fbpx

5 dolog, amire nem számít egy leendő Édesanya

5 dolog, amire nem számít egy leendő Édesanya Minimag boríto
Ha a szíved alatt kisbabát vársz, biztos vagyok benne, hogy életed gyökeresen megváltozik. Több oldalon találsz izgalmas információkat a babavárással kapcsolatosan, azonban úgy gondolom, hogy vannak olyan információk, amelyeket az előtt senki nem adott át nekem, pedig nagyon szuper lett volna!

Álmatlanság, nyugtalanság, a kisbabád mozgása

Álmatlanság, nyugtalanság, terhesen minimag cikk

Az izgalom, a hormonok megváltozása, és még sok megannyi tényező játszhat abban, hogy a kismama fáradtan ébred nap, mint nap.

Észrevetted?

Mindenki azt hangoztatja, hogy MOST érdemes pihenned, mert később kevesebb lehetőséged lesz. Arról megfeledkeznek, hogy ez bizony nem is olyan egyszerű, hiszen több leendő édesanya számol be álmatlanságról.

Nem választhatod meg a védőnődet

Nem választhatod meg a védőnődet:

A háziorvosnál van választási lehetőséged, azonban a védőnőnél nincs. Bizony: megszoksz, vagy megszöksz! Nekem volt szerencsém egy szuperkedves verzióhoz, továbbá egy idős, konzervatív nézetű hölgyhöz is. Utóbbi kevésbé volt szerencsés számomra.

Intimtorna

wc

Tény, hogy az intimtorna mindenkinek hasznos. Talán olvastál is már róla, de sokszor bele se gondolunk, hogy tulajdonképpen miért lesz ez hasznos számunkra majd később?

Röviden a válasz: segítheted vele a gyermeked világrajövetelét (abban az esetben. ha természetesen szülsz), továbbá a szülést követő gyógyulásban is igen nagy szerepe van. Több várandós számolt be inkontineciáról: ciki róla beszélni, de tény: sajnos bárkivel előfordulhat.Ha intimtornázol, ezt bizony elkerülheted! Tehát: olvassatok utána, és tartsatok naponta pár perc szünetet, és kezdődjön az edzés!

RENGETEG élelmet kerülnöd kell

terhesség alatti étkezés

Egyszer-egyszer beleolvasva nem is olyan vészes a felsorolás, azonban amikor ez még „kívánossággal” is párosul, igen veszélyes kombináció! Érdemes megjegyeznem, hogy az újszülöttek egy része érzékeny a tejre, így személy szerint nekem több hónapig kerülnöm kellett minden állati eredetű tejtermék fogyasztását. Bónuszként elárulom, hogy a 2 éves gyermekem azóta se tolerálja a tejtermékeket, szóval mi átálltunk a növényi alapanyagra teljesen. Hiányzik-e az ízletes joghurt? NANÁ!

Meg KELL tanulnod főzni alapszinten

tanulj meg főzni

Igen, rengeteg jó minőségű babaétel van a piacon, és nem szégyelltem soha, amikor azt bontottam ki. Azonban a kisbabák néha igazán válogatós gyermekké válnak, így az alap egyszerű főzelékeket el kell tudnod készíteni Neki. Abban az esetben, ha TELJES EGÉSZÉBEN elkerülted a konyhát mindez idáig, érdemes lehet lábasokat beszerezned.
Szerencsére én tudtam főzni, azonban több olyan ételt készítettem el a kisfiamnak, amelyre az előtt biztosan nem vetemedtem volna. Gondolok itt a spenótos burgonyafőzelékre 😊

Elárulod Nekünk? Számodra mit nem mondott el senki?

További cikkei

Minimag hírlevél feliratkozás

Kövess minket