Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

Az első ottalvós buli | Pizsiparti kisokos

pizsiparti kisokos

Az első ottalvás egy nagy mérföldkő mindannyiunk, szülő és gyerek életében is. Nevezhetjük „átmeneti rítusnak” is, mivel ez gyakran jelzi a függetlenség kezdetét és a közvetlen családon kívüli társadalmi kapcsolatok kialakulását.

Az egymásnál alvás, „ottalvás” azaz a pizsiparti nagyon divatos, és teljesen természetes, hogy a te gyermeked azt akarja, hogy a barátja, barátnője nálatok aludjon, vagy hogy ő alhasson a barátnőjénél. Rengeteg együtt töltött időt, közös étkezést és a másik ember egy kicsit jobb megismerését jelenti ez a program, amit nem érdemes kihagyni.

pizsiparti kisokos

A Minimag pizsiparti kisokosában felvázoljuk azokat a pontokat, amikre érdemes ebben a szituban odafigyelned.

Azt már most előre leszögezhetjük, hogy az ottalvós bulikban az alvás a legkevésbé érdekes😊)

Mi a megfelelő életkor az első pizsiparti programhoz?

Minden gyerek máskor jut el idáig. Szerintünk az általános szabály az, hogy a gyermeknek elég idősnek kell lennie ahhoz, hogy egyedül, a szülői rituálék nélkül el tudjon aludjon. Ha gyermeked fél a sötéttől, vagy elválási szorongással küzd, érdemes még egy kicsit várnotok ezzel a programmal. Egy másik általános szabály, hogy gyermeknek egész éjszakán át képesnek kell a saját ágyában aludni. Ha hajnalban átjön hozzátok, akkor ez még nem az ő ideje.

MIre számíthatsz a gyermeked első ottalvós bulijánál?

pizsiparti kisokos

A pizsiparti csodálatos módja a függetlenség előmozdításának. És egy este egy barátnál nagyszerű lehetőség ennek kiaknázására. Bepillantást nyerhetnek egy másik család mindennapi életébe, ami gyakran megnyithatja az „aha pillanatok” sorozatát, mert lehet, hogy nem te vagy az egyetlen szülő az univerzumban, aki az asztal letakarítását vagy a fogmosást kéri csemetéjétől.

Ne felejtsd el, hogy ez számodra is nagy lépés, ezért nyugodtnak kell érezned magad a „fogadó család” kérdésében. Győződj meg arról, hogy gyermeked nem először lép be a barátai otthonába. Ismerkedj meg egy kicsit a szülőkkel, és persze ügyelj rá, hogy meglegyenek az elérhetőségeid náluk.

Meg kell beszélnetek a „vésztervet” is, arra az esetre, ha az utolsó pillanatban szeretne a csemetéd mégis hazamenni.

pizsiparti kisokos

Mit kell vinni a pizsiparti buliba?

Kedvenc párna, kedvenc pizsama és kedvenc játék!

A legfontosabbak: Váltóruha, fehérnemű és fogkefe, fogkrém és egyéb piperecikkek aznap estére és másnap reggelre.

Érdeklődj a házigazdánál, hogy kell-e esetleg valami konkrétat vinni az alváshoz, például hálózsákot vagy takarót, paplant.

A búcsú pillanata

Öleld meg gyermeked, kívánj jó szórakozás, és mondd el neki, hogy bármikor felhívhat téged, ha úgy érzi szüksége van rá. Ezután futás, és jöhet a romantikus felnőtt program😊)

Győződj meg arról is, hogy a gyermeked tudja, hogy lefekvés előtt felhívhat téged, hogy „Jó éjszakát” kívánjon.

Te rendezed az első ottalvós bulit?

pizsiparti

Határozottan javasoljuk, hogy egy baráttal vagy legfeljebb 2 baráttal kezd el ezt a programsorozatot. Ha kicsiben tartod, akkor képes leszel szemmel tartani a dolgokat.

Tervezd meg az időpontot, hívd meg gyermeked barátait, és készítsetek egy listát a csemetével közösen. Ez a lista tartalmazza a harapnivalókat, vacsorát, filmet, valamint azokat a dolgokat, amelyeket a többi gyereknek magával kell hoznia.

Kérdezd meg a többi szülőt az esetleges allergiákról és a lefekvés előtti rutinokkal kapcsolatban.

Ne felejtsétek megbeszélni a szülőkkel az átvételi időpontot. Ha a gyerekek túl sok időt töltenek együtt, civakodni kezdhetnek.

Maradj hű az általános házirendedhez, például tilos szaladgálni, tilos játszani a hálószobában vagy enni a kanapén.

Szórakozást !

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet