Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

EGY PILLANATRA ÁLLJUNK MEG – ÉS LEGYÜNK HÁLÁSAK A GYEREKEINKNEK

active-kid-playing-outdoors-PTVSDT9

Ebben a magából kifordult új világrendben nem győzzük sajnálni magunkat (magamból indulok ki) és folyton, napjában többször azon merengeni, hogy milyen elkeserítő a helyzetünk, hogy egyszerre kell száz féle szerepet betölteni, hogy  mindent is kell egyszerre csinálni, hogy nem látjuk a végét, lehet, hogy nem is lesz soha vége?, hogy újra és újra megtörténhet ez az egész, újabb és újabb vírusok jöhetnek, stb.

Jó dolog ventillálni, de EGY PILLANATRA ÁLLJUNK MEG. És a gyerekek? Nekik vajon, hogy jön le ez az egész? Hiszen nekik aztán rajtunk kívül semmi féle kapaszkodójuk nincs. Elnézem a saját két gyerekem és rájöttem, hogy van LEGALÁBB 5 dolog, amiért hálásnak kell lennem nekik, 5 AJÁNDÉK, amit csak úgy kapok tőlük nap mint nap.

5 MEGLEPŐ AJÁNDÉK A GYEREKEKTŐL KORONA VÍRUS IDEJÉN

1. ELTERELÉS A gyerekeknek kiváló az elterelő képességük: mármint arra gondolok, hogy az én figyelmem eltereljék. Amióta itthon vagyunk egy dolog biztos az életemben: esélyem sincs arra, hogy unatkozzam. Szintén esélyem sincs arra, hogy az egész napom a hírek böngészésével, halálozási rátákkal töltsem, hála az égnek. Mert van két gyerekem, akik a nap minimum 12 órájában hip-hop itt teremnek, és feltesznek egy kérdést, kérést, ami az ő kis világukhoz kapcsolódik, és már terelik is a figyelmem.   A gyerekek a MOST legkiválóbb ügynökei. Jelszavuk, az AZONNAL, és a MOST. Ők azok, akik észreveszik, és meg akarják osztani veled a jelen pillanatot. Használjuk ki ezt, amikor csak lehet. Csukjuk be a böngészőt, vagy csapjuk le a WIFIt, és legyünk igazán velük.

2. CÉL Ők adnak nekünk célt és okot arra, hogy felkeljünk reggelente. Mert vannak olyan napok, amikor legszívesebben a sötét szobában feküdnék, magzati pózban, keseregve a világ fájdalmán ( és a sajátomon). Szükségük van ránk, hogy enni adjunk nekik, hogy tanítsuk és megnyugtassuk őket. A szükség egy gyönyörű ajándék. Kiszakít bennünket a saját fejünkből, és kézzelfogható teendőket és lehetőségeket ad nekünk.  A gyermek gondozása mindent felülír,  az egyik legfontosabb dolgunk. Erőt ad nekünk, célokat. Tudom, hogy erősebb vagyok, ha van valaki, akinek szüksége van rám.

3. ÉRINTÉS Rengeteg ember, köztük jó magam is, nem találkozhat a szüleivel, szeretteivel, nem érintheti, ölelheti meg őket. De mi szülők is vagyunk, így rengeteg spontán ölelést, puszit, simogatást, odabújást kapunk a GYEREKEINKTŐL. Öleljük át őket, bújjunk hozzájuk, adjuk nekik mindazt az ölelést, amit most nem tudunk átadni szüleinknek, nagyszüleinknek.

4. KÖNNYEDSÉG A gyerekekkel való élet HUMORÉRZÉK nélkül, hát, mondhatni nem könnyű. Pont ők azok, akik a leglehetetlenebb helyzetben is képesek nevetni, vagy éppen a legváratlanabb pillanatban nevetettnek meg minket vicces mondatokkal, grimaszokkal, hangokkal. Rengeteg nehéz pillanat van mostanában, de a gyerekeink biztos, hogy csinálni és mondani is fognak vidám dolgokat, képesek könnyedén venni az életet. Nem lesz minden pillanat rózsaszín unikornis puki, de, ha képesek vagyunk könnyedebben hozzáállni, ha az öszetartozásunkra koncentrálni, akkor lesznek benne ilyen pukis pillanatok.

5. REMÉNY Mindenekelőtt az a remény, amelyet szülőként nyújthatunk. A reményünk, a hitünk, hogy minden rendbe fog jönni. Hinnem kell, hogy számukra esély van egy jövőre,  amiben lesz öröm, és boldogság. Amikor megkérdezem a gyerekeimet a jövőről – legyen szó a holnapról, vagy egy távoli felnőtt életről -, optimizmus, izgalom, és várakozás örömét kapom. Ők a világ LEGKREATÍVABB lényei. Nem félnek merész, új világot építeni. Bár nem ígérhetek számukra probléma nélküli életet, reményt tudok adni számukra a boldog élethez.

Nem gondolom, hogy tudnám mások min mennek keresztül, mit éreznek nap nap után. De, ha csak egy momentum ezek közül elgondolkodtatott, akkor nekem ma már jó napom lesz.

VIGYÁZZATOK MAGATOKRA

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet