Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Múzeumok Éjszakája Móron | Utazik a Minimag

Mór városa

A Múzeumok Éjszakája fantasztikus program, ha gyerek nélkül vagy nagyobb gyerekkel vágnátok neki az éjszakának. A mi kiszemeltünk idén a Lamberg-kastély, ahol ingyenes programok várják a kicsiket és nagyokat a népmesék világának hangulatában.

 

Pénztárcabarát program

Lamberg-kastély
Lamberg-kastély - wikipedia

Bár a Múzeumok Éjszakája rendezvényre amúgy is párját ritkítóan kedvező áron válthattok jegyet, nagyobb létszám esetén már megérzi a családi kassza a kiadást.

Nem úgy Móron, ahogy a Lamberg-kastély csodás épületében a kislányok hercegnők, a kisfiúk hercegek lehetnek!

Itt ugyanis a teljes programsorozat – beleértve a koncerteket, a kiállításokat és a regisztrációt követően igénybe vehető szabadulószobát – INGYENES

Vagyis akár még Budapestről is érdemes leruccani a térségbe, hiszen a móri ezerjó és a vidéki vendégszeretet apának és anyának is örömteli kikapcsolódást kínál. 

A profik kombinálhatják a kirándulást székesfehérvári látogatással vagy a gánti bauxitbánya felkeresésével, így a kamaszok is számos instakompatibilis Mars-fotóval lehetnek gazdagabbak.

Imádni ettől még nem fognak titeket, az unalmas, ósdi szüleiket, de lehet, hogy bezsebelnek néhány lájkot, ami mégis egy-két plusz pont, nem?!

Mór ajánlata szombatra

hercegek lehetnek! Itt ugyanis a teljes programsorozat – beleértve a koncerteket, a kiállításokat és a regisztrációt követően igénybe vehető szabadulószobát – INGYENES. 

Vagyis akár még Budapestről is érdemes leruccani a térségbe, hiszen a móri ezerjó és a vidéki vendégszeretet apának és anyának is örömteli kikapcsolódást kínál. 

A profik kombinálhatják a kirándulást székesfehérvári látogatással vagy a gánti bauxitbánya felkeresésével, így a kamaszok is számos instakompatibilis Mars-fotóval lehetnek gazdagabbak. Imádni ettől még nem fognak titeket, az unalmas, ósdi szüleiket, de lehet, hogy bezsebelnek néhány lájkot, ami mégis egy-két plusz pont, nem?!

E sorok írója megveszekedett Tárkány Művek– rajongó. Így aztán amikor kiderült, hogy a folk-jazz banda a budapesti programon kívül Móron is húzza a talpalávalót, nem volt kérdés, hogy a fővárosi tömeg helyett a vidéki idillt választjuk majd.

Mondjuk eltartott egy darabig, amíg a múzeum egy kedves dolgozójának telefonos segítségnyújtása során rájöttem, hogy azért nem tudok jegyet venni az eseményre, mert jegyre egészen egyszerűen nincs szükség… De lévén spóroltam, hát üsse kavics!

A koncert után felnőttmesék, tűzzsonglőr-bemutató, éjfél előtt Szent Iván éji tűzugrás várja a látogatókat. Jó hír a szingliknek és egyedülálló szülőknek: azok, akik napfordulókor ugorják át a tüzet, szerelmi varázslást és jótékony erőket vonzhatnak magukhoz. (Fyi: Ha engem kerestek, egész éjjel ott ugrabugrálok majd. Veszteni valóm nincs.)

Ezt lehet még csinálni Móron

Ha már úgyis kocsiba ülök, foodie-ként szívesen eszem-iszom egy jót.

De mivel Mór nem kimondottan egy világváros – bár a közhiedelmekkel ellentétben igazán bájos kis ékszerdoboz, számos cuki hellyel és isteni borokkal – megkérdeztem néhány kedves ismerőst, mégis hol érdemes belevetni magunkat a kulináris örömökbe. 

Az ajánlások szerint a tuti hely nem más, mint a Tárlat, amit ezúttal mi garantáltan tesztelünk majd.

Bűntudat nélkül, hiszen utána keresztül-kasul bejárjuk majd a kastélyt és első sorban ropjuk majd a Tárkány Művek koncerten.

Ti jöttök?

A SZERZŐ

Z Kocsis Blanka

Z. Kocsis Blanka vagyok, nő, mamikaze, újságíró, meseszerző, szövegíró, vállalkozó,  és három kiskorú dedikált mindenese. Bevallom, ennek ellenére sem tudok eleget arról, hogyan is működik valójában ez a nagyszabású, sokszereplős valós idejű társasjáték – a.k.a élet -, de hiszem, hogy egymásra figyeléssel, hallgatással és beszéddel sokat tanulhatunk egymástól. Egymásról és önmagunkról. Próbálkozom, elesek, fejjel megyek a falnak, felállok, újra nekikezdek és így tovább, nap nap után. Tapasztalom, hogy a világ tele van érdekes emberekkel, izgalmas helyekkel, különleges témákkal és fantasztikus lehetőségekkel – nekünk pedig csak annyi a dolgunk, hogy észrevegyük őket. Jössz?!

Szakmai tevékenységemről itt tudhattok meg többet:

www.hakellegyjoszo.hu

Hatékony szövegírás vállalkozásodnak!

Cikkeim a Minimagon:

Olvasgasd

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ és mi adunk egy ajándékot is neked

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet