Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

#hallgass hazait

halgass hazait

Hallgass hazait: Összegyűjtöttünk nektek tíz magyar előadót, akiknek a munkásságát, több embernek kellene ismernie. Jöjjön egy igazán szubjektív playlist/ lejátszási lista a Minimag gyakornokától.

4S Street 

A zenekar 2018-ban alakult, a hazai pop-rock előadók táborát erősítik, emelett gyakran találkozhatunk dalaikban folk és indie elemkkel is.

BLAHALOUSIANA

2011-ben alakult beat-rock/pop-soul zenekar. A zenekar frontemberét, Schoblocher Barbarát, többen is ismerhetik hiszen az 2023-as év Sztárban sztár  második helyezettje lett.

Fiúk

A 2019-ben alakult zenekar. Stílusukat tekintve  a kelet-európai keserűségen át az amerikai feeling-good keresztül az R’n’B-ig és az indiepopig minden megtalálható. Céljuk, hogy olyan zenét készítsenek, amellyel  a pop és underground közönséget is meg fogják.

holychicks

A 2015-ben alapuló, csak csajokból álló pop-rock zenekar. A hazai klubélet kihagyhatatlan előadói.

Irie maffia

2005-ben alakult, stílusukat tekintve a reggae és a dancehall a meghatározó de a hiphop, funk és rock is megtalálható dalaikban. A 2017-ben  Wake Up című dalukkal országos, újraélesztést oktató kampány indult, mivel a dal tempója megegyezik a szakszerű újraélesztés tempójával.

Kiss Kevin

A 2022-es X-faktor versenyzője volt egészen a második helyig menetelt, a versenyen saját műveivel lépett fel, ezek közül a legismertebb a Csinibaba című dala.

Konyha

2012-ben debütált a zenekar “Konyhanyelv” című albumával. Viszont a három fős  csapat csak 2019-ben érte el a szélesebb közönséget.

Kristoaf

Tóth Kristóf, azaz Kristoaf a feltörekvő előadók egyike, stílusát az elektronikus, chilles indie pop határozza meg. Első albuma a Stáblista címmel 2021-ben jelent meg.

Lóci játszik

2014 óta működő egyszeri Fonogram díjas  pop-rock zenekar. Mely egyszemélyes produkcióból nőtte ki magát 6 tagú együttessé. Dalaikat akusztikus szólam jellemzi. Legismertebb számuk a Nem táncolsz jobban, mint én.

Pandóra projekt

Egy fiatal energikus duó, aki vegyítik az egyszerű magyar népi motívumokat az indie-folkkal és az ethno-poppal. Első daluk 2021-ben jelent meg Aki érdekel címmel.

Összeállította: Papp Nelli, Minimag gyakornok

Főszerkesztői kiegészítés

Beton.Hofi

Beton.Hofi, egy feltörekvő előadóművész, aki a kortárs zenei színtéren egyedi stílusával tűnik ki. Zenéjében ötvözi a modern elektronikus hangzást hagyományos elemekkel, létrehozva ezzel egy karakteres és azonosítható művészi kifejezésmódot. Szövegei gyakran társadalmi és személyes témákat érintenek, reflektálva a mai kor kihívásaira és az emberi érzésekre. Beton.Hofi előadásai energikusak és magával ragadóak, amelyek közvetlen kapcsolatot teremtenek a közönséggel.

Carson Coma

A Carson Coma egy fiatal magyar együttes, amely friss színt visz a magyar zenei palettára. Zenéjük egyedi keveréke az indie rocknak és a modern popnak, amelyben érzékeny szövegek találkoznak dallamos, mégis energikus hangzással.

Azariah-t csak azért nem írom, mert őt úgyis mindenki ismeri:)

Elefánt

Az Elefánt együttes egy markáns karakterrel rendelkező magyar zenekar, amely a magyar alternatív rock színtér egyik meghatározó alakjává vált az elmúlt években. Zenéjük mély érzelmeket és gondolatokat ötvöz letisztult, mégis energikus hangzásvilággal, amely gyakran merít az indie rock és a folk elemeiből.

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet