fbpx

Érdekes tények a júniusi babákról

juniusibabak_minimag

Minden hónap szülötteiről kering mindenféle furcsaság/tény a neten, de van egy szuper hírünk a júniusi babákkal kapcsolatos tények csupa jó dolgokat jelentenek szüleik számára. Mint kiderült, ők a legegészségesebb babák.

A júniusi baba születésnek van néhány nyilvánvaló előnye , mint például nem kell terhesnek lenni a nyár közepén , nagy valószínűséggel mindig jó idő lesz a születésnapi partijukon, és nem kell megosztaniuk születésnapjukat egy nagyobb ünneppel . Attól függően, hogy mikor születnek, lesz egy Ikrek , akiről azt mondják, hogy nagyon intelligens és gyors észjárású, vagy egy Rák , aki hűséges és szeretetteljes, akárhogy is lesz, egy biztos fantasztikus gyerek lesz.

ÍME NÉHÁNY LENYŰGÖZŐ TÉNY A JÚNIUSI BABÁKRÓL

Jnius babák vicces tények minimag

1. Gyakran nagyobbak a társaiknál

Egy körülbelül 450 000 csecsemővel végzett 2015-ös vizsgálat során a kutatók azt találták, hogy a nyári hónapokban (június, július és augusztus) születetteknek magasabb volt az átlagos születési súlyuk és magasabb a felnőtt magasságuk, mint az év többi hónapjában született csecsemőknek.

2. A júniusi babáknak három születési köve van

júniusi babák születési köve minimag

Jó, ez lehet csak akkor lesz érdekes, ha tudod mi a születési kő. Minden hónaphoz tartozik egy kő (születési kő), de a június csak azon két hónap egyike, amelynek szülöttei három születési kő közül tudnak választani. A kis júniusi babád a gyöngy, az alexandrit, vagy a holdkő között választhat.

3. A júniusi babák mindig megtalálják a fényes oldalt

Az Európai Neuropszichofarmakológiai Főiskola 2014-es tanulmányának adatai alapján a nyári csecsemők általában sokkal több pozitív hozzáállást mutatnak, mint a többi évszakban születtek. Ennek ellenére általában gyakoribb a hangulatváltozásuk, mint a tavaszi, őszi és téli csecsemőknél.

4. A júniusi babák boldogabbak a téli időszakban

2011-ben a Nature Neuroscience- ben megjelent egy kutatási cikk , amely összefüggést mutatott ki a valakinek a születési évszaka és a neurológiai rendellenességek között. Megállapították, hogy a nyári hónapokban (június, július, augusztus) született csecsemőknél ritkábban alakul ki szezonális affektív zavar (SAD), mint a más évszakokban született csecsemőknél.

5. Két szép születési viráguk van

júniusi babák lonc minimag

A június hónapban született csecsemőknek a rózsa és a lonc egyaránt születési virágjuk. Ezek a virágok nemcsak szépek, de a legillatosabbak is. 

6. Jók az egészségügyi kilátásaik

2015- ben közzétett többéves kutatási tanulmány eredményei azt mutatják, hogy a júniusban született csecsemők elég jól járnak a szívbetegségek, a légzőszervi megbetegedések és a neurológiai betegségek kockázata szempontjából. Míg a júniusban született csecsemők még mindig fennállnak bizonyos kockázatokkal ezeknek a betegségeknek, ezek száma még mindig alacsonyabb volt, mint a többi hónapban születettek esetén.

 

Amellett, hogy a júniusi babák az év egyik legszebb hónapjában születtek, úgy tűnik, hogy a júniusban születettek boldog és egészséges életet is élhetnek. Szerencsére a többieknek is hasonló jók a kilátásaik:).

 

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)