fbpx

FISHER PRICE JÁTÉKMÚZEUM- VIRTUÁLIS MÚZEUM TÚRA

Fischer Price virtuális múzeum a Minimagon

Az ikonikus játékmárka különleges születésnapi ajándéka: a Fisher Price virtuális játékmúzeum túrára hív minden játék iránt érdeklődőt.

Bár Magyarországon csak a 90-es évek után vált igazán ismertté anyukás körökben a FISHER PRICE, a márka 1930 óta létezik, és a MATTEL játékóriásgyár leányvállalatként funkcionál. ( tudjátok a Mattelhez tartozik többek között a Barbie, és a Hot Wheels is) . A mai fiatal nemzedék kedvenc babakori játékai között jó eséllyel találunk egy FP-t legalább.

DE MIÉRT IS HOZZUK SZÓBA A FISHER PRICE-T?

Mert egy VIRTUÁLIS MÚZEUM túra keretében megcsodálhatjuk a márka múltját, retro hangulatba hozhatjuk magunkat, vagy egyszerűen csak tanulmányozhatjuk a múltbéli játékszokásokat.

Fischer Price virtuális múzeum a Minimagon

Fisher-Price még 1930-ban indult, és a virtuális múzeum a cég 90. évfordulójának megünneplésére jött létre. Az kiállítást évtizedeket magukba foglaló szakaszokra osztották fel,  ezeken keresztül mutatják be az egyes korszak legnépszerűbb játékait. A gyűjteményben szinte minden ismert, és népszerű játékot megtalálunk: az 1930-as évekbeli Snoopy Sniffer fa kutyától, az 1950-es években népszerűvé vált klasszikus fa építőkockákon át az 1970-es évek játékorvos-készletéig, a 2015-től kezdődő Bright Beats Dance & Move BeatBo játékokig.

Fischer Price virtuális múzeum a Minimagon

A különlegesen beállított fotók leginkább az amerikaiakban ébreszt nosztalgikus érzéseket, de az az igazság, hogy mi is imádunk régi játékokat nézegetni. Sőt a figyelmes virtuális látogató felismerheti a mai játékok elődjeit is. Sok Fisher-Price játékot évtizedekkel ezelőtt hoztak létre, és az idő előrehaladtával folyamatosan a kornak és az elvárásoknak megfelelően fejlesztették, így egyre több generáció tapasztalhatja meg ugyanannak a játéknak az örömét.

A kiállítást leila.art.design amerikai művész és tervező készítette (Chanelnek, Nikenak és még sok más óriás márkána készít díszleteket) – mindegyik szettet úgy alakították ki, hogy megfeleljen annak a évtizednek, amikor a játék piacra került.

 
Fischer Price virtuális múzeum a Minimagon

Aki szeretne, az a virtuális múzeum boltban vásárolhat Fisher Price emléktárgyakat is. Találsz itt dzsekiz vagy egy táskát, amin a klasszik tekerős a telefon látható, de van zokni, pulcsi, toll, szemüveg, játékkártya és még sok minden más is a boltban, amit csak időről időre nyitnak meg, mi például virtuális várószobába kerültünk.

A vásárlásokból 15 USD adományozásra kerül a #firstresponderfirst –nek.

További cikkei

egérkastély

Népszerű cikkek

ideiglenes tetoválások MATRICÁS ÓRIÁS POSZTER, 49 MATRICÁVAL | AZ EMBERI TEST

Hírlevél feliratkozás

Kövess minket

HÚSVÉTI

Ajándék-
kalauz
Névtelen terv (8)