszik ki, de a COVID-19 miatt valamelyik szülőjét elvesztők 20% -át.

A gyermekekre gyakorolt ​​hosszú távú hatás pusztító lehet. Ez egy olyan időszak, amikor a gyermekeket és a tizenéveseket már mérhetően negatívan befolyásolták a járvány által kiváltott változások, beleértve az elszigeteltséget is. A C.S. Mott Gyermekkórház 2021 márciusában közzétett, a gyermekek egészségéről szóló országos közvélemény-kutatása alapján kiderült, hogy a szülők csaknem fele “új vagy rosszabbodó mentális egészségi állapotot” észlelt tinédzserében.

Ezek a következmények sokkal markánsabban jelennek meg azoknál a gyermekeknél, akik elvesztették családtagjaikat, és hosszú évekig fennmaradhatnak, akár felnőttkorukban is.

A beavatkozások segíthetnek megelőzni ezeket a következményeket, de nemzeti szintűnek kell lenniük – állítják a kutatók. “Sürgető nemzeti reformokra van szükség a gyermekeket érintő egészségügyi, oktatási és gazdasági esetek kezeléséhez. A szülő által gyászolt gyermekeknek célzott támogatásra is szükségük lesz a gyász feldolgozására, különösen a fokozott társadalmi elszigeteltség ezen időszakában” – olvasható a jelentésben.

Addig is vannak olyan módszerek, amelyekkel a felnőttek, rokonok és családtagok segíthetnek a gyászoló gyermekeknek, akár virtuális segítséget is kérhetnek szakembertől.

Magyarországon vasárnap jelentette be Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, hogy alapítványt hoznak létre a koronavírus miatt árván maradt gyermekek megsegítésére.

Áder úgy látja, hogy az érintett gyerekeket legalább a nagykorúvá válásukig vagy addig, amíg szakmát, esetleg diplomát szereznek, segíteni kell anyagilag.

Az alapítványról azt közölte, a jogi előkészítő munkálatok befejeződtek, elkészült már az alapító okirat; “jogi értelemben” az alapító Áder János, a felesége pedig a kuratórium tagja, valamint felkérte Bagdi Emőke klinikai szakpszichológust és Ürge-Vorsatz Diána fizikust is, akik igent mondtak.

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)