fbpx

EGY HÉTVÉGE, AMI A GYEREKFILMEKÉ |október 23-24 Millenáris

cinemirakidsprogram

Október 23-24 Millenáris Nemzeti Táncszínház épület, ezt már most írd be a naptárba, mert az év legmenőbb gyerekprogramja vár rátok. Ekkor kerül megrendezésre 4. alkalommal a Cinemira KIDS Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál.

GYERTEK BEPILLANTUNK A KULISSZÁK MÖGÉ

A Cinemira KIDS Nemzetközi Gyerekfilm Fesztiválon a világ legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló rövidfilmjeit és mozifilmjeit nézhetitek meg, számos filmes workshopon, koncerten és gyerekbarát food truck vásáron is részt vehet a teljes család. Az ajánlott életkor 4-12 év, de az egész család jól fog szórakozni, ez biztos.

A fesztivál ötletgazdája Lakós Nóra filmrendező. Az ő nevéhez fűződik a HAB romantikus vigjátéka, mely egyben az első rendezése is volt. A film öt díjat nyert el, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv, a legjobb casting és a legjobb látvány díjával jutalmazta a párizsi nemzetközi filmfesztivál zsűrije.

A rendezvényt azért hozta létre, hogy teret adjon egy egykor nagyon népszerű filmkategóriának, mely mára sajnos kissé elhanyagolt pozícióba jutott: a gyerek – és ifjúsági filmek újabb virágkorát szeretné elhozni nekünk. Létrehozta a Gyerekfilm Akadémiát, és elindította az ország első kifejezetten gyerek-és ifjúsági filmekre specializálódott filmünnepét, a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivált. A Cinemira missziója, hogy olyan minőségi családi filmeket juttasson el a közönséghez, amelyek értéket közvetítenek, szórakoztatva tanítanak.

cinemira kids palkát

A rendezvény első köre, a tiniknek szóló fesztivál október 8-9-én került megrendezésre és most érkezik a kicsik rendezvénye. A kétnapos gyerekfilm ünnepen több mint 80 országból több száz gyerekfilm látható.

A PROGRAMOKRÓL

Óránként induló filmes programban 4–12 éves gyerekeknek szóló rövid animációs és élőszereplős filmeket nézhettek meg. Itt debütálnak a legendás magyar gyerekfilmek digitálisan felújított változatai. A Panoráma programban a legkiemelkedőbb gyerekeknek szóló nemzetközi mozifilmek kapnak helyet.

A fesztivál interaktív programokat és workshopokat is kínál, így filmnézés mellett a gyerekek kipróbálhatják magukat filmes vagy animációs rendezőként, kaszkadőrként, táncosként vagy épp színészként. Részt vehetnek igazi castingon, mindemellett egy videóklipet is forgathatnak a Rutkai Bori Bandának.

rutkai bori banda cinemira

 

Az interaktív foglalkozásokon többek között csapót készíthetnek, lesz VUK játszósarok, kipróbálhatják magukat a virtuális valóságban, kézműveskedhetnek. A program ideje alatt egész nap tart a film és dizájn vásár is, ahol a Miniart csodaszép alkotó, kézműves játékai közül tudtok válogatni, a Móra Kiadó könyvei között tudtok böngészni, bűvészkelléket ( lesz Rodolfo bűvész show is) , filmes cuccokat tudtok majd megvásárolni.

rodolfo show cinemira

Jegyeket itt tudtok vásárolni illetve a worshopokra regisztálni:

Jegyek

Az aktuális hírekért kövessétek a rendezvény Facebook oldalát.

A MiniArt standjánál várunk titeket mi is:):

                              

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket