fbpx

A világ legjobb játszóterei- szerintünk

a vilaglegjobb jatszoterei a Minimagon

A kisgyeremekes időszak egyik állandó kérdése: ma megyünk-e játszótérre, vagy sem. Illetve még az is, hogy hova, melyik játszóteret válasszuk.

És ebben az egészben a jóhír (vagy nem, kinek mi:)) , hogy a játszóterezős kedv igen sokára fog elmúlni: a 10 éves lányom ugyanúgy szeret ma is ( persze a korának megfelelő helyen) játszótérre menni, mint a 6 éves fiam.

Ma a világ legjobb, legprofibb játszótereiből mutatunk be néhányat, bónuszként megkoronázva a kedvenc budapestivel.

1.Nem csak a Legoról híres Dánia, hanem a tervezőiről is. A 2003-ban alapított Monstrum tervezői különleges és egyedi játszótereket terveznek, mint például a göteborgi Liseberg park. A játszótéren található díszek, építmények és effektek a gyerekeket ( és a felnőtteket is)  átvezetik az egész világegyetemen, különböző kalandokra csábítva őket.

 

2. Moszkvában található a Cosmos játszótér, szintén a Monstrum tervezte, kivitelezte. És csak annyir szeretnénk mondani, hogy wooo,  ez aztán paradicsomi játszótér.. A játszótér tematikája az orosz űrprogramot járja körbe, mintegy kiegészítéseként a mellette található Összoroszországi Kiállítási Központ kiállításának.

3. Kristineberg SLOTTSPARK, a Stockholmban található játszótér csak az igazán bátor bogárimádóknak ajánlott:). A játszótér királya és királynője az egyenként 5,5 méter magas bagolypár. Óriási meglepetést fogunk okozni: szintén a Monstrum tervezte. A királynő és a király egy nagy területen uralkodik, ahol az óriás gombákon és bogarakon át, hatalmas csúszdákon és kötélpályákon mászhatnak a gyerekek és kísérőik.

4. St Louisban található MonstroCity: egy hatalmas játszótér és interaktív szoborgyűjtemény. Lennék én gyerek St. Louisban :). Két antik repülőgéppel összekötött hatalmas drót pálya, titkos átjátók, alagutak, mi kellhet még egy tökéletes játszóterezéshez?

Fotók: saber40

 

És akkor térjünk rá…

KEDVENC BUDAPESTI JÁTSZÓTERÜNK:

teljesen szubjektív döntés, és kettő is van a kedvencből, sőt igazából több olyan budapesti játszótér van, ami kedvenc lehetne, de valamiért ez a kettő lett 🙂

+1 Rumini játszótér, Budán a I. kerületi Mária téren található, és persze kellett hozzá némi ismeret, például tudtuk mi az a Szélkirálynő, kicsoda Rumini és Balikó, egyszóval óriási Rumini rajongóként mentünk oda, utazva majd 1 órát, de nem baj, megérte. Barátságos átlátható játszótér, kisebbeknek és nagyobbaknak.

 

Képek forrása: Minimatiné

+2 Városligeti játszótér, már a nyitás napján ott voltunk, igaz beférni nagyon nem tudtunk, de 1 héttel később már igen, és azt kell, hogy mondjam nagyon szuper lett az új játszó. Már csak arra kéne rávenni a szülőket, hogy olvassák el a mászókák előtt található információs táblát, miszerint hány centimétertől lehet használni az adott eszközt. Mert sajnos nem igazán olvasták el (több alkalmas tapasztalat) és a 120 cm-től használható mászókákra simán felengedték a 100 cm-es gyerkőcöt, aztán persze lehetett kimenteni.

Mindezt leszámítva egy elképesztően kreatív, minden izmot megmozgató játszótérrel lettünk gazdagabbak.

A képek forrása a Minimatiné

 

És, ha mindez nem lenne elég, nézzétek meg a Budapest Gyerekkel térképet, hiszen közel 100 olyan helyet ismerhetünk meg a térkép által, amelyek egyszerű, lassú élményekkel gazdagítják a kisgyerekeseket.

MENŐ GYEREKTÉRKÉPPEL LETTÜNK GAZDAGABBAK

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)