fbpx

APUKA, AKI BEJÖN NEKÜNK –DAVID BECKHAM

david beckham apa

Mondhatnám, hogy a crush-em, ha nem kellett volna utána néznem így 40+osan, hogy egész pontosan mit is jelent a crush ( valaki, aki bejön nekem, a kiszemeltem, stb,).

David és Victoria Beckham az egyik legharmonikusabb pár a világon. Elbűvölőek, és négy csodás gyermek szülei. De hogyis van ez David Beckhammel, miért ő az egyik legünnepeltebb apuka a világon?

Az biztos, hogy mind a 4 gyermekről, Brooklyn, Romeo, Cruz és Harper, igen szép pillanatokat oszt meg az Insta követőkkel, de hogy lehet, az, hogy rendszeresen feltesznek neki gyerekneveléssel kapcsolatos kommenteket?

David nem szégyenlős beszélni a szülői stílusáról. Feleségével, Victoriával együtt a házaspár ragaszkodik néhány szigorú szabály betartásához.

Például legfeljebb 18 órás képernyőidő mindenki számára.

És a  jó neveltség:

 

Azóta mondják, hogy kérem és köszönöm a gyerekek, amióta beszélnek.

David Beckham

Ez az, ami még szimpatikusabbá tette őket több millió ember számára, mert semmi sem fontosabb számukra, mint a megfelelő alapok mentén felnőni, még akkor is, ha kiváltságos életmódot élhetnek.

David és Victoria rendszeresen emlékeztetik gyermekeiket arra, hogy nem minden háztartás és nem minden család képes olyan életet élni, mint ők. És hogy valóban nagyon szerencsések.

Amikor gyerekeid vannak, a születésük pillanatától kezdve állandóan azt figyelitek, hogy jól vannak-e? Mész és megnézed őket minden egyes este ötször-hatszor, és én most is ezt teszem, még a 19 éves gyerekemmel is. De ez a legkülönlegesebb dolog, soha nem változtatnék semmin.

David Beckham

David Beckham valójában az az apuka, aki legjobban az egyszerű dolgokat szereti. Egy nehéz nap után kikapcsolódás képen például könyvet szeret olvasni gyermekeinek. És hetente háromszor viszi Harpert az iskolába.

Jelenlétben lenni a gyermekeddel, ez a legnagyobb ajándék, amelyet a gyermekednek odaadhatsz: a figyelmed.

David Beckham

Beckham nemcsak azért lett a modern apakép zászlóvivője, mert vigyáz magára, megmutatja, hogy az apaság nem feltétlenül jelenti a fizikai romlást és a rugalmas macinacit.

Nem azért, mert elképesztő stílusikon lett. Ó, ezeknek semmi köze ehhez: ennél sokkal egyszerűbb okokból: minden megnyilvánulás a gyerekei iránti elkötelezettségéből fakad.

Gyermekeit „motivációmnak” nevezi, és nyíltan beismeri, hogy elhagyva őket „fizikailag rosszul” érzi magát. És erre a 67 milliós követő számmal rendelkező insta fiókja is utal, vagyis, hogy ezek nem csak üres szavak számára.

Nézzétek meg azt a fotót, amelyen egy újonnan összeállított Lego-kastély mellett pózol büszkén („1 óra alatt kész… Valakinek lesz egy szép meglepetése reggel.”) Vagy szívet melengető klipjében, amikor születésnapján könnyekbe tört ki legnagyobb fia,  Brooklyn ölelésében (váratlanul visszatért a tengerentúlról, hogy meglepje apját).

Pedig már jó régóta nem az apa-élet meghitt vigyorgású mézeshetek időszakában van.

Végül is Beckham csaknem két évtizeddel ezelőtt lett apa, 23 éves korában. “

Nyilvánvaló, hogy Viktóriának és nekem nagyon fiatalon lett Brooklyn" - mondja. - De mindig is ezt akartam, mert szerettem volna, ha a gyerekeim átélik velem a karrieremet - a magaslatokat és nyilván pár mélypontot is. Mindig ezt akartam.

David Beckham

Beckham kapcsolata saját apjával is szoros. Ted Beckham essexi fűtésmérnök volt, aki háztartási kazánokat szerelt fel a megélhetéshez.

A Manchester United lelkes rajongójaként és hobbi játékosként, Ted elhatározta, hogy segít Davidnek megvalósítani saját álmait, és segített fia futballista karrierjének megtervezésében.

Mikor David kisgyermek volt, Ted labdákat készített neki zokniból. Ez a támogatás megtérült, amikor Beckham iskolásként leszerződött a Unitedhez.

Soha ne add fel – bármi is legyen. Ez volt az egyik dolog, amit apám mindig mondott nekem – mondja Beckham, amikor azt kérik, hogy idézze fel apja legjobb tanácsát.

Beckham igazi öröksége a szüleitől nem a foci szeretete volt, hanem a képesség a kemény munkára. Édesapja a mai napig dolgozik, mint önálló gázszerelő. “Még mindig dolgozni akar” – mondja Beckham. Ebben rejlik Beckham igazi sikere. Ez persze hajlamos elveszni a hisztérikus csillogás közepette, amely körülveszi őt – úgy néz ki,mint egy modell,  a popsztár-divat-divattervező feleség, a showbiznisz hobbi (covid idején Beckham motorozik Tom Cruise-szal stb.).

De Beckham futballista karrierje mindig is félelmetes munkamorálon alapult. Luis Figo, korábban az év világjátékosa és Becks Real Madrid csapattársa foglalta össze a legjobban a dolgokat. “Teljesen más képet mutat, mint amilyen valójában játékosként és emberként.”

Beckham nem áll le: folyamatosan csinál valamit. Tisztában van vele, hogy a gyerekei más életet kaptak, mint amit ő, de a munkamorált tovább örökíti. Ausztráliában van, hogy segítse az AIA-t az egészségesebb életmódért folytatott kampányának előmozdításában. Legfrissebb üzleti vállalkozása a miami új MLS-futballcsapat tulajdonosi csoportjának irányítása, amely a 2020-as szezonban debütált. Közben emberbarátként az UNICEF-nél megalapította a David Beckham 7 Alapot, hogy segítse a világ legkiszolgáltatottabb gyermekeit.

Beckham mindezt annak ellenére teszi, hogy márkája forgalomba hozatalából az elmúlt két évben napi 40 000 fontot keresett. Miért folytatja a munkát? Mert elhatározta, hogy a megfelelő üzenetet adja tovább a gyerekeinek. 

"Az ok, amiért 38 éves koromban befejeztem (foci) karrieremet, és ugyanolyan keményen dolgoztam tovább, mint most, azért van, mert jó példát akarok mutatni"

David Beckham

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)