fbpx

Hogyan lehet bébiszittert találni?!

bébiszitter

Ez egy olyan dilemma, amit sok anya ismer. Szeretsz a gyerekeiddel együtt lenni, ez nem is kérdés, de saját térre is szükséged van a kikapcsolódáshoz és a fejlődéshez, esetleg az ügyintézéshez ( jó, ez tényleg hátul van a sorban) . Késő esti munka vár rád, szeretnél találkozni  a legjobb barátoddal, tornázni menni, vagy egyszerűen csak vacsorázni szeretnél kettesben a pároddal. És mind ez megoldhatatlan, ha nincs megfelelő személy, akire rábízhatnád nyugodt szívvel a gyerekeidet.

Igaz, hogy a múlt héten megkérted a barátodat és esetleg a szomszédaidat, hogy segítsenek, és biztosan nem akarod még egyszer zavarni a szüleidet, hogy jöjjenek át (tudod, hogy igent mondanak, és emiatt simán bűntudatot is fogsz még ráadásul érezni). Szóval mit kéne tenni?

Az álom

Hogyan lehet bébiszittert találni?! régi kép

Ha lenne valaki, aki mindig elérhető, akit már aznap felhívhatsz, hogy éjfélig jó-e neki, aki egy 8 hónapos babát és egy kisgyermeket egyszerre tud kezelni, aki tapasztalt, megbízható és még ételt is tud főzni.

Hallom ám a szarkasztikus válaszod: „Léteznek egyáltalán ezek az emberek (vagy robotok)?” Ó, igen! A professzionális bébiszitter nagyszerű megoldás arra, hogy megadd magadnak a jól megérdemelt időt. Bízhatsz a barátok ajánlásaiban, és számos nagyszerű csoport, webhely és mindenféle egyéb lehetőség áll rendelkezésre, hogy kapcsolatba léphess egy csoda nővel / vagy férfival, aki tökéletesen megfelel Neked és gyermekeidnek. Mondjuk olyan valaki, aki a sarkon lakik, és rendkívül rugalmas.

De mi van ha…

De tudjuk, hogy ez nem egy olyan döntés, amire a könnyűek közé tartozna. Mielőtt egy idegenre hagynád a gyereked, 100%-ig biztosnak kell lenned abban, hogy minden rendben van vele. Biztonságban lesz a gyerekem? Mi van, ha történik valami? Ez a személy ugyanazokat az értékeket vallja, mint a családom? Elbírja az én (kedves, de néha ördögi) gyerekeimet is? Száz kérdést kell feltenned magadnak, de hidd el ezt minden szülő megteszi, amikor eljut a bébiszitter kérdésig.

De a másik oldal, mi van, ha van egy jó film, amit megnéznétek? Gondolj arra, hogy mennyi szabadidőt és rugalmasságot tud adni neked, nektek egy bébiszitter!

Íme néhány tipp, hogyan találhatsz bébiszittert, és hogyan érezheted jól magad egy új személlyel, aki a családotok része lesz.

Hol kezdjem?

Hogyan lehet bébiszittert találni?!

  • Első lépés: személyesen találkozás

Még ha online is ismerkedsz meg valakivel, a személyes találkozót nem lehet megkerülni. Így minden kérdést feltehetsz, akárcsak egy állásinterjún. Jó ötlet nem csak a korábbi munkatapasztalatokról és azok órabéréről kérdezni, hanem hipotetikus forgatókönyveket is közölni. „Mit tennél, ha a baba sír, de a kétévesem éppen úgy döntött, hogy kipróbálja az új ceruzákat a falon”? És ne feledd, kérdezd meg van-e elsősegély nyújtási tapasztalata, tudja-e mit kell tenni, ha elvágja, beüti, lefejeli stb.

  • Második lépés: Teszt

A következő lépés az, hogy egyeztess vele egy találkozót, amikor úgy tud időt tölteni gyermekeiddel, hogy te a közelben vagy. Nemcsak arra lesz jó ez az idő, hogy saját megfigyeléseket végezz, hanem, hogy lásd, hogyan kezelik a dolgokat, hanem arra is, hogy lásd a gyerekeket, hogyan lépnek kapcsolatba ezzel vele. A legtöbb gyereknek van hatodik érzéke, amikor jóról vagy rosszról van szó. Teljesen rendben van, ha követed a megérzéseidet, és úgy döntesz, hogy nem folytatod a továbbiakban vele.

  • Harmadik lépés: A próba

Abban az esetben, ha mindent rendben találtál a teszten, egyeztessetek egy olyan időpontot, amikor még a környéken tartózkodsz. Menj el vacsorázni például a sarki étterembe. Ez jó gyakorlat lesz az új bébiszitternek és neked is. Bízzál bennünk, nem te leszel az első anya vagy apa, aki csak úgy kávézik a sarkon, és nézi az órát, hogy egy óra múlva ismét visszatérhess.

  • Utolsó lépés: Walhalla,Nirvana

Ha a pályáztatás véget ér a szívverésed is normálisra fordul, tehát tudod, hogy amikor legközelebb kilépsz az ajtón, jó kezekben hagyod a gyereked. Találtál valakit, akiben megbízol, aki biztonságban tartja és boldoggá teszi gyermekeidet, és aki lehetővé teszi, hogy újra felfedezhesd a saját életed. Szép munka volt, jár a vállveregetés!

Áraszd el az új bébiszitteredet bókokkal, készíts apró meglepetéseket, kompenzálj az ünnepek alatt, és örülj, hogy ti ketten egymásra találtatok.

Hol lehet bébiszittert találni?

Hogyan lehet bébiszittert találni?!

Ha bébiszittert szeretné találni számos lehetőség áll ellőtted: Barátok, ismerősök ajánlása alapján, helyi anyukás csoportok, tematikus bébiszitter kereső csoport, mint ez például: https://www.facebook.com/groups/352697214912298/ .

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)