fbpx

ÓCEÁNOK VILÁGNAPJA – VÍZI JÁTÉKOK

oceanokvilagnapja

JÚNIUS 8 – AZ ÓCEÁNOK VILÁGNAPJA

A Föld felszínének mintegy 71% át víz borítja, ami lényegében 362 négyzetkilométert jelent (még). Ezt az óriási számot elég nehéz elképzelni, misztikus, mégis úgy tűnik, hogy az óceánoknak is egyetlen ellensége van: mi magunk, az emberiség.

Néhány kiegészítő információ, hogy jobban képbe kerüljünk az óceánokkal:

  • átlagos mélységük 3700 méter körül van, átlagos hőmérsékletük 2ºC ( csak említésképpen: az emberek töbsége 3 méter mélység körül már igen kellemetlenül érzi magát)
  • egyes becslések szerint körülbelül 20 millió tonnányi arany lebeg a hullámok között, ez azt jelenti, hogy 3-4 kg-ot mindenki hazavihetne, ha valalki megtalálná az összeset és lenne olyan kedves szétosztani.
  • minden 2. lélegzetvételünket a világ óceánjai biztosítják számunkra, vigyázzunk rájuk innen is.
  • sokáig a Marianna-árkot hitték a legmélyebb pontonak, azonabn ma már tudjuk, hogy a CHALLENGER DEEP az, a maga  10994 méteres mélységével ( gyakorlatilag 2 kilométerrel nagyobb (mélyebb), mint a Mount Everest.
  • a 6000 méternél mélyebb részeket Hádész, az alvilág ura után szabadon hadális -övnek nevezik a kutatók.

És most jön a játékosztály.

A Minipiacon csak olyan termékeket találtok, amelyek gyártásánál, készítésénél kiemelt figyelmet kapott a környezet védelme.
ÍME A MAI VÁLOGATÁSUNK AZ ÓCEÁN JEGYÉBEN -VIZHEZ KAPCSOLÓDÓ JÁTÉKOK, KIEGÉSZÍTŐK

 

1. Bálna:  bükkfából és juharfából készült bálnafigura, mellyel bővíthetjük gyermekünk állatparkját, nem foglal sok helyet, és még enni se fog kérni.

2. Tároló  Az Outdoor játéktároló zsák igazán különleges, kifejezetten vízpartra, lett tervezve. 90% poliészterből és 10% TPU-ból készült. A TPU az az anyag, ami varázslatossá teszi a zsákot. Ez felel ezért, hogy, mind két oldalán nagyon puha és vízhatlan legyen. Az alján egy kicsi megerősített homoknyílás található, ez extra praktikussá teszi a zsákot főleg homokozós és tengerparti használathoz. A kis lyuk pont akkora, hogy az ujjad beleférjen. Extra tartozéka még az állítható vállpánt, ami segít a kényelmes hordozásban, mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek

3. Jéghalászat egy finommotorikát fejlesztő játék. Úgy kell kihalászni a halacskát, hogy nem látják közben a gyerekek. Játék közben megtanulják úgy húzni a kis halász figurát a fa korongon, hogy közben nem emelgetik folyamatosan. Az 5 kis halacskát be kell dobni a jeges tengert ábrázoló fa korongba, majd megrázni.
És kezdődhet a halászat. Irány a jeges víz!

4. Activity hajó Dobd be a horgot, és indulhat a halászat, de vigyázz csak annyi halat fogjál ki, amely nem veszélyezteti a populációt.

5. Rájás úszópelus kiváló választás a babának a vízben, mert más pelenkára nincs már szükség és nem szívja magába a vizet, ezért nem húzza le a babát a vízben. Tökéletes a medencében és nyaraláshoz is!
6. Tengeralattjáró Egy újabb PlanToys gyöngyszem, teljes kollekciót terveztek vizi játékok gyanánt.

TUDTAD? A PlanToys a termékeinek a 100%-át már latexet nem termelő gumifából állítja elő, méghozzá az éves fa felhasználása a gyár 30 km-es környezetéből kerül a gyárba.

7. Esernyő Mutasd meg a tengert mindenkinek. főleg, ha esik az eső:) menő gyerek esernyő, elkötelezett tenger imádóknak.

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket