Keresés
Close this search box.
Keresés
Close this search box.

MENŐ GYEREKTÉRKÉPPEL LETTÜNK GAZDAGABBAK

SBA00614

Bizony, hiánypótló ma Budapesten, az a térkép, amit megismerhettünk a Babagúz bemutatóján. Egy olyan kisgyerekes családoknak készült turisztikai térkép, amivel az ős budapesti lakosok is új dolgokat tanulhatnak, még az olyan oldschool pestiek is, mint jómagam.

Közel 100 olyan helyet ismerhetünk meg a térkép által, amelyek egyszerű, lassú élményekkel gazdagítják a kisgyerekeseket – kreatív játszóterek, fűszerbolt, belvárosi apró könyvesboltok és a legjobb családi programok (apás ringató, mama, nézd! múzeumi foglalkozás, belvárosi gyerekjóga, papírszínház) gyűjteménye.

A térkép alkotóinak célja az volt, hogy esztétikus, kézbe fogható iránytűt adjanak a kisgyerekes családoknak: így kerültek fel a válogatásba a legjobb dombról legurulós helyek és a legzöldebb parkok, természetes játszóterek, művészeti intézmények, közösségi helyek, néhány édes kávézó, kedves gyerekboltok, klasszikus budapesti kedvencek és most felfedezett titkos sarkok.

Slow&green, azaz lassú és zöld a vezérelve a térképnek, nem találunk rajta nagy méretű játszóházakat, ellenben kedves, barátságos helyeket, boltokat igen.

Angol-magyar nyelven készült, így az ide látogató külföldi barátok, és azok barátai is könnyebben el fognak igazodni Budapest szövevényes, olykor valljuk be, átláthatatlan utcáin (én legalábbis lazán eltévedek bárhol, pedig itt lakom.. mindegy is hány éve:)).

A térkép megvásárlásával az AMIGOS a gyerekekért alapítványt támogatja a kiadó, 100 forint minden esetben az övéké lesz.

A térkép oldalán, a babaguz.hu-n decemberben elérhető lesz az őszi-téli családi bakancslista plusz 12 szezonális kedvenccel, illetve december végétől a Még száz hely! melléklet, amely családbarát éttermeket, kávézókat, találkozóhelyeket gyűjt össze. Menő igaz?

A térkép alkotói:

Tulajdonos, ötletgazda: Nyári Fruzsina (Babagúz)

Kreatív tervezés: Babics Anna (Hello Lama Creative)

Grafika: Lengyel-Szabó Zita, Báthori László

Fordítás: Kiss Kinga

Online itt tudjátok megvásorolni:

Budapesten gyerekkel- térkép a kisgyerekes családoknak.

 

Boltok: Lottirose Deák téri csomagpontja, dec. 15. Pici Piac.

Ha megtaláltátok a térképen a kedvenc kukásautót, dinót, cicát, küldjetek nekünk virtuális pacsit.

A fotókat Sári Bence fotográfus készítette (bencesari photography)

További cikkei

Hírlevél feliratkozás + ajándék

Minimag hírlevél

Kövess minket

Ne maradj le rólunk

GYERE CSATLAKOZZ A MINIMAG KÖZÖSSÉGHEZ

Ne maradj le a híreinkről, mert az ajándékok csak a hírlevélben lesznek benne:)!

önszeretet